A jövő évi parlamenti választás tétjéről, a világrend változásáról és az új francia elnök Európával kapcsolatos elképzeléseiről is beszélt Orbán Viktor a kötcsei polgári pikniken – mondta szombaton az MTI-nek Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A világrend változását taglalta Orbán Kötcsén, Macronnal különösen sokat foglalkozott

(Fotó: Varga György/MTI)

Ismertetése szerint a kormányfő az elmúlt hét év eredményeinek megvédését nevezte a következő választás tétjének; ezek között kiemelte az ország határainak megvédését a sokak által támadott határkerítéssel együtt, a családok és a munkahelyek biztonságának megőrzését és a közbiztonság fenntartását.

A kormányfő beszélt arról a NATO köreiben publikált számításról, amely szerint 2020-ig 60 millió migráns kelhet útra Afrikából, túlnyomó többségük Európa irányába.

Orbán Viktor előadása a nemzetközi ügyek széles körét ölelte fel, beszélt a világrend megváltozásáról, az Európa előtt álló feladatokról, és hosszan értekezett az új francia államfőnek a héten megjelent nagyinterjújáról is. Emmanuel Macronnak a Le Point-ben kifejtett gondolatai helyenként egyezést mutatnak Magyarország érdekeivel, ugyanakkor az interjú számos megállapításával vitába szállt Orbán Viktor. A külpolitikai realizmus szükségességével, a nyugat válságjelenségeinek leírásával például teljes mértékben egyetértett a miniszterelnök, ahogy azzal a megállapítással is, hogy az európai alapelvek tiszteletben tartásával ki kell javítani azokat a hibákat, amelyek miatt ma Európa rosszul működik – mondta Havasi Bertalan.

(MTI)

69 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Minden f@sza,
Minden jó,
Előadta a Genyó,
Bégetett a pár tapló!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
quadrocopter
@Pegero: Kisképernyős vagy "Oszi"! Nem csak baloldali kormányváltás a kormányváltás!
kokopelli
@Pegero: ..akkor mi a francnak nem maradtak? Miért nem tanultak az
"ígéret földjén világszinten"? Miért nem Németországba mentek? Miért
nem hittek az apjuknak,hisz olyan okosan elmesélte a tutit? Kérdés kér-
dés hátán!... "Verfluchte Scheiße"-mondaná az angol...
ha németben maradt volna!! :--(
kokopelli
@papa.49: "Csávó vagyok ez ország városából,
Mely alattam a piszkos mélybe vész,
Most méterhosszat lógok egy nyárfaágon,
s most nyakamon érzem seggem mily nehéz!"
..erre gondoltál,amire én is gondoltam ?... Bocs F.Villon és Faludy :--((
kokopelli
...most jöttem rá,hogy ez az IQ bajnok Villon földijét piszkálta!
Egérke az oroszlán bajszát?...La Fontaine is üdvözöl "okoska" :--(
Grafix69
@Pegero: Mi a jó Isten nem volt benne kulturált ? Inkább volt benne irónia mint trágárság vagy bármi rossz . Teljesen normálisan leírtam azt ami van , és ha nem ez lenne akkor mindenki elégedett lehetne , de sajna ez van . Azt mondod a baloldal ? Nos ha megnézed a jobb oldali kormány pártot szinte mindenki baloldali volt , csak pár évente ahogyan a szekér halad ideológiai változáson mennek keresztül a volt MSZMP tagok . Egyszer csak rá jöttek rossz úton haladtak mert bizony a régi rendszerben nem loptak annyit , nem volt elég modern a rendszer ahhoz ,hogy saját magukra írjanak törvényeket amik megtámogatják a gazdasági bűncselekményeket jogállami törvényekbe burkoltan a csókosok javadalmazását , gazdagodását. Még a kereszténységben sincs 5-10 évente ideológiai változás mert a jó Isten marad a helyén , azért ne legyél biztos abban ,hogy KDNP a népet esetleg Istent szolgálná . A FIDESZ , semmiképpen sem .
Eladott Ország
vilagterkep.atlatszo.hu/2017/08/25/viszlat-visegrad-most-vezeti-ki-orban-az-eu-belso-magjabol-magyarorszagot/
Viszlát, Visegrád! – Most vezeti ki Orbán az Eu belső magjából Magyarországot.A Stratfor amerikai stratégiai elemző és hírszerző cég szerint Ausztria és Franciaország érdekei találkoztak a Slavkovi Háromszög találkozójával, és Lengyelország, illetve Magyarország kihagyásával. Macron úgy látja, Ausztria hidat képezhet Kelet-Európa és a nagyobb Eu tagállamok között. Bécs, történelmi okokból, Közép-Európát befolyási övezetének tartja, de nem volt érdekelt a V4-ekkel való együttműködésben, illetve Budapesttel, Varsóval történő rivalizálásban a csoport vezető szerepéért. Ausztria érdeke Visegrád meggyengítése és Slavkov megerősítése.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.