Délután ötkor kezdődött a CEU működését ellehetetlenítő törvény elleni tiltakozás, a kemény mag csaknem 6 órán át kitartott.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
kanadaihirlap.com/2017/04/04/magyarorszag-nem-orszag/
Komoly országban olyan nem fordul elő, hogy az érintett szektor és szakma teljes kizárásval alkotnak törvényt kevesebb mint egy hét leforgása alatt, ráadásul egyetlen intézmény ellen és azért, mert annak az intézménynek az alapítója persona non grata a kormány számára. Komoly országban olyan nem fordul elő, hogy egy 26 éve működő egyetem ellen úgy alkotnak törvényt, hogy annak feltételei bizonyosan nem teljesíthetők az adott időkereten belül és a későbbiekben sem. A Közép Európai Egyetem (a CEU) ugyanis 2018. január 1-től már nem fogadhat be új hallgatót, amennyiben ez év szeptemberéig nem köt egyezményt az Egyesült Államok szövetségi kormánya és New York állam a magyar kormánnyal, illetve amennyiben kevesebb mint 6 hónap alatt a CEU nem “dob össze” egy új campus-t az USA-ban. Az Orbán rezsim és a törvénygyárként dolgozó parlament számára nem számít, hogy az USA-ban a szövetségi kormánynak nincsen hatásköre ebben a kérdésben, így a törvény szabályai már ezért is teljesíthetetlenek.
nyanya001
A kommunistáknak nem tetszik a kritikus, szabad szellem a felsőoktatásban.
Volt már úgy, hogy a hatalomnak szúrta a szemét olyan felsőoktatási intézmény, ahol szabad véleményformálásra nevelik a hallgatókat.

1988. március. Két szakkollégiumban évek óta valami olyasmi történik, ami nem érdeke a kommunista rendszernek.
444.hu/2017/04/05/a-kommunistaknak-nem-tetszik-a-kritikus-szabad-szellem-a-felsooktatasban

A gugli a barátod, mert mindent megőriz.
Most szépen állj fel Viktor és köpjél egy nagyot a magasba aztán álljál alá
te jellemtelen söpredék.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.