A Magyar állam jelentősen emelte azt az osztalékot, amelyre energiaszolgáltató cégek tulajdonosaként tesz szert. A piac külföldi szereplőinek többsége tartózkodott ettől. Bár az Orbán-kormány azt ígérte, hogy nonprofit módon fogja működtetni a kezébe került energiaszolgáltató vállalatokat, az idei évben eddig az állami tulajdonos osztalékéhsége nőtt meg a leginkább - írja a Népszava. A Főgáz Zrt.-től például a cég négy évvel ezelőtti átvétele óta tartózkodtak az osztalékfizetéstől, idén kétmilliárdot utaltak a nyereségből a tulajdonosi funkciót ellátó állami Magyar Fejlesztési Banknak. Még nagyobb volt a tőkekivonás az idén állami kézbe került Démász Zrt.-nél, ahol az állami gazda több hétmilliárd forintot szivattyúzott ki a vállalatból. Emellett az RWE-hez és az E. Onhoz hasonlóan a magyar állam is élt a nyereségnél nagyobb osztalékfizetés eszközével. Ez azt jelenti, hogy apasztotta a cége tartalékait.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
Érdekes dolgot fedeztem fel átalányt fizettek eddig a Dégáznak most a főtáv számláz és máris potom emeltebb számlát kaptam.
Az egy m3 109,45.-ft most 117,30.-ft lett m3-ént.
desiro
nahát nahát ezért kell a fityiszre szvazni.
szaboria1
@Pálinkafőző Rézüst: Semmit mert neki is jut belőle.
kokopelli
Ficktor! ... neked egy "kínrím" balkézből :--)

" nem csak "extra"-,hanem luxus!
rohadna belétek minden "lukszusz! " ...vers a szegény kormánynak! :--(
quadrocopter
Na látjátok, ezért kellett elkommunizálni az energia szolgáltatói ipart, hogy genyóknaék jusson luxusra és a választásra is, de a bekékült Orbán-plakátok se ingyen vannak!
Nagy szopcsi lesz a vége, ez már most megjósolható, buta, amatőr szinten belepofázni a piaci elvekbe és gyakorlatokba, rendeletekkel kormányozni, csak azért, hogy a genyó körül hömpölyögjön a lé!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.