Németországban egy éve könnyítették a menekültek munkavállalásának feltételeit, ennek köszönhetően tavaly augusztus óta több mint hétezer ember talált magának munkát. A hiányos nyelvtudás azonban továbbra is nagy gondot okoz az elhelyezkedésnél – mondta el csütörtökön Andrea Nahles szövetségi munkaügyi miniszter. Németországban éppen egy éve döntöttek arról, hogy három évre felfüggesztik az úgynevezett munkapiaci elsőbbségi vizsgálatot azokban a térségekben, amelyekben az országos átlag alatt van a munkanélküliség. Ez azt jelenti, hogy amennyiben a kijelölt régiókban egy menedékkérő vagy menekült, illetve a nemzetközi védelem valamely más formájában részesített személy jelentkezik egy állásra, és alkalmasnak bizonyul, felvétele előtt nem kell megvizsgálni, hogy van-e alkalmas német vagy más uniós állampolgár jelentkező a munkára.

Forrás: polgarportal.hu
Feltöltő: quadrocopter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
"A koblenzi kereskedelmi és iparkamara adatai szerint Hessen tartományban 2016 végén a nyolc leggyakoribb származási országból – Afganisztán, Eritrea, Irak, Irán, Nigéria, Pakisztán, Szomália és Szíria – majdnem 17 ezer menekültet foglalkoztattak. A munkavállalók több mint fele szakképzettséget igénylő munkakörben tudott elhelyezkedni, 42,1 százalékuk pedig kisegítő munkásként kapott állást."

Tehát mégsem 7 ezerről van szó, csak annak a birkának, amelyik megelégszik a cikk címével is, hogy aztán köpködhessen!
Peller Anikó
@quadrocopter: Te figyelj quadro, áruld már el mit erőlködsz. Csak néhány sort kellene megértened és már lehet nem kellene szégyenkezned feleslegesen.

7 ezerről van szó. 7 ezret sikerült munkába erőltetni egy év alatt a vizsgált térségekben, vili?

Hessenben tavaly 17 ezer fekát foglalkoztattak összesen, ez egy másféle adat.

Már ha a fele igaz, mert ott is megy a kampányolás ezerrel, de a lényeg ez: a több mint egymillió az csaknem 2 millió és ezen új, semmiresem jó betóduló népségből mondjuk 1 % próbálkozott munkavállalással, amiben igencsak nemsok a köszönet. A banya próbálja beerőszakolni őket a munkaerőpiacra de csak festőnek tudják használni őket.

Te szívesen alkalmaznál olyan festőt (például) aki csak annyit ért a nyelveden, hogy allagakabár?
quadrocopter
@Peller Anikó: Erős értési gondjaid vannak! Miért nem olvasod el a teljes cikket, mielőtt háborogsz és hőbörögsz? Mi a főcím? "Milliónyi menekültből 7 ezer kezdett el dolgozni tavaly nyár óta a németeknél" Hát nem ennyi vazze, add össze!
És végül mennyit foglalkoztatnak?
Számold csak össze a cikkbeli foglalkoztatást, az ipari tanulókéval is!
"Na ugye"!
quadrocopter
@Peller Anikó: Segítek most az egyszer:

- tavaly augusztus óta több mint hétezer ember talált magának munkát.
- A koblenzi kereskedelmi és iparkamara adatai szerint Hessen tartományban 2016 végén - tehát szintén tavaly.
- Sachsenben például tavaly decemberben a leggyakoribb származási országokból érkező, munkaképes menekülteknek majdnem hatvan százaléka volt munkanélküli.
Tavaly december! tehát 30%-nak van melója!
-Berlinben és Rajna-vidék-Pfalzban október óta több mint ezer-ezer menekült fiatal jelentkezett ipari tanulónak.

És akkor hogy szól a főcím? " ...tavaly nyár óta(!) a németeknél! Ott van még a decemberi adat, azután a 2016 év végi adat ( hónapot ugyan nem jelöl)

Hol tartunk a vehemens menekült-gyűlötbeli számokkal és arányokkal?
libellle
@Peller Anikó: te sem erölködj, hiszen sem irni sem olvasni nem tudsz. Mind azt amit postolsz a kutyád olavassa fel es irja le.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.