Az, aki ma a kölcsönös kompromisszumok keresése helyett a választási rendszeren rugózik, nem a kölcsönösen előnyös kompromisszumos összefogás kereteit keresi, hanem a választókat is megosztva izmozik, egy másik párt vezetőjét akarja leváltani, az egyszerűen nem ellenzéki. Nagyon leegyszerűsítve: aki az összefogáson dolgozik, és nem csak pofázik, az ellenzéki. Míg az, aki csak pofázik, illetve azt hangoztatja, hogy „ma kivel nem fogok össze”, illetve „mindenről a választási rendszer tehet”, az nem ellenzéki. Pontosabban: Orbáné és a Fideszé biztosan nem.

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

GeoCravker
@Béla333: Te itt rugózol a lopott értékeken. Nem állítom, hogy nem volt mutyi. Az egész gengszterváltás egy nagy mutyi volt. Amelynek haszonélvezői minden oppártban jelen vannak manapság.
Te milyen, konkrét, bíróság által jogerősen elítélt lopásokat ismersz? Ha egyet sem, akkor semmivel nem vagy jobb a koncepciós szájtépőknél, összeesküvésgyártóknál, stb. Gyanúim nekem is vannak. A jelenlegi "ellenzék" elég sok tagjával kapcsolatban is.
Mutyibrigádilag is. Juhász, Schiffer, Szigetvári akciózásai olyan mértékben szolgálták és szoolgálják az ellenzék megosztásával Orbánt, hogy az aligha lehet véletlen. A Momentumról, pofozkodó provokatőr krétarajzoskáról már nem is beszélve.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
"...aki az összefogáson dolgozik, és nem csak pofázik, az ellenzéki. Míg az, aki csak pofázik, illetve azt hangoztatja, hogy „ma kivel nem fogok össze”, illetve „mindenről a választási rendszer tehet”, az nem ellenzéki..."

Csakhogy összefogni olyanokkal lehet, akikkel (legalábbis) közel azonos értékeket vallanak.
Márpedig az ország kifosztása, az adóforintjaink ellopása és párt valamint saját célra történő felhasználása nem olyan érték, amit egy normális gondolkodású ember fel tudna vállalni.
Ezért aztán az MSZP és a DK maradjon csak a Fideszes mutyi brigádban, úgyis meg vannak zsarolva szerintem és egy másik csapat lehet az, amelyik ezt a mérhetetlen gonoszságot meg elutasítják.
Ha olyan fontos az MSZP/DK politikusainak az ország sorsa, akkor már rég visszavonulót fújtak volna, a lopott érték minél nagyobb részét visszafizették volna, megtették volna a szükséges feljelentéseket és bocsánatot kértek volna a választóktól az országgal szemben elkövetett bűncselekményekért.
De semmi ilyet nem tettek, akkor miért várja el bárki, hogy a választó hasonuljon meg önmagával?
GeoCravker
@Béla333: Te itt rugózol a lopott értékeken. Nem állítom, hogy nem volt mutyi. Az egész gengszterváltás egy nagy mutyi volt. Amelynek haszonélvezői minden oppártban jelen vannak manapság.
Te milyen, konkrét, bíróság által jogerősen elítélt lopásokat ismersz? Ha egyet sem, akkor semmivel nem vagy jobb a koncepciós szájtépőknél, összeesküvésgyártóknál, stb. Gyanúim nekem is vannak. A jelenlegi "ellenzék" elég sok tagjával kapcsolatban is.
Mutyibrigádilag is. Juhász, Schiffer, Szigetvári akciózásai olyan mértékben szolgálták és szoolgálják az ellenzék megosztásával Orbánt, hogy az aligha lehet véletlen. A Momentumról, pofozkodó provokatőr krétarajzoskáról már nem is beszélve.
tudode
Ezzel a POLITIKAI KALANDORRAL nem boldogultak anno a szülei sem, az ellenfelek sem, mert KIHERÉLTE, LEALÁZTATTA ŐKET egytől egyig, a FÉKEKKEL, ELLENSÚLYOKKAL EGYÜTT!
.
Ebből következően úgy TEHETI A DOLGÁT, mint egy elszabadult KATYUSHA rakétakilövő!!!.
.
Így néz ki a NEM VERBÁLIS RAKÉTALÖVŐ
-
www.youtube.com/watch?v=RfuYOckCbPQ-
.
Nem tudni mikor, de hamarosan MEGLESZ AZ AZ ÖNGÓL, mert mindenkire lő VERBÁLISAN aki NEM AZ Ő FÉLRESIKERÜLT NÓTÁJÁT FÚJJA, a NÉP AGYMOSOTT RÉSZE pedig boldog az odavetett morzsákért a XXI. században!
GeoCravker
@tudode: Orbán? Igen. Ő a folyamatos felszalámizás művésze. Kívülről. Inkább csak elég aljas és gátlástalan, hogy goebbelsi tanácsadókkal vegyek körül magát, és megtegye, amit javasolnak.
Finkelstein, Simicska, Rogán, Lázásr, stb.
Béla333
@GeoCravker: 14.13
Bírósági ítéletet akkor láthatnánk, ha a független igazságszolgáltatás (amúgy román mintára) a pártoktól függetlenül végezné a dolgát.
De Polt nem véletlenül ketült abba a betonbiztos helyre, ahol most van, az ugyanis a Fidesz és az MSZP háttér mutyijának volt köszönhető.
Tehát az hogy az országból kiment vagy 240 milliárd dollár (egyes tanulmányok szerint), de ennek egy politikus/gengszter elkövetője nem ül, az még nem azt bizonyítja, hogy nem lopták szárazra az országot!
Na pontosan ezért nem bízhatunk az eddig kormányon levő pártokban és politikusaikban, hiszen vagy részt vettek személyesen a lopásokban, vagy legalábbis tudtak róla, de ennek a hasznát elviselték!
Bűnözők, tolvajok!
tudode
@GeoCravker: .
Minden HADICSELÜK ELTÖRPÜL amellett, amelyet az ÁLLAM BERENDEZKEDÉSÉVEL tettek/elkövettek:
.
Legsúlyosabb helyzet az, hogy VOLT SARJADZÓ DEMOKRÁCIA, és csak LÁTSZAT DEMOKRÁCIÁT vagyunk kénytelenek eltűrni AZ AGYMOSOTTAKKAL EGYÜTT, arról nem is szólva, hogy egy laza FOLYTATJUK-KAL mit követtek el kedves mindannyiunk ellen???
.
Ezek mellett eltörpül az ESZTELEN CENTRALIZÁCIÓJUK, a mutyi erdejük is!
.
Államcsínytevők?
hvg.hu/velemeny/20120308_allmcsinytevok_voros_imre
.
Alkotmányos jogunk törvényt szegni? A teljes interjú Vörös Imre volt alkotmánybíróval, jogászprofesszorral
www.vasarnapihirek.hu/fokusz/alkotmanyos_jogunk_torvenyt_szegni_interju_voros_imre_volt_alkotmanybiroval_jogaszprofesszorral
.
Kivették az alkotmányból a Horn Gyula négyötödös szabályát
www.vg.hu/kozelet/politika/kivettek-az-alkotmanybol-a-horn-gyula-negyotodos-szabalyat-318855/
.
Ebül szerzett jószág ebül vész el, VELÜK EGYÜTT AZ EGÉSZ ORSZÁG IS!
GeoCravker
@Béla333: Mint a másik szálon emlegetted volt. A véleményed nem más, mint vélemény. Ne vagdalkoz az egyik irányba se, ha a másikba vérig vagy sétődve.
Béla333
@tudode: 14.56
Pontosan így gondolom én is!
Az egymást kormányon 1994 óta (Már 23 éve!) váltogató Fidesz, MSZP és segédcsapatai a saját lopkodásaik, bűncselekményeik büntetlensége miatt egy olyan bűnelhárító rendszert épített ki Polt vezetésével, amibe lehet, hogy még az ország is belerokkan.
Ráadásul amíg Polt él, a helyén is marad és ennek a rendnek a kialakításához Gyurcsány kormány is asszisztált vagy inkább közreműködött!
Még a feladatok leosztása is sejthető: a Fidesz és az MSZP/DK a saját oldalukon vigyázz arra, hogy nehogy egy olyan párt erősödhessen meg, amelyik esetleg hatalomra kerülve kivizsgáltatná az elmúlt évtizedek disznóságait.
Egymást el nem számoltatták, a lopott holmin 2/3 - 1/3 arányban osztoztak.
Maffiaállamot hoztak létre.
Béla333
@GeoCravker: 15.08
Mivel a véleményem elég sokmindenre vonatkozott, aminek a megbeszélésére nem hiszem, hogy elég lenne ez a felület, mond meg melyik egyet-kettőt emeljünk ki és vitassuk meg.
Valószínűleg tudok neked konkrétumokkal is szolgálni, ha mással nem is, de korabeli újságcikkekkel, riportokkal valószínű!
Tehát mi legyen a téma?
Béla333
@GeoCravker: 15.08
Ja! Hogy párbeszéd nem kell csak "kinyilatkoztatás"?
Lehetőség szerint bármilyen konkrét dolog megbeszélése nélkül, mert csak így lehet úgy általánosságban hatalmas "igazságokat" mondani, amit aztán nem lehet az igazsággal szembesíteni?!?!
Na sebaj!
GeoCravker
@Béla333: Momentán leginkább Te nyilatkoztattál ki. Miszerint:
Gyurcsány lopott és mutyizott, mert csak. Schiffer egy szent, mert mostanában, mondjuk egy éve, nem pörög, mint a szélkakas. Az LMP alanyi jogon tökéltes, mert Te kedveled.
Ezt tekintenéd Te párbeszédnek?

Amellett, hogy ha jól megfigyelted, máshova sem írtam semmit. Baromi egyszerű okból. Nem órabérben ülök itt, és olykor magánéletem is van szombat délutánonként.
Tudom, hogy ez egy pártaktivista számára teljesen meglepő és elfogadhatatlan, de ez van.

Más: Nem mondtam semmilyen hatalmas igazságot. Azt írtam, hogy a véleményem szerint egyik pártnak sem adtak ingyen reklámfelületet, és amennyiben egy politikus ellenzékinek mondja magát, de valójában minden akciója a kormánypártot erősíti, akkor kétségeim vannak a hitelességét illetően. Ezt a véleményem fenntartom.
Schiffert nem tartom ellenzékinek, és a véleményem az, hogy amennyiben az LMP-t megkínánák egy Jobbik-Fidesz-LMP nagykoalícióval, akkor hanyat homlok megkötné a koaliciós szerződést. De akár az MSZP-vel is közösen.
hvg.hu/itthon/20160601_Szel_Bernadett_lmp_schiffer_andras
Béla333
@GeoCravker: tegnap 22.30
1./ Nem mondtam, hogy Gyurcsány lopott, csak azt, hogy az általa vezetett MSZP lopott és a lopott pénzt elosztották a Fidesszel. És nem azért, mert "csak", hanem mert pl. ő maga állította le Kókát, amikor miniszterelnökként arra utasította, hogy álljon le az autópálya szerződések költségeinek a lefaragásával, amikor már 40 %-nál (!!!) tartott.
Ezek után csak azt kérdezem, hol van az a pénz amit akkor fizettünk ki, amikor nem kezdett el dolgozni Kóka és mennyi lett volna a reális ár, ha nem állítja le Gyurcsány Kókát?!
2./ Egy szóval sem mondtam, hogy Schiffer szent, csak azt utasítottam vissza, amit te próbálsz rákenni: hogy köpönyegforgató lenne. Az LMP sem tökéletes, csak szerintem a jelenlegi felhozatalból a leginkább vállalható alakulat.
3./ Az LMP az aki következetesen értünk, az ország boldogulásáért dolgozik, ha nem tűnt volna fel, nem vesz részt a többiek által tartott helyosztogató harcban, hogy ki milyen helyet kapjon a húsosfazék mellett. Az meg hogy minden akciója a Fideszt erősítené, az egy ordas hazugság, hiszen semelyik párt nem küzd olyan következetesen a Fidesz (és az előző kormányok) korrupciója ellen mint az LMP. Ha csak Hadházy küzdelmét nézed hétről-hétre a korrupció ellen, akkor beláthatnád (ha nem lennél zsigerből elutasító), hogy ez nem a kormánypártot erősíti, ahogy te állítod!
Béla333
@GeoCravker: 22.30
Ja és még egy! Amit te beidéztél mint annak a bizonyítékát, hogy szerinted az LMP koalícióra készülne, abban az van, ha elolvastad volna, hogy:
"Az LMP a parlamenti pártok egyikével sem alkotna szövetséget, együttműködést azonban a Jobbikkal és az MSZP-vel is el tud képzelni. "

Zavaró számodra, hogy az LMP mindig is ezt mondta és eddig következetesen így is tett?
Fura mi?
GeoCravker
@Béla333: Tisztázzunk valamit.
1./ Egy olyan választási rendszerben, ami jelenleg van Orbánt két módon lehet leváltani. Vagy egy ellenzéki összefogással, vagy polgárháborúval. Az összefogás alapjaként vagy választási szövetség jön össze vagy bukó. A sok kicsi önálló jelölt megosztja a szavazatokat és Orbánt támogatja. Ettől még olyan oximoronokkal állhat színpadra az LMP amivel akar, és a kormányváltás elmaradásáért viselt felelősséget úgy keni szét a kommunikációban, ahogy akarja. S most tekintsünk el attól, hogy egy neofasiszta párttal való együttműködés egy széljobb felé csúszó kormányzás idején valójában mennyire kormányopárti, vagy egyszerűen: mennyire morális.
2/ Schiffer de facto körbejárta a pártok és szerveztek sorát. Ez akkor is igaz, hogy a törpeturul köztársasági elnökké választásáért milyen felelőssége van. Alkalmasint persze azt is látom, hogy Sólyom nagy Fidesz-kritikája nagyjából onnan datálható, hogy Áder leváltotta.
3/ Hadházy, ha jól tudom nem az LMP-ből indult politikus. Alkalmasint akkor, amikor trafikmutyi kirobban, már túl vagyunk magának a védelmipénzes megoldásnak a bevezetésén. Amely bevezetés kapcsán nem rémlik Hadházy erőteljes kirohanása.
Ahogy Ángyán is azonnal megtalálta magában mezőgazdát, amikor már nem volt államtitkár;
Illés a zöldet, amikor kirugták;
Sólyom a jogászt, amikor már nem ő írta alá a törvényeket jó pénzért;
Simicska a leleplezőt, amikor már nem ő volt a nagy nemzeti mutyi kedvezményezettje.

Hofi mondta: korrupció az, amiből kihagynak. Kiegészítés: leleplező az, aki (már nem) haszonélvezője.
3/ Az az aotópályaügy sem egészen úgy volt.
vastagbor.blog.hu/2008/08/29/az_autopalyapenzek_felosztasa
Miközben persze ebben is olvasható, hogy Dávid Ibolyka emlegetett egy 70/30-as megosztást. Persze akkor, amikor már nem volt igazságügyminiszter.

4/ Még emlékszünk Orbán kijelentésére, hogy majd szereznek egy ügyvédet, oszt jónapot. Nos az ügyvédek egyikét Schiffer Andrásnak hívták. Aki feljelentést tett...
GeoCravker
@Béla333: Egyébként még ezekkel sem állítom, hogy az egyik oldal szent. De azt igen, hogy az LMP környékén addig más a olitika, amiíg
1/ hiszel benne;
2/ Nem kaaprgatod meg a szepelőket;
3/ Nem kerülnek hatalomközelbe (mert felelősség és kísértés nélkül mindig könnyebb)
Csizmás Kond
...hátkéremszépen...az összefogás egyáltalán nem ellenzéki motívum, sőt az ellenzék igenis nagyon egyedi megfogalmazás...azért is különbözőek a megfogalmazások.
Béla333
@GeoCravker: 12.03
Nem tudhatod, hogy ha hatalom közelbe kerülnének, akkor az LMP-sek hogyan viselkednének.
Pláne, hogy a politikai "elit" lopásainak a korlátozására konkrét tervei vannak, csak be kellene vezetni!
A többi régi, már a lopásokba "bizonyított" motoros még csak ilyen tervet, programot sem bírt összeállítani!
Mennyivel jobb az a politikusi gárda, amelyik az elmúlt évtizedekben már szétlopta az országot, így tudhatod, hogy hogyan reagál, ha közpénz közelbe kerül, mint az, amelyik még bármilyen okból kifolyólag, de nem lopott?!
Szerintem semminyere! ha már loptak, lapátra velük!
Schifferre vonatkozó kijelentésed. "...körbejárta a pártok és szerveztek sorát" nem felel meg a valóságnak, mondhatom úgy is hogy hazugság!
Hadházy akkor hagyta ott a Fideszt, amikor az egyik gyűlésen szembesült azzal, hogy hogyan működik a Fideszes trafik mutyi, és nem utána, miután már leosztották a lapot, így ezért inkább dícséret illeti, mint fikázás!

" Az az aotópályaügy sem egészen úgy volt. " - írod, ezzel szemben:
"Gyurcsány Ferenc: az akkori miniszterelnök arra utasította az akkori gazdasági és közlekedésügyi minisztert, hogy ne erőltesse tovább az autópálya-építések alkufolyamatai kapcsán az átláthatóságot – derül ki a budapesti amerikai nagykövetség 2006. novemberi táviratából.

A Wikileaksáltal nyilvánosságra hozott, titkos jelzettel ellátott nagyköveti levél szerint ezt Kóka mondta el bizalmas jelleggel April Foleynak, az akkori budapesti amerikai nagykövetnek. Kóka szerint Gyurcsánynak, illetve közvetve neki az MSZP tagságából érkező intenzív nyomás miatt kellett visszavonulót fújni az autópályaügyekben. Dacára annak, hogy Kóka szerint az autópálya-szerződések átláthatóságának az erősítésével addigra sikerült negyven százalékkal lejjebb tornásznia a kivitelezési árakat."
nol.hu/belfold/20110905-gyurcsany_leintette_kokat

Nos valahogy így volt!
GeoCravker
@Béla333: Schiffer:
mno.hu/belfold/bajnaival-indult-orbant-vedte-solyomot-tamogatta-1344897

Amúgy kimaradt a hozzászólásodból, hogy Schiffer mikor tett feljelentést Orbán ellen...
Csaxolok.

Miközben továbbra sem írtam, hogy Gyurcsány szent lett volna. Viszont a politika dinamikája és Orbán fóbiája alapján a 2014-es kampányban kijátszották volna az autópálya-ügyet, ha több lenne mögötte, mint az, hogy A beszélt B-nek, hogy azt Hallotta C-től, hogy D elvitt egy csokit.
De ettől még nem kizárt. Miért lenne az.

Amúgy, mint írtam, (mert felelősség és kísértés nélkül mindig könnyebb) fenntartom. Az LMP-ben sem hiszek jobban, mint bármelyik gittegyletben a mai magyar politikai porondon.

Mert .olyan kis ország vagyunk, hogy nekünk csőcselékből, politikusokból is csak egy garniturára telik. Ld a korábbi listát az ide-oda pendliző utómegvilágosult társaságról.

De innentől hitvita lenne, aminek nem látom értelmét.
Béla333
@GeoCravker: 12.43
Amit beidézték mint amivel ezt tudnád igazolni: "Schiffer de facto körbejárta a pártok és szerveztek sorát" nem tudom hol olvastál benne olyat, hogy bármelyik pártban megfordult volna az LMP-n kívül? Az meg hogy egy (akkor még) civil aktivista milyen szervezeteknél járt/dolgozott az szerintem semmit sem bizonyít, pláne nem azt, amit te próbálsz rásütni, hogy gerinctelen módra ide-oda csapódott!

Csaxolokra: Az LMP, aminek Schiffer volt ugye a társelnöke évekig számos feljelentést tett a Fideszes disznóságok miatt. És azóta is, amióta Schiffer lemondott.
Ezzel is mi a gondod?
Az autópálya ügy:
Nem vagy te olyan naiv, amilyennek tetteted magad, hiszen azt magyarázd már meg, hogy ha az MSZP kormányzása alatt felülszámlázott/ellopott autópálya pénzekből visszaosztott 1/3-nyi részt a Fidesznek, akkor miért hozta volna elő ezt a 2014-es kampányban a Fidesz?
Azokban a disznóságokban, ahol megtörtént a visszaosztás, vagy hagyták, hogy a másik fél is lophasson büntetlenül, ott az volt és az ma is a közös érdek, hogy maradjon csendben minden érintett.
Ilyen ügy a sok másik mellett a Gripen 2 db kenőpénzének az ügye, vagy a Strabag "Virágok és Madarak" történet.
Hogy te kinek hiszel és kinek nem, az a te dolgod, én pl. azoknak jobban hiszek, akik eddig még nem loptak, mint azoknak, akik a szemünk láttára lopták szét az országot!

"Mert .olyan kis ország vagyunk, hogy nekünk csőcselékből, politikusokból is csak egy garniturára telik."
Ez mondjuk hülyeség, csak a felelősség szétmaszatolása, ráadásul mint most is látszik, politikusból is számos garnitúra van a porondon.
bencemacska
@Béla333: ma, 12:23
"Kóka szerint Gyurcsánynak, illetve közvetve neki az MSZP tagságából érkező intenzív nyomás miatt kellett visszavonulót fújni az autópályaügyekben."
Miért nem folytattad az idézetet?
"A nagykövetség úgy látta: a Gyurcsány-kormány 2006 novemberében az állandó ellenzéki támadások kereszttüzében már a napi krízisek kezelésével és saját politikai túlélésével volt elfoglalva. Így ahol csak lehetett, nem bocsátkoztak már felesleges harcokba. Gyurcsánynak égető szüksége volt a pártja politikai támogatására, ami a pártja „régi gárdáját” erősítette, akik így sokkal inkább meg tudták torpedózni az általuk régóta ellenzett reformcsomag elemeit."
Ez a cikk 2011. 09. 05-én jelent meg. Valószínűleg még nem évült el az ügy.
Ki tett feljelentést?
Kóka? Nem, ő kilépett a koalícióból erősítve ezzel a Fideszt és Gy.F. belső ellenségét!
Schiffer? Igen, de nem ebben az ügyben, hanem a kaszinó ügyben.
Már írtam, hogy én elolvasom a hivatkozásaidat! Főleg, amit kihagytál belőle!!!
Most bizonyítottad be az amerikai nagykövetség hivatkozott táviratával, hogy 2006-ban a Fidesz és az MSZP erős emberei összedolgoztak.
Kik ezek az erős emberek? Akik ma is akadályozzák az együttműködést a Fidesz legyőzése érdekében.
Írtam már neked: Cogito, ergo sum!!!
Mit is csinált ebben az időben Schiffer? (Akit én kiváló ügyvédnek és csapnivaló politikusnak tartok!)
Béla333
@bencemacska: 15.20
Hogy mi miatt állította le Gyurcsány Kókát, az fontos, de nem ez a legfontosabb!
Hogy nekem mi ebben az egészben a lényeges?:
1./ Mennyi lehetett a reális Km díj, ha Gyurcsány akkor állította le Kókát, amikor az már 40%-al lefaragta az árakat?
2./ Mennyi pénzt loptak ki addig a zsebünkből, amíg nem kezdett el Kóka dolgozni?
3./ Hol van ez a sok milliárd?
4./ Tett-e bármilyen lépést Gyurcsány a felülszámlázott összeg visszaszerzésére, ha tett, mit tett, ha nem tett, miért nem tett?
5./ tett-e feljelentést, bármit észlelve a bűncselekményt? (Mert azért ez lehet ugye bármi: hűtlen kezelés vagy sikkasztás?)
6./ Mit tett azért, hogy a Fidesszel való héttér mutyi megszűnjön?

Úgy gondolom, ezek az égető kérdések, pláne ha a hitelességet valaki vissza szeretné szerezni!
bencemacska
@Béla333: ma, 15:33
Ha abban az időben, vagy bármikor kormány közelben dolgoztam volna, biztos tudnék válaszolni, de így nem tudok!
Annyira emlékszem, hogy Gyurcsány nevét még csak a közvetlen környezete ismerte, amikor kitört a balhé az M7-es felújítása, és Orbán papa kőszállításai miatt. Ismereteim szerint ma is az a legdrágább útfelújítás.
A kérdéseidre a válasz az általad idézett táviratnak az általad nem propagált részében és az Őszödi Beszédben van.
Arra tudsz választ, hogy egy regnáló Igazságügy miniszter miért nem állítja le a mutyit? Vagy a minisztersége idején, mikor övék volt a 70%, vagy amikor már csak 30% jutott nekik???
Jó tanács: Ne keresd addig más szemében a szálkát, amíg tiédben ott a gerenda!!!
De arra nem válaszoltál, amit én kérdeztem!
Béla333
@bencemacska: 16.30
Ha a lopás nem egyénileg folyt, hanem "pártszinten", akkor nem állítanak olyan minisztert, aki a mutyival nem értene egyet, még ha nem is ő irányítja a "bulit".
Lefordítva: bűnösök között az is cinkos, aki néma! Benne volt ebben az egész bagázs.
Más:
A jó tanács az mindig jól jön, de fogalmam sincs milyen gerendát látsz az én szememben, valamiről nyilván lemaradtam.
Más:
Melyik kérdésed volt az, amire nem válaszoltam?
Más:
Ha el szoktad olvasni amiket beidézek, és érdekel a dolog, akkor olvasd el az alábbi cikkeket, ott van az egyikben, hogy milyen km díjak voltak a különböző építkezéseken.
index.hu/gazdasag/magyar/ppenz050810/
És egy kis nemzetközi kitekintés km díjakról:
vastagbor.blog.hu/2009/04/28/1_km_autopalya_326_millio_forintert
GeoCravker
@Béla333: Ugye nem azt tekinted különböző politikai garniturának, hogy az egyik garnitura ügyvédje gründol egy pártot, míg a másik félről kamupártokat gründolnak a szavazók megosztására?
Mert valójában ez eléggé egy garnitura. Legfeljebb körbejárnak, mint Ángyán, Hadházy, Simlicska és a többi korábban felsorolt.
Ami különben a körbejáráskálást illeti. Nem kell ahhoz párttagnak lenni, hogy beférjen valaki a holdudvarba és csapódjon az oldalak között.
De, mint írtam, hitvitát nem szeretnék folytatni arról, hogy szerinted Schiffer egy szent, és az LMP az ő Biblia-társasága.
GeoCravker
@Eladott Ország: Igen. A gengszterváltás óta folyamatos a lakossági megvezetés. Legfeljebb a hülyének nézés foka változik, és a kényszerzubbony eladási stratégiája.

Az itteni vita Bélánkkal inkább azon folyik, hogy mennyiben más egy politika és politikus, ha kockázat nélkül pofázhat akármiről, mert
1. Alig veszi komolyan valaki. (Legkevésbé Orbán, aki ügyvédi minőségében megismerhette);
2. A közelibe se jut a hatalaomnak, és így biztos lehet benne, hogy nem kérnek rajta számon semmit.,
Béla333
@GeoCravker: 19.15
" Ugye nem azt tekinted különböző politikai garniturának, hogy az egyik garnitura ügyvédje gründol egy pártot, míg a másik félről kamupártokat gründolnak a szavazók megosztására?"

Ne félj kimondani hogy mire gondolsz, nem akarok itt keresztejtvényt fejteni. Tehát ki gründolt kit/mit? Konkrétan!

Ángyán vagy Hadházy a szememben többet érnek, mint a korábbi bűnöző politikusok!
Írtam már, hogy nem tekintem Schiffer szentnek, de a jelenlegi politikai garnitura egyik leginkább erkölcsös, következetes tagjának tartom.
Az LMP-re ugyanúgy leírtam már a véleményem. Jó lenne, ha el is olvasnád amit a másik ír.
Nem fogom mentegetni őket, ugyanis nincs miért mentegetni!
Béla333
@GeoCravker: 19.20
Már bocs, tudom nem nekem szántad, de ki veszi komolyan azokat a pártokat és a politikusait, akik az elmúlt időben elfelejtették elszámoltatni a Fidesz, ugyanis közösen lopták szét az országot?
Szerinted ezeknek a pártpolitikusoknak a pofázását bárki is komolyan veszi?
Amikor erkölcsről, korrupció felszámolásról, vagy erkölcsről pofáznak? (hogy a te szavajárásoddal éljek!)
GeoCravker
@Béla333: Nem keresztrejtvény.
A magam részéről a választási sikassztópártokat ugyanúgy nem tekintem önálló politikai entitásnak, ahogy a Momentumot sem. Az utóbbit azóta, amióta a Nolimpiás aláírásgyűjtásre úgy kezdtek hivatkozni mint pártalapítási legitimációs bázisra. Ami úgy ahogy volt hazugság. A magam részéről azokat a politikusokat sem tartom túl hitelesnek, akik mindaddig szorgosan nyomkodják a gombokat, amíg nekik vagy pártjuknak áll a zászló, majd hirtelen nagyon megvilágosodnak. Ángyán, Illés, Dávid I., Hadházy, Simicska. Schiffer kapcsán tudható, hogy ügyvédi minőségében nexusban volt Orbánnal, majd gondolt egy nagyot, és némi politikai vargabetüvel gründolt egy pártot. Majd feljelentette Gyurcsányt. Alkalmasint egy nem megvalósult, és nem a feljelentése miatt nem megvalósult projekt miatt. Miközben párhuzamosan, de utólag is, kicsit szerény az Orbán elleni feljelentéseinek a száma. Erre azt írtad, hogy " Az LMP, aminek Schiffer volt ugye a társelnöke évekig számos feljelentést tett a Fideszes disznóságok miatt.". Amiből következik, hogy Sch. személyesen egy darab feljelentést sem tett. Ellentétben a kaszinó-üggyel. S nem konkrétan Orbán ellen. Most hagyjuk azt a pongyolaságot, hogy a "számos feljelentés" valójában semmit sem specifikál, és legfeljebb maszatolásra jó.

Amúgy el szoktam olvasni a véleményeket. De ez nem jelenti azt, hogy kötelesnek érzem az egyetértést. Valamint azt sem, hogy olykor ne egyszerűsítsem le. Mert azt ugyan írod, hogy Schiffer nem a szeplőtelen András, de rögtön utána egyfajta erkölcsi igazodási pontként állítod. Amihez a magad számára természetesen jogod van. Csak elvárni nincs másoktól.
Ahogy megfogalmazhatod az LMP-ről is magadnak, hogy számodra mit jelent. De ettől még lehet az a véleményem, hogy valójában a Fidesz balfelé kinyújtott potenciális szövetségese.
Ahogy a Fidesz-kreálmány Jobbik a széljobb irányába nyújtott kéznek indult. Csak most egy kicsit visszanyalt.
GeoCravker
@Béla333: "Szerinted ezeknek a pártpolitikusoknak a pofázását bárki is komolyan veszi?"
Írtam ilyet? Szerintem pont azt írtam, hogy jelenlegi politikusokból nem egy parlamentnyi, hanem egy kabinetnyi hiteles embert sem tudnék megnevezni.
Ezt a véleményemet is fenntartom.
Béla333
@GeoCravker: 19.44
Nem szeretném kigyűjteni hogy az elmúlt 7 évben az LMP hány feljelentést tett a Fidesz disznóságok miatt!
Biztos csak azért tették, hogy mindenkit (főleg téged) jól megtévesszenek, de hál'Istennek, te résen vagy! Azt nem tudom, hogy a feljelentésekben volt-e és ha igen mennyi, amit a saját nevében tett, de te ezek szerint biztosan naprakész vagy, hiszen írod, hogy egyet sem!?
Azt sem tudom, hogy egy pártpolitikus a saját nevében tesz-e feljelentést, ha disznóságot tapasztal, vagy a pártja nevében! Szerintem az a lényeg, hogy az ellenzéki alakulatok közül, ők legalább küzdenek a Fideszes disznóságok ellen és nem csak szövegelnek!
Szerencsére valóban nem vagyunk kötelesek egyetérteni semmiben sem, így a jelenlegi, magát demokratikusnak hazudó ellenzéki alakulatok megítélésében sem!
GeoCravker
@Béla333: Már bocs, de ne csúsztass. Azt kérdeztem, hogy Sch. hányszor jelentette fel Orbánt. Összehasonlításként azzal, hogy Sch. első ténykedéseinek egyike volt Gy. F. feljelentése. Erre Te idemaszatolod, hogy az LMP számos (?) alkalommal tett be és feljelentést a Fidesz disznóságairól.
Ennek alapján írtam, hogy ha Te, minden LMP-s ügyek tudója sem tudsz egy esetet sem, akkor nyilván nem volt.
Ennyi. A többi hitvita. Szavazz nyugodtan az LMP-re, ha számodra ők az origo.
Béla333
@GeoCravker: 20.22
Akkor kezdjük az elején: honnan veszed, hogy Schiffer jelentette fel Gyurcsányt?
Én a gugliben ezt olvasom:
"Fentiek alapján, a Lehet Más a Politika (LMP) képviseletében feljelentést teszek Gyurcsány Ferenc, a Magyar Köztársaság korábbi miniszterelnöke ellen a Btk. 225. § -ban megállapított hivatali visszaélés bűntettének gyanúja miatt. A Btk. 225.§ értelmében, hivatali visszaélést követ el az a hivatalos személy, aki azért, hogy jogtalan előnyt szerezzen, hivatali kötelességét megszegi, hatáskörét túllépi, vagy hivatali helyzetével egyéb módon visszaél. "
greenfo.hu/hirek/2009/10/06/jogszabaly-megrendelesre-az-lmp-feljelenti-gyurcsanyt_1254824487

Tehát idézd ide azt, hogy Schiffer magánszemélyként tett feljelentést!
Nem vagyok mindentudó az LMP ügyeiben, de több tucat ügyre emlékszem, amikor az LMP feljelentést tett a Fideszes disznóságok miatt! De ezt még a te kedvedért sem fogom egyenként felkotorni!
Ha nem akarsz emlékezni, vagy másként akarsz emlékezni, akkor hiába is idézek neked ide bármit is!
GeoCravker
@Béla333: "Tehát idézd ide azt, hogy Schiffer magánszemélyként tett feljelentést!"
Azonnal, ahogy ideidézed, hogy hol emlegettem magánszemélyként való feljelentést.

Miközben persze Te is tudod, hogyne tudnád, hogy ettől még pontosan ugyanúgy nyitva van a kérdés. Mikor tette feljelentést Orbán ellen?
Ígérem, hogy igyekszem folytatni, amikor erre választ adsz.
Béla333
@GeoCravker: 21.12
Na akkor örülök, hogy legalább idáig eljutottunk: Schiffer az LMP nevében tett feljelentést Gyurcsány ellen és az LMP tett feljelentést a Fideszes korrupciós esetekben is. (Remélem ezt nem vitatod, hogy az LMP számos esetben feljelentést tett, csak azért, mert darabra nem idézgetem ide neked, hogy mikor, milyen ügyben tettek feljelentést!?)
GeoCravker
@Béla333: Ezek szerint patthelyzet. Te nem tudsz/nem akarsz válaszolni egyetlen konkrét kérdésre sem. Nekem meg sem időm, sem kedvem gyógypedagógust játszani.
Béla333
@GeoCravker: 21.19
Gyógypedagógust nem kérte senki hogy játszál, nem kellene itt nagyképűsködni!
Egész végig Schiffert mocskoltad azért, hogy feljelentést tett, aztán amikor bebizonyosodott, hogy Schiffer az LMP nevében járt el, akkor meg jössz a nagyképű dumával?
Mondj még egy olyan pártot, aki annyi feljelentést tett a Fideszes disznóságok ellen, mint amennyit az LMP tett! Azért mert nem sorolok fel neked ilyen eseteket, azért még azt nem mondhatod, hogy pl. Hadházy nem tett számos esetben feljelentést!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.