Egy konferencián hangzott el, hogy mindenkinek fizetnie kellene az egészségügyi ellátásért. Az időseknek is. Megkérdeztük az ötlet gazdáját, mit is jelentene ez. ... Miért tartja potyautasnak a nyugdíjasokat, a kismamákat, és a vállalkozókat? Az igazi potyautas az, aki nem fizet semmit: a gyesen lévők, az őstermelők, a nyugdíjasok, és így tovább. A nyugdíjasok aktív korukban fizették a járulékokat. Úgy gondolja, hogy ezzel nem váltották meg idős korukra az egészségügyi ellátásukat? Miért váltották volna meg? Hiszen a nyugdíj és az egészségügyi járulék felhasználása teljesen más. Nyugdíjra 40 évig fizet az ember, és csak utána kap szolgáltatást. Egészségügyre is 40 évig fizet, de a szolgáltatást ez alatt a 40 év alatt is igénybe veszi (veheti) a kezdetektől fogva. Ez pedig óriási különbség. Vagyis nem képződik egészségügyi tartalék, amiből ki lehetne fizetni a nyugdíjasok ellátását. Ezt ma a dolgozók állják, azok, akik járulékot fizetnek. (Tudjuk, ez a nyugdíjnál is így van,...

Forrás: 24.hu
Feltöltő: grincss
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

grincss
Szerintetek hány qrva anyja van ennek a luvnyának?
Mert, h nem egy, az biztos!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
grincss
Szerintetek hány qrva anyja van ennek a luvnyának?
Mert, h nem egy, az biztos!
papa.49
Ide figyelj te lagymatad, hülye p..sa ezt hogyan találtad ki majom, aki kap 28 ezer Ft. fizesse ki majd a felét nektek tetvek???
aremy
@grincss: egyről gondolom pl a pergőbringás sé is ilyen lehet ha ilyen selejtel gyarapította a társadalmunkat
grincss
@papa.49: Nem, Papa, mert azt a 28-at is meg fogják vonni! (már volt szó róla!)
bencemacska
De ha kevés a nyugdíjad és elkezded a tartalékod felélni, akkor tetemes adót és EHO-t kell fizetnie!
Tudtam, hogy decemberben levonja a bank, mégis majdnem gutaütést kaptam az összegtől!
CsipkeRózsa
"Egészségügyre is 40 évig fizet, de a szolgáltatást ez alatt a 40 év alatt is igénybe veszi (veheti) a kezdetektől fogva. Ez pedig óriási különbség. Vagyis nem képződik egészségügyi tartalék, amiből ki lehetne fizetni a nyugdíjasok ellátását. Ezt ma a dolgozók állják, azok, akik járulékot fizetnek. (Tudjuk, ez a nyugdíjnál is így van,..."

Így van, de a 40 évig fizetett eü. járulékot a mindenkori nyugdíjasok nem az aktív éveik alatt használják fel, hanem akkor, amikor már idősek és betegek. Az aktív éveikben befizetett járulékot ők is az előző nyugdíjasokra "szánta". Ez egy ilyen folyamat.
quadrocopter
Ez a repedt normális? Havi 11.200 HUF? BAZme...ge, ez az öszeg egy vagyon a nyugdíjasnak!
A mesével ellentétben a nyugdíjasok zöme nem vágyik arra, hogy állandóan a kórház folyosóján üldögéljen, és tyúkszemmel is felkeresse a sebészetet!
Manhattan
A 300 forintos vizitdíjért milliárdos népszavazást tartottak! Most pedig a közel harmincnyolcszorosát akarják ledugni az emberek torkán?! Gyalázatosak! A 300-forintot is csak akkor kellett fizetni, ha orvoshoz ment valaki. Sokan voltunk, akik félévente egyszer ha ment az orvoshoz! Ez amit megint kitaláltak, csak azért van, mert az Uniós támogatások erősen visszafognak csappanni és szeretnék valahonnan pótolni a jövedelmüket. Ha ezt engedi a társadalom, akkor meg is érdemli a sorsát!
Cefi
Fizessen a kurva anyád, hülye bárcás fideszluvnya.
szép új világ
@grincss: Egy, de az is fideszes. Ez a nő úgy hülye, ahogy van. Ő maga is elismeri, hogy nem lesz több egy fillérrel sem a kasszában. Akkor mit fog megoldani a dolog? Azt, hogy a haverok a 2-3 millás fizetésből inkább fizetnek 11 ezret, mint 7%-ot (2 millánál ez 140.000,- Ft) Na ez a fidesz haveroknak a rezsicsökkentés!
RonaGyuri
csak remélni lehet, hogy a három millió nyugdíjsas ezt sem felejti el! =))
lampa laz
@grincss: csatlakozom hozzád és eggyel bővítem a qurva anyázást, mert azt a rengeteg adót amit lenyúznak rólunk nem ellopni kellene, hanem odaadni amire ténylegesen levonják tőlünk is, meg a munkáltatóktól.

Ettől a dögtől + kikérem magamnak, hogy a tetves, ágypoloskás, rotavírudos, húsevőbaktériumos, koszos büdös, omladozó, beázó stb., stb., szar egészségügytől valaha kértem volna szolgáltatást.
Viszont sajnálom azokat akik rákényszerülnek.
aremy
@quadrocopter: szegény baz megyeiek mindig ők jutnak az eszedbepedig csak bazd meg ugye??
lampa laz
@RonaGyuri: de igen, elfelejtik, mert ez a tetves "törpe kajmán" majd elmagyarázza, hogy miért is jó ez nekik, azok pedig inni fogják minden szavát, mint a szomjas teve.
papa.49
@grincss: Gondolom többet nem fognak adni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.