Az élelmiszer-kiskereskedelem alappillére a sajtértékesítés Magyarországon – állapítható meg a Világgazdaság érdeklődésére a Nielsen által közölt adatokból.

A 90 milliárd forintot is meghaladta a sajtpiac forgalma, ezzel a feldolgozott hús és a sör után a harmadik legnagyobb árbevételt generáló élelmiszer volt a Nielsen által mért 90 kategória között.

A piackutató szerint továbbra is a trappista a legnépszerűbb fajta, a teljes piac 43 százalékát fedi le, a Tesco az eladások közel felét, az Auchan pedig több mint egyharmadát köszönheti ennek a fajtának.

Két számjegyű növekedést ért el az edami, a camembert és a gouda sajt is.

Sajtra költ milliárdokat a magyar, a trappista az örök favorit

Az értékesített mennyiség több mint felét a csemegepultos eladások biztosítják hazánkban, ez a visegrádi négyek viszonylatában a legmagasabb arány – hangsúlyozta lapunknak a Tesco. 

A SPAR sajtválasztéka a legnagyobb üzletekben 350 tétel, míg az Auchan közel 770 fajtát kínál. Az importált termékek közül számottevő az olasz mozzarella és mascarpone, a francia camembert és brie forgalma, de keresett árucikk a sajtpultban a holland gouda és a görög feta is. 

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
..." a trappista az örök favorit"...

érthetetlen...a kedvenc óriás áruházam sajtpultján néha ezer ft/kiló, de nagyritkán kemény akciósan 800 ft/kilós árban is van trappista...

amiből -( a tankönyvek szerint)- a sajt készül, az ebben nyomokban sincs... mégis viszik, mint ha ingyen adnák...

érthetetlen...

a képen szereplő lukas sajt már látott tejet...annyiba is kerül..ez érthető(számomra)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
csak sajnos a trappista döntő többsége nem sajt, hanem sajtízűnek szánt gumicukor! =))
RonaGyuri
@durbincs: értékarányosan a magyar sajtok a drágák
régen sem voltak szuperminőségűek, de a mai tömegsajtok ehetetlenek
szaboria1
Jaj ha tudnánk hogy is készítik ma a sajtokat akkor nem igazán fogyasztanánk. Miért csak trapistáknak nevezett sajtok vannak a kisboltokban általában?
Manhattan
@szaboria1: Mindenütt a két E-betűs sajtot keresem. Az Ementálit és az Eidamit. Régebben olvastam, hogy ezekben van a legtöbb kalcium.
wagabund
..." a trappista az örök favorit"...

érthetetlen...a kedvenc óriás áruházam sajtpultján néha ezer ft/kiló, de nagyritkán kemény akciósan 800 ft/kilós árban is van trappista...

amiből -( a tankönyvek szerint)- a sajt készül, az ebben nyomokban sincs... mégis viszik, mint ha ingyen adnák...

érthetetlen...

a képen szereplő lukas sajt már látott tejet...annyiba is kerül..ez érthető(számomra)
simmering73
A trappista sajt? Kb úgy 15 éve még hasonlított rá. Mikor a hűtőben felejtettük és betonná száradt. Ma? 3 nap után megpenészedik, megrohad. Jobb ha nem tudjuk mivel etetnek minket.
papa.49
Emberek felkészülni DRÁGULNI fog a sajt...
volvós
...a trappista az örök favorit...irja a cikkíró !
A képen pedig a lukacsos emmentáli...qrwajóóó

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.