Fedezet nélküli zálogjegyekkel és aranynak álcázott réztömbökkel nyolc pénzintézetet, több gazdasági társaságot és magánszemélyt vert át a Lombard Kft. ügyvezetője. A kár 25 milliárd forint.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda különösen jelentős kárt okozó csalás bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást B. Péter törökbálinti lakos ellen – olvasható az Országos Rendőr-főkapitányság közleményében.

A rendőrség szerint a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy a Lombard Kft. ügyvezetőjeként, az irányítása alatt álló és a cégcsoportjához tartozó Kézizálog Zrt. záloghitelezési cég tevékenysége kapcsán nyolc pénzintézettel szemben követett el csalást. A nyomozás megállapította, hogy a gyanúsított fedezetlen zálogjegyek benyújtásával különböző nagyságú hiteleket vett fel, azonban azok visszafizetésére lehetősége és szándéka sem volt.

A pénzintézeteknek összesen 21 milliárd forint kárt okozott.

A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a nyomozás során feltárták, hogy B. Péter hamis aranyfedezet mellett további hiteleket vett fel több magánszemélytől, illetve gazdasági társaságtól, amelynek során az egyébként réz anyagú „aranytömböket” úgy preparálta, mintha azok valódiak lennének.

Ezzel további 4 milliárd forint kárt okozott a sértetteknek.

Azért, hogy a cég működése szabályszerűnek tűnjön, a gyanúsított a könyvelési adatokat is meghamisította, így az ellenőrzésre hivatott szervek számára a cég valós működése nem volt átlátható.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a nyomozást befejezte és a keletkezett iratokat a gyanúsítottal szemben 24 rendbeli csalás, 1 rendbeli sikkasztás és 1 rendbeli számvitel rendjének megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vádemelési javaslattal küldte meg a Fővárosi Főügyészségnek.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Lopni nagyot, vagy semmit! Kíváncsi leszek, mi lesz az ügy vége. Gondolom nem mérik túl szegényt és egy-két év múlva vígan élvezheti munkája gyümölcsét valahol a karibi térségben!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Peller Anikó
@Eladott Ország: ahogy annuska is mondja, ha csak egy sublerral megmérik a tömb hossz-szélesség-magasság méretét, de még egy szabócenti is elég lett volna már akkor is kiderül, hogy a tömb csak 0 karátos arany lehet. A réz sűrűsége ugyanis 9, míg az aranyé 19.

Egyszerűen nem is lehet elképzelni, hogy szimplán hülyeségből megették a rezet, amikor 8 pénzintézetet szívatott meg a mester, hát ilyen nincs. A tömbök egyébként szörnyű kinézetűek és még a színük sem arany. Száz százalék a svindli a dologban, ennyire még a pénzintézetek sem lehetnek hülyék.
Equus
@Peller Anikó: én nem vok olyan baszottul okos, mint a sok itten hozzája szóló, de vmi görög migráncs, vmi Arisztotelész vagy mi aszondta: Minden vízbe mártott test súlya azonos az általa kiszorított víz súlyával. Hát ebből fajsúlyt is lehetne számítani, amihez még királyvíz sem kell...
Csak gondolom... anyukám után.
Mindent összerakva ezek fasszopó köcsögök, amiknek vmi oknál fogva nem jött össze... taláén vkinek nem osztottak a zséből
???
Equus
@Equus: corr.:""Minden vízbe mártott test a súlyából annyit veszt, amennyi az általa kiszorított víz súlya"...
"Arkhimédész módszere az volt, hogy egy vízzel telt edénybe merítette a koronát, és megmérte a kiszorított víz térfogatát. Vett két ugyanolyan súlyú ezüst és aranytömböt, megmérte velük is a kiszorított víz térfogatát, és mivel a korona által kiszorított víz térfogata a kettő között volt, így rájött, hogy a korona nem tiszta aranyból készült, hanem ezüst is van benne. Innen már könnyen ki tudta számolni a korona sűrűségét, és hogy hány százalék benne az ezüst." (wiki)

Ki hinné, h a bankvezérek ezt nem ismerik...
Peller Anikó
@Equus: az magyar vót, Harisnyás tót Elek arisztokrata görögösítette a nevét miután kimigrált görögbe. Törökbe indult, de már a határon elkapták, mer kérdezték tőle hová mész?

Aszt mondta, törökbe. Persze lecsukták.
Sámannus
@Equus: A bankvezéreknek nem is kell tudni ezt a módszert, mert amit hozzájuk beadnak, az már nem koppan a széf alján, oda csak a trombita alapanyaga kerül.
Emlékszem amikor az Agrobank vezérek bőröndben cipelték az aranyat a határon, hogy fel voltunk háborodva miatta, hagy van képük ide szín aranyat behozni! Le is sittelték az egész kompániát miatta.:-DDD

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.