Másodfokon is Simicska Lajos cégének adott igazat a bíróság oszlopügyben. A Fővárosi Önkormányzat eszerint jogtalanul bontotta fel 2015-ben a hirdetőoszlopokról szóló szerződését a Mahirral – mondta az Indexnek Puskár Anett, a Mahir tanácsadója.

A Fővárosi Ítélőtábla debreceni tanácsa szerint (Debrecenben zajlott a per) hatálytalan és érvénytelen volt a felmondás, ami azt jelenti, hogy a Mahir 25 éves szerződése érvényben marad.

2015 végén tört ki Budapesten az oszlopháború, amikor a Fővárosi Önkormányzat hirtelen felbontotta a Mahir hosszú távú szerződését. A Mahir tíz évvel ezelőtt, tehát még baloldali vezetés alatt kötött szerződést a fővárossal a hirdetőoszlopok kihelyezéséről.

Ez gyakorlatilag monopolhelyzetbe hozta a Mahirt a forgalmas csomópontokban, valamint belvárosi tereken. A fővárosi önkormányzat viszont csak Simicska és Orbán összeveszése után, ősszel ismerte fel, hogy a szerződés előnytelen.

A főváros ezután egyoldalúan szerződést bontott Simicska Lajos reklámcégével, karácsony előtt pedig rendeletet alkotott, hogy elbontatja a budapesti közterületekről mind a 761 hirdetőoszlopát. Amikor megjelentek a fővárosi cég emberei egy oszlopnál, hogy lebontsák, a Simicska által megbízott őrző-védők körbeállták. Később a bíróság jogerősen eltiltotta a fővárost a bontástól.

A mostani jogerős döntés a szerződés felbontásának érvénytelenségét és hatálytalanságát mondta ki, a kártérítés nem volt tárgya. Puskár Anett azt mondta viszont, hogy a Mahir igényt fog tartani kártérítésre, amely több százmillió forintos lehet. Hiszen több oszlopot elbontottak, és a szerződések elmaradásából is származhatott kár.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
@RonaGyuri: Mintha valami olyasmit mammogtak volna az OLAF jelentés kapcsán, hogy akik nyakik benne voltak, azok fizessék vissza, mert az megengedhetetlen, hogy az állampolgárok fizessenek mások bűneiért.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
ez persze csak az ellenségre igaz, ők a népet jelképezik! =))
Hellcat
Tökmind1..a károkozás azonnal megtörtént.
Qqberci
Sose gondoltam volna, hogy egyszer Simlicske Lajosnak drukkolok...
justhpeter
Orbán holnap bejelenti, hogy Tarlós ellen nyert a Simicska, ergo itt jogállam van.
papa.49
Még egy kérdés???
Ki fizeti a révészt???
Hát persze mi mindnyájan hiszen nem véletlenül hozták a legelején 2010. ben azt a bizonyos törvényt
Bolondistók (tarlós) te egy hazugovics seggnyaló vagy röviden!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.