Törvénysértő módon fotózta végig a Momentum komáromi rendezvényén résztvevőket a helyi fideszes önkormányzat tanácsadója. Ha nem törli le a képeket, fizethet, mint a katonatiszt.

Törvénysértő volt, hogy a Momentum Mozgalom komáromi fórumán a helyi fideszes önkormányzat főtanácsadója végigfotózta a résztvevőket – olvasható a Magyar Nemzet cikkében.

Törvénysértő módon készített fényképfelvételeket a Momentum Mozgalom komáromi rendezvényén egy résztvevő – erre a megállapításra jutott a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hivatal.

A fideszes főtanácsadó Radics Gábor a Momentumosok szerint nem azért vett részt a fórumon, mert annyira érdeklődött irántuk, hanem hogy lefotózza a mozgalom komáromi szimpatizánsait. 

"A Péterfalvi Attila vezette hatóság állásfoglalásában rögzítette, hogy a megjelentektől írásbeli hozzájárulást kellett volna kérni a fotózáshoz, ám ez elmaradt. Tehát az akció törvénysértő volt. Ráadásul – olvasható a dokumentumban – a résztvevőkről kifejezetten politikai nézeteik miatt készült felvétel, ami alapjaiban sérti a tisztességes és törvényes adatkezelés elvét. Az adatvédelmi hatóság felszólította a fénykép készítőjét, hogy

közjegyzői tanúsítvánnyal igazolt módon törölje a felvételeket.

Amennyiben ennek nem tesz eleget, adatvédelmi hatósági eljárást indít, amelynek keretében 100 ezertől 20 millió forintig terjedő bírságra számíthat az elkövető" – olvasható a cikkben.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
... és a törlés előtt a szükséges helyeken lead egy-egy másolatot. Így természetesen már vicc az egész. Mindenféle cécó helyett odanyomni neki 500 ezret, oszt jónapot !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
quadrocopter
Vajon milyen "tanácsadó" az, aki alapvető polgári személyiségi jogokkal sincs tisztában?
Úgy tűnik, nem tudták hasznos munkára fogni az önkorminál, de állást kellett neki adni, mert nyilván "jómunkásember" a Narancs Tsz-ben, így lett belőle "tanácsadó" azaz munkaidőben tól-ig herevere, Vastag Pénzért!
RonaGyuri
és beírnak az ellenőrzőjébe két fekete pontot! =))
justhpeter
... és a törlés előtt a szükséges helyeken lead egy-egy másolatot. Így természetesen már vicc az egész. Mindenféle cécó helyett odanyomni neki 500 ezret, oszt jónapot !
nezelodo
Szarnak ezek magasról az írott és íratlan szabályokra, törvényekre. Nem emlékszik a publikum már az egészpályás letámadás kilátásba helyezésére? Azóta sem vonta vissza a dakota párt, tehát csupán eszerint cselekszik mindegyik lihegő.
quadrocopter
@justhpeter: Kubatov a mai napig sérthetetlen törvénytelen adatgyűjtő!
Cefi
Törvényt sértett a fideszes tanácsadó, aki a Momentum komáromi fórumán fotózott.

Szeretném meghozni az ítéletet, és végrehajtani.

Naaaa, lécccci, lécccci léccccci...
nevemnick
Ezt írtam 28-án:
,,Feljelenti a Momentum a fideszest, aki végigfotózta a rendezvényük résztvevőit

Barátilag körbe kellett volna fogni a pacienst, és szúrós szemekkel vizslatni.
Hatásos, mert már négy hasonló esetben kipróbáltuk. Szó nélkül törölte a felvételeket.
Minden egyes összejövetelkor/fórumkor először is a szervezőknek ki kell jelenteni, hogy nem járulnak hozzá bármilyen képanyag rögzítéséhez, amelyeket csak az általuk megbízott személy végezhet, aki kérésre ingyen bocsájtja rendelkezésükre az általa készített felvételeket, ellenkező esetben a renitens személyt fel lehet kérni a távozásra. Ebben az esetben bárminemű felvétel a tudtuk nélkül nyilvánosságra kerül, indulhat a feljelentés. "

Jót röhög majd a csávó. Visz magával egy hamis tanút, a közjegyzőnek bejelenti, hogy már letörölte a felvételeket, nem mentette sehova, így a dolog elsikálva. Ezután remélem a Momentumosok meglépik az előbbiekben leírtakat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.