Hiába ítélt úgy a Fővárosi Ítélőtábla, hogy 15 napon belül részletes adatokkal ki kell adnia az Emberi Erőforrások Minisztériumának és a Nemzetgazdasági Minisztériumnak, honnan érkeztek a tao-pénzek, a kormány nem szeretné ezt teljesíteni.

Lázár János kancelláriaminiszter a csütörtöki Kormányinfón mondta el, hogy a kormány a Kúriához fordul, mivel fenntartják azt az álláspontjukat, miszerint a tao-pénz nem számít közpénznek.

"A két illetékes minisztériumnak (...) azt kell közölnie: mely támogatásban részesülő szervezetek mely támogatási időszakokban mely támogatóktól pontosan mekkora összegű támogatásban részesültek.

A pert a Transparency International indította. Az ítélet szerint a kikért adatok közérdekűek, és közpénz felhasználását érintik. A támogatások a bíróság szerint közvetett állami támogatásnak minősülnek, a támogató cégek az államtól olyan kedvezményben részesülnek a támogatásért cserébe, mely „közpénzjelleggel bír”. Az ítélet indoklásában azt is kimondták: aki állami támogatást vesz igénybe, vagy közpénzt használ fel a tevékenysége során, annak számolnia kell a nyilvánossággal" – olvasható a hvg.hu cikkében.

A cikk szerint a tao-pénzek legnagyobb nyertese egyértelműen a felcsúti fociakadémia, ahová 2011 és 2016 között 11 milliárd forintnyi tao-pénz jutott.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Nyilván a java részét ellopták, ezért nem lehet nyilvánosságra hozni!
Ha stoplis cipőre meg focilabdára költötték volna, akkor azt nem kellene titkolni!
bakegya
LOPNI MINDENKI SZEME LÁTTÁRA TUDNI KELL ...és ez...AZ ORBÁN KURMÁNYNAK NAGYON MEGY!!!
justhpeter
Baj van ! Olvad a vaj a kormány fején !
nevemnick
@justhpeter: csak az a baj, hogy a cinikusság és a gőgösség már annyira elhatalmasodott ezeknek az embereknek a tudatában, hogy sz@rnak a bíróságra, és az ország polgáraira, és úgy érzik, hogy ők mindezek felett állnak.
nevemnick
@Perwool: kár, hogy nincs olyan kép, ahol egy libafarm látszik, kb 134 db libával. De elég lenne a fele is, mert a libafost is fel lehetne használni a sok egy bites fejek talapzatának.
Perwool
A stadionok KÖZPÉNZBŐL épülnek, akármit is mond a tokmányorrú.
Jogilag csűrhetik, csavarják, de a logika, és az erkölcs minden szabálya szerint ez közpénz.
Ha egy cég tartozik az államnak X millió adóval, és az állam azt mondja, hogy oda is adhatod stadionra, és akkor elengedem a teljes tartozásodat, akkor valójában az állam adja a pénzt a stadionokra.
Normális országokban az ADÓALAPBÓL és nem az ADÓBÓL lehet leírni az ilyen támogatások. Az adóalap esetén igaz lennek, hogy a cég, bizonyos társadalmi cél támogatása érdekében többletköltséget vállal, és ezt az állam is honorálja, adókötelezettsége egy részének az elengedésével.
nevemnick
@Perwool: jó :D
de az utolsó kép igen jellegzetes (zsebhoki)
vagy valami másra gondolt?

:D
Perwool
@nevemnick: Na de kérlek alássan, csak nem molesztálja a gyerekeit-:))
quadrocopter
@Perwool: Van egy kis szolíd perverziója a csávónak, birkákra izgul, nincs is izgatóbb, mint egy szép, formás, gyapjas birkafenék.
vonotok
@Perwool: A második kurva jó. Küld el a FIDESZ honlapjára.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.