Elavult az ajkai kórházban egy külső vállalkozás által működtetett CT-készülék, ezért leállították. A betegeknek Veszprémbe kell bejárniuk vizsgálatra.

Leállították az ajkai kórházban található CT-készüléket, az üggyel foglalkozó RTL Klub stábjának a helyszínen kamerán kívül csak annyit árultak el a teljesen lekapcsolt osztályon, hogy csütörtök óta nem működik a készülék, a betegeknek Veszprémbe kell bejárniuk CT-vizsgálatra. 

A stáb megszerzett egy határozatot is, melyet az országos tisztifőorvosi szolgálatot ellátó helyettes államtitkárság adott ki, eszerint – a rendelkezésre szolgáló adatok és a felügyeletet ellátó radiológus főorvos szakvéleménye szerint – a berendezés már nem volt biztonságosan használható, mert elavult. 

A veszprémi kórház igazgatója a stábnak elárulta, a külső vállalkozás által működtetett ajkai CT-készülék már a minimumfeltételeknek sem felelt meg, tíz évnél is idősebb volt, ezért függesztették fel a használatát. 

Mivel az ajkai kórházhoz 30 kisebb település betegei tartoztak, így Veszprémben megnövekedett a beteglétszám, ami a nyári szabadságolások kellős közepén az egészségügyi dolgozókat jobban megterheli. 

Az ajkai kórház arról tájékoztatta az RTL Klubot, hogy folyamatban van az új és korszerű készülék beszerzése. 

(Címlapi kép: pixabay.com CC0)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

maci0427
Ct, gépekkel már lassan majdnem minden SZTK. -nak kellene rendelkezni ! Kórházakról már nem is szólva !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
maci0427
Ct, gépekkel már lassan majdnem minden SZTK. -nak kellene rendelkezni ! Kórházakról már nem is szólva !
wagabund
@Eladott Ország: a kiváló dolgozatod kiemelkedő ékessége ez a félmondat: ..."a közepes képességű könyvelő hazugságaitól mégiscsak leszakad az ember pofája:"...

itt a kocsmában azon törjük a fejünket, ki is lehet...ki is lehet?

(na jó, viccelünk, viccelgetünk)
Desischado
Ugyan kérem, mindenki nyugodjon le! Hiszen "hasítunk", és a stadionok a meg a határon túliak a fontosak. A magyar meg mehet a levesbe. Hogy az ég rogyna rátok, dögölnétek egytől egyig, orbánnal és balogh páterrel az élen!
Eladott Ország
@wagabund: Küldöm a fényképet kiről van szó. kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/09/vm.jpg
Varga Mihály már kilábalt a válságból. Mi még nem annyira. Nem tudom, hogy valaha lehull-e a hályog a hívek szeméről, vagy előbb halnának éhen, mintsem elforduljanak a bálványuktól. Azt viszont tudom, hogy ezt ki is próbálhatják hamarosan, amikor még több munkaképes ember hagyja el az országot és amikor az uniós fejlesztési források elfogynak. Akkor nem lesz többé mit újraosztani, de ellopni sem. Mert nem lesz, aki megtermelje. Addig is örüljünk együtt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterrel, hogy mennyire jó is nekünk, hogy reggelre kelve ránk szakad a tejjel-mézzel folyó hurrá. Európában minket irigyelnek. Albániára gyanakszom, bár nem ismerem az ország jelenlegi gazdasági állapotát.
wagabund
@Eladott Ország: hát igen..a dolgozatod bizonyítja, hogy kínunkban még egy halvány mosolyra is van erőnk...

e kedves arcú ember a képen igencsak erőt ad...hogy mihez? na ez a következő találós kérdés..

(amúgy érthető volt, kire utaltál, én csak vicceltem amikor kérdeztem, hogy ki lehet az?)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.