Az LMP-nek nincs sok pénze, nincs nagy szervezeti hálózata, nincs komoly gazdasági hátországa, nincs nagy elérésű pártmédiája. Kis párt, aminek egyetlen értéke van: a morális tőkéje. Ezt az értéket sikerült megőrizniük máig. És ezt az értéket játsszák el Werber leszerződtetésével. Elgondolkodtató, hogy ez vajon kinek lehet az érdeke.

Forrás: nyugatifeny.hu
Feltöltő: Peller Anikó
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Mit jelent az, hogy "lehet más a politika"? Azt jelenti, hogy büntetlenül fel lehet jelenteni az ország miniszterelnökét a Bíróságon, mint ahogyan Schiffer András tette? Szél Bernadett, mint az LMP társelnöke, tudott-e arról, hogy az LMP másik társelnöke, Schiffer András, feljelentette Gyurcsány Ferencet, az ország miniszterelnökét, a Bíróságra? Szél Bernadett, mint az LMP társelnöke, közreműködött-e, részese volt-e Császy Zsolt és Tátrai Miklós börtönbe juttatásának?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Akkor most a DK szóvivője:Gréczy Zsolt és a DK médiása: Vágó István ezzel a véleménynek álcázott mocskolódással esetleg nem egy másik párt szuverén, önálló belső döntésébe szól bele?
Semmit nem tudhatnak róla, tehát nem valamilyen cselekedet után fogalmazzák meg a lesulytó véleményüket, hanem előre sugallják hogy mit is fog MAJD csinálni az LMP a kampányban.
Teszi ezt úgy, hogy a DK is tárgyalt Ron Werberrel, csak éppen nem állapodtak meg!

"...az elmúlt hetekben többször is láttak Budapesten, és szóba került , hogy az MSZP-vel, sőt, a DK-val is tárgyalt. "
index.hu/belfold/2017/09/05/ugy_nez_ki_az_lmp_miatt_jott_ron_werber/#
Nos innentől rögtön ellensége lett a DK-nak!

Miféle politikai kutúra szorult ebbe a DK-ba? Olyan, mint a Fideszbe!
Szerintem!
Manhattan
És onnan ismerszenek meg a Fidesz fiókpártjai, így az LMP is, hogy senkivel nem borulnának össze.
Béla333
Ha a DK vezetőségének ilyen lesulytó véleménye van Ron Werberről, akkor alig 4 éve: 2014-ben miért dolgoztak vele?
Akkor nem volt a "Gyűlölet karmestere"?
Ez egy olyan hozzállás, mint amilyen a Fideszé: Nekem lehet bármit, de ha a másik lép ugyanolyat, akkor az rögtön mocskos dolog!
A DK ugyanolyan erkölcsi mélységben van, mint a Fidesz!
Mindkettő helye a történelem szemétdombján lenne!
Szerintem!
Béla333
@Manhattan: 19.45
Ami persze hazugság, csak valamiért a DK-sok agyáig nem jut el az, hogy az LMP azokkal tud választási együttműködést elképzelni, akik tisztázták a szerepüket az elmúlt évtizedek politikusi bűncselekményeiben, akik el tudnak számolni a szerepükkel az ország folyamatos erkölcsi züllésével!
Ja? Hogy azzal nem tudnak/mernek szembenézni hogy ő maguk és a pártjuk mit tett önállóan és a Fidesszel összejátszva a hátunk mögött - erről nem az LMP tehet!
Nagy hibát követnének el, ha ilyen kétes múltú bűnözőkkel állnának össze!
Bűnöző szövetkezzen csak bűnözővel!
Manhattan
Mit jelent az, hogy "lehet más a politika"? Azt jelenti, hogy büntetlenül fel lehet jelenteni az ország miniszterelnökét a Bíróságon, mint ahogyan Schiffer András tette? Szél Bernadett, mint az LMP társelnöke, tudott-e arról, hogy az LMP másik társelnöke, Schiffer András, feljelentette Gyurcsány Ferencet, az ország miniszterelnökét, a Bíróságra? Szél Bernadett, mint az LMP társelnöke, közreműködött-e, részese volt-e Császy Zsolt és Tátrai Miklós börtönbe juttatásának?
Béla333
@Manhattan: 20.04
Ennyire fogalmad nincs, hogy mit jelent az, hogy "lehet más a politika"?
Talán annyit jelent, hogy el és megvetik azokat a politikusokat, akik az adóforintjainkat dézsmálták, ebből építették fel a saját egzisztenciájukat, bűnből szerezték a vagyonukat és ráadásul a most szidott Fidesszel el is osztották a lopott javakat, hogy a másik oldal is inkább fogja be a száját, mintsem hogy teli torokból üvöltsön, hogy itt (ott) bűncselekményeket követnek el!
Most az szúrja a DK-sok szemét, hogy az LMP nem akar beszállni a politikai "elit" bűncselekményeibe, a közpénzek ellopásába, nem akar bűnrészes lenni!
Ez a bűnözőknek igen kellemetlen tud lenni!
Innen ered az alap konfliktus!
Szerintem!
bencemacska
@Béla333: ma, 20:20
Nem zavar, hogy állandó Alkotmány (bocs. Alaptörvény ) sértésben leledzel?
"Magyarország Alaptörvénye XXVIII. cikk (2) bekezdés: Senki nem tekinthető bűnösnek mindaddig, amíg büntetőjogi felelősségét a bíróság jogerős határozata nem állapította meg."
Kookas
béjla te mint benfentes súgjál már miből is fizetik ezt a valakit???
Béla333
@bencemacska: 20.54
Hány politikus is ül jelenleg korrupciós bűncselekményért? Vagy létezik az, hogy az országot szétlopják, csak éppen elkövető az nincs egy szál sem?
Szerinted működik az országban a független igazságszolgáltatás? Működött itt valaha ilyen?
Mivel maguk közül nem lökték ki azokat, akik hozzányúltak a közöshöz, így azt kell mondani, hogy minimum bűnsegédek, de szerintem sokkal rosszabb a helyzet: a maffia nem csak a Fidesz oldalán alakult ki, hanem a magát előszeretettel "demokratikusnak" hazudó, jelenleg ellenzéki oldalon is!
Addig is, hogy miféle ország kifosztásról beszélek:
"Magyarországról a nyolcvanas évek óta 242 milliárd dollárnyi magántőkét menekítettek ki a világ különböző adóparadicsomaiba, amivel hazánk a világon a 12. legtöbb pénzt vesztett állam, megelőzve nálunk sokkal nagyobb és korruptabb hírben álló országokat, például Ukrajnát, Törökországot és Kazahsztánt – állítja a nemzetközi jelentés. A kutatást vezető közgazdász, John Christensen szerint szinte példátlan, hogy egy ország a teljes államadósságának két és félszeresét külföldre engedje úgy, hogy abból semmiféle bevétele nem származik. A megdöbbentő adatok arra utalnak, hogy az elmúlt 30 év sorozatos külföldi hitelfelvételei és megszorításai jórészt értelmetlenül történtek."
hirarena.com/a-teljes-allamadossag-ket-es-felszereset-tuntettek-el_626

Miért nem azzal foglalkozol, hogy ez hogyan történhetett meg? hogy lehet, hogy ennek a mérhetetlen mocskosságnak nincs felelőse? Miért nem ez háborít fel téged?
Béla333
@Kookas: 21.01
Ne aggódj! Eddig is az LMP volt a kevés kivétel egyike, akik nyílt kampányszámlát vezettek a korábbi választások alatt, ott mindenről tájékozódhatsz!
Olvastad a programjukat? Arról nincs véleményed?
U.i.: Nem vagyok bennfentes! Egyáltalán nem!
Kookas
@Béla333: a kevésből nem lehet szakembert hívni nekem se megy.akkor miből is?
Béla333
@Kookas: 21.15
Annyit tudok, amit te is tudhatnál, ha nem engem faggatnál, hanem kicsit utánaolvasnál a dolgoknak! Persze, tudom, hogy olvasni fárasztó dolog!:

"– A 2014-es választáson elért eredményünk alapján állami támogatást kapunk, ezzel kell gazdálkodni. Nekünk többet ér a szabadságunk, mint az a pénz, amit kaphatnánk. Aki oligarchákkal áll össze, csapdába esik, mert azt kell csinálnia, amit az oligarcha a pénzéért elvár, és nem azt, amit a választóknak ígért. Persze nem vagyok álnaiv. Tudom, olyan versenyben indulunk, ahol rajtunk kívül mindenki doppingol. Tény, hogy takarékosan kell gazdálkodnunk, nálunk nem lesz úri muri, hivalkodás, de a kampányban így is helyt fogunk állni."
168ora.hu/szel-bernadett-ron-werberrel-szeretne-dolgozni-kampanyban/
JAJMÁR
De nagyon erkölcsös hirtelen az ellenzèki mèdia, meg aa sok okos politològus,, ha Orbàn kihìvòit kell megítèlni.
Ugyan màr, micsoda èrtèke van az effèle kritikusoknak? Vajon mit is akarnak ők tulajdonkèppen?
Butasàgok összehordàsàn kívül?
JAJMÁR
Emberek, hol van a ti eszetek? Nem hoz sikert - soha, de most biztos bukta - az egymàson "kàkàn is csomòt" keresès.
Abba kène hagyni, ez önsorsrontàs!
Béla333
@JAJMÁR: 21.35
Tüzelnek mindenre, ami nem Gyurcsány/DK szája íze szerint van!
A Nyugatifény blog a DK vezetőségének a szócsöve, hiszen Gréczy (pártszóvivő) Zsolt és Vágó (DK-s média főnök) szerkeszti!
Minden párt megkapja a DK-tól a magáét, aztán meg vérig vannak sértve, ha valaki azt mondja, hogy Gyurcsánnyal nem akar semmiféle közös listát?!
bencemacska
@Béla333: ma, 21:06
Nem érted meg, hogy más M.o közállapotát bírálni és valakit bűnözőnek nevezni?!

Gondold végig!
Az LMP nem hajlandó senkivel szövetséget kötni, mert mindenki bűnös!
De:
- megbízza az MSZP levetett választási szaktanácsadóját!
- Hajlandó viszont tárgyalni szövetségről Gémesi György Új kezdet nevű pártjával.

Melyik pártelnök mondta, hogy a kormánypártok és az ellenzék pártjai 70-30% arányban részesedtek a közpénzekből?! Ezt rúgta fel szerinte a Fidesz 2010-ben! Ennek a pártnak ki volt az előző elnöke? Ő vajon tudott erről az alkuról? Netalán részt is vett benne? Te tudod? Én nem. Ezért nem is gyanúsítom!
Nem tudjuk, csak sejtjük, ezért nem is ítélhetjük el!!! Legalább is én nem teszem, mert becsülöm őt, mint embert, mint orvost, mint sportolót, mint polgármestert!

Próbálj gondolkozni, mielőtt valakiket - számodra ismeretleneket - megvádolsz!!!
JAJMÁR
@Béla333: Nagyon haragszom màr ràjuk emiatt. Csakazèrt, hogy önmagukat àtmentsèk, szètzilàlnak minden kezdemènyezèst. Bìrtam volna tisztelni Gyurcsànyt, ha hàtra lèp, mert itt neki nem oszthatnak lapot. De màr kiesett nàlam vègleg.
Peller Anikó
@gyagyabéla: béluka, hiszen te tüzelsz mindenre ami Gyurcsány.

De amint látom arra is ami elemes. Hát neked semmi se tetszik? Pedig csak kedveskedni akartam neked egy kis elemesezéssel.

Melyik mondat nem tetszett: Az LMP-nek

nincs sok pénze,
nincs nagy szervezeti hálózata,
nincs komoly gazdasági hátországa,
nincs nagy elérésű pártmédiája.
Kis párt
kis morális tökével
??
Béla333
@bencemacska: 21.06
Te nem érted meg, hogy mivel az elmúlt évtizedekben egymást kormányon váltogató Fidesz és MSZP/Dk-ban politizáló politikusok zöme semmit nem tett, hogy a soraikból a bűnözőket kilökje, nem tettek feljelentést a megtévedt bárányok ellen, nem tettek semmit az ellopott javak visszaszerzéséért, ellenben az ellenzéki Fidesznek osztottak a lopott javakból, ezzel az egész csapat a korrupciót, a bűnöket magára húzta!
MIvel közösen kitalálták, megszavazták, felállították ezt a Polt féle bűnelhárító szervezetet, így remény sincs rá, hogy egy független vizsgálat vizsgálja ki az elmúlt évtizedek politikusi bűncselekményeit, ezért csak azt lehet mondani, hogy nekik, mindannyiuknak, a kormányon egymást váltogató pártoknak és politikusaiknak köszönhetjük ezt a mai helyzetet!
Ha nem tesznek, tettek semmit a megtisztulásuk érdekében, ellenben párton belül és az ellenzékkel elosztogatták az ellopott adóforintjainkat, akkor hogy gondolod, hogy bárki azt mondja, hogy ezek ártatlan báránykák?
Ha ők nem képesek megtisztulni, akkor tűnjenek a fenébe! Úgy mocskosan! Mindannyian!
bencemacska
@JAJMÁR: ma, 21:54
A cikk Ron Werberről szól.
Csak a végén kérdezi meg a cikkíró, miért kell ez a "gyűlölet karmester" az LMP-nek.
Talán erről kellene beszélnünk!!!
Béla333
@JAJMÁR: 21.54
Ha megnézed a DK-t és az ide írogató fanatikusokat is láthatod, hogy azt sem bánják, ha Orbán marad, azt sem bánják, ha pusztul minden, csak egy dolog a lényeges: hogy az imádott vezérüknek legyen igaza mindenben.
Legalább olyan kártékony, fanatikus, gondolkodni képtelen társaság, mint a másik oldalon a Fideszes csapat!
Béla333
@bencemacska: 22.09
A "cikk" - ami tulajdonképpen nem cikk, hanem a DK vezetőségének a mocskolódó, lejárató irománya - nem Ron Werberről szól, hanem az LMP mocskolásáról.
A DK-nak/Gyurcsányéknak 2014-ben semmi baja nem volt Ron Werberrel, csak most, miután a jelek szerint nem tudták megszerezni kampány stratégiájukhoz?
Ez amolyan Fideszes stílus, Fideszes alpári szint!
bencemacska
@Béla333: Neked is szól az előző!
Miért nem arra válaszolsz, amit kérdeztem?
Én nem beszéltem, sem a Dk-ról, sem az MSZP-ről.
Ki állította a 30 - 70 %-os elosztás tényét?
Béla333
@bencemacska: 22.15
Nem emlékszem, hogy te bármilyen felvetett kérdésemre válaszoltál volna, így csak akkor oktass ki, ha a párbeszéd jegyében te hajlandó vagy válaszolni és nem kioktatni!
Egyébként a kérdésedre az általad is tudott válasz:
Dávid Ibolyától kezdve Gyurcsányig bezárólag számos politikus és szakértő beszélt már erről! Persze most biztos azzal jössz, hogy nincs elítélve ezzel senki, nem ül ilyen bűncselekményért egy politikus sem, így meg sem történt, igaz?
Majd ha a Polt féle ügyészség kinyomoztatja a Pintér féle rendőrséggel és a Handó Tünde vezette bíróság majd hoz egy jogerős ítéletet, akkor vagy hajlandó kinyitni a szemed, de addig inkább fejeket a homok alá?!
Béla333
@bencemacska: 22.15
Na mára ennyi, holnap folytathatjuk!
bencemacska
@Béla333: ma, 22:23
Nekem elég volt belőled legalább egy hónapra!
TE MÓRICKA VAGY!!!
karma1
@Béla333: 19.51-re: Belam, a Gyurcsany fobiadat mar megszoktam, de miert allitasz olyat, ami nem igaz??? De KURVARA nem igaz? Ron Werber SOHA nem dolgozott Gyurcsanynak, foleg nem a 2014-es kampanyban. Igen, mesterehazynak dolgozott, viszont o mszp-s volt, mint tudjuk, nem dk-s.
Most, mikor januarban Magyarorszagra erkezett Werber, valoban talalkozott Gyurcsannyal, es botkaval is, ez utobbival ebedelt egyutt. Az, hogy valaki valakivel talalkozik, az egyaltalan nem jelkenti azt, hogy ok egyutt fognak dolgozni! Aki kiszivarogtatott dolgokat ezekrol a talalkozokrol a pestisracoknak (piha) az egy nevet eltitkolo mszp-s volt, ez a szemely jol befeketitette botkat, viszont egy kurva szot se tudott Gyurcsanyra kenni, mint pl.kooperaciot Werberrel.
pestisracok.hu/ron-werber-visszatert-botka-es-gyurcsany-talalkozott-gyulolet-karmesterevel/. Werber a 2002-es valasztason vitte sikerre Medgyesieket, mint kampanytanacsado.
Viszont egy angolnyelvu cikkben (amit magyar ujsagiro irt) szepen leirja, hogy nem erti, mit akar az LMP Werbertol, hiszen a partnak penze sincs arra, hogy kifizesse ot. Mibol fogja ezt finanszirozni az LMP?
Ez a cikk volt az:
www.freehungary.hu/index.php/56-hirek/4781-the-appearance-of-mr-ron-werber-means-a-new-era-for-lmp
karma1
@Béla333: 22.06-ra: Belus, mikor valasztotta a dk poltot fougyesznek? Mert szerintem ez 2/3-os fidesz dontes volt, az o javaslatuk alapjan kerult ebbe a pozicioba ez a gerinctelen csiga.
eszegfu
@Kookas: tegnap 21:01, @Béla333: tegnap 21:12 A becsületet mindig önmagunkhoz mérjük, ne a máséhoz... ennek szellemében néhány "száraz" adat. A Civil biróságon közzé kell tenni minden évben az éves beszámolókat, az LMP csak a 2012. évi tette közzé... 1 hibapont legalább. Egy ÁSZ ellenőrzéskor derült ki, hogy nem fizették a járulékokat, amit persze a jegyzőkönyv után pótoltak. Ez szememben a 2. hibapont. Ha bármiből, akár nyilt "kampánypénz" gyüjtéséből is származik, azt bizony szerepeltetni kell a beszámolókban. 2012. bevétele 288 millió, 2013. 270,8 millió, mig 2014-ben 992,5 millió Ft bevételük volt, sőt ehhez még forráshiány miatt fel kellett venniük 80 mill. hitelt, azaz látszik, hogy a választások körüli időszakban nincs az a sok pénz, ami elég lenne. Gondolom, hogy a 2018-as választásokra készülve pontosan hasonló forráshiány lesz + Werber "fizetése". Ettől függetlenül lehetsz egy LMP "rajongó", ezzel semmi baj... viszont azt is be kellene látnod, hogy hiba nélküli párt nincs...:((
Kookas
@eszegfu: ezeket a béjlától kértem amit persze nem súgott meg igaz a semmiről én sem sugdolóznék.és nem vagyok lmp tag sem drukker .mint ez az ultra drukker béjla.
Béla333
@karma1: 23.32
Nem mondtam, hogy a DK választotta meg a Poltot főügyésznek, próbálj meg egy kicsit pontos lenni!
Azt állítottam, hogy Gyurcsány kormánya részt vett Polt bebetonozásában. Ha jól emlékszem, vagy kétszer ajánlottam már a figyelmedbe Polt történetét, de a jelek szerint könnyen felejtesz!
Olvass:
"Az Orbán-rendszer legfontosabb pillére – Polt Péter legfőbb ügyész pályaíve"
"A felszíni hadakozások – némi cinizmussal szemlélve – korrektnek mondható együttműködést takartak a 2002-2006-os parlamenti ciklusban: igaz, hogy blokkolódtak büntetőügyek a „fideszes” mutyik ügyében, de nem indultak eljárások vezető MSZP-s, SZDSZ-es politikusok, holdudvaroncok ellen sem. (Az első látványos, balra lövő korrupciós procedúra a Zuschlag-ügy volt 2007-es őrizetbe vétellel, történetesen már a Polt-utód Kovács Tamás legfőbb ügyészsége idején.)
Ez még a 70-30 időszaka volt".
Olyannyira kulturált volt a viszony, hogy Polt viszonylag sűrű rendszerességgel egyeztetett például Gyurcsány kabinetfőnökével, a Polt által amúgy a tabáni teniszmeccsekről is ismert Szilvásy Györggyel úgymond aktuális kérdésekben, „holnálad-holnálam” alapon. A Legfőbb Ügyészség kommunikációs osztályán készült válasz szerint
atlatszo.hu/2016/06/27/az-orban-rendszer-legfontosabb-pillere-polt-peter-legfobb-ugyesz-palyaive/
Béla333
@karma1: 23.32
Még ugyanebből a cikkből:
"Kínos apropót szolgáltatott – a kormányoldal számára mindenképpen – a lövészárok-barátkozáshoz nem csak Polt mandátumának lejárta, de a közelgő választási kampány is. Amitől az MSZP-ben sokan tartottak, egyebek mellett azért, mert éppen közeledett a nyomozás vége az addigi idők legnagyobb volumenű brókerbotrányának 2003-ban kezdődött nyomozásában.

Kulcsár Attila büntetett zalaegerszegi pénzváltóból lett K&H-s sztárbróker nyomozati vallomásaiban megemlítette Puch László akkori MSZP-s pártpénzgurut, illetve Baja Ferencet, mint akik részesültek a feketepénzekből. Semmi okunk azt hinni, hogy a simlis Kulcsár minden szava szentírás (éppenséggel ellenkezőjét föltételezni sincs). A jegyzőkönyvbe mondottaknál azonban gyengébb állítások is szolgáltatták már okot nyomozás elrendelésére.

Az egykori érintettek, az akkori kancellária és a szocialista pártfrakció emberei most egymásra mutogatnak, kinek az ötlete volt az alku. Ismerve azonban Gyurcsány és Puch közötti történelmien feszült viszonyt, valószínűbb, hogy a pártból jött a kérés, még ha nem is elvárás, inkább óhaj formájában – a közös érdek, a 2006-os választási kampánybéke miatt közösen eszelhették ki a megoldást.
Még az egykori SZDSZ-ben sem akarnak emlékezni, holott a korabeli dokumentumokból az derül ki, hogy Horn Gábor (SZDSZ) miniszterelnökségi államtitkár koalíciós egyeztetést kért a törvénymódosítás miatt."
Az ügy mindenesetre egészen bizonyosan Szilvásyra lett kiszignálva a kancellárián – minden érintett őrá emlékezik, mint aki intézkedett az új regula elfogadása érdekében.

A 2005-ös kormányzati iratokból az is kitetszik: a törvény tervezetét, legalábbis ezt az ominózus passzust praktikusan Varga Zs. írta, legalábbis végig ővele kellett egyeztetnie az apparátusnak. Tény az is, a módosítás ellen sem a koalíciós partner, sem az MSZP-frakció nem lázadt fel, a parlament meg is szavazta. A Kulcsár-féle vádiratban pedig nem emlegettek politikus kedvezményezetteket –...
JAJMÁR
@bencemacska: Nem, dehogy! A cikk az Lmp alàzàsàròl szòl, ès ez a lènyege. Hogy èppen milyen indokkal, az mellèkes. Aki "vermet" akar àsni, talàl hozzà eszközt ès indokot.

Nekem megfelel a Werber, ha kèpes felràzni a bizonytalanokat. Màr bàrki megfelel, ha kèpes... nincs idő finnyàskodni. Inkàbb jobboldali vagyok pedig, ès nem osztom a Nyugatifèny vèlemènyèt. Hogy a Werber? Nem költĺői kèrdès ez???
Èn olyan bizonytalan vagyok, aki keres, mert nincs pàrtom. miközben bizakodom abban, hogy kèpes lesz a magyar nèp - ha a pàrtok nem is - a sajàt èrdekèben mùltat ès ellenszenvet, irigysèget, hatalmi gőgöt fèlretève, a lehető legalkalmasabb kihívóban megbìzni, ez az egyetlen halovàny esèly maradt.. Hogy majd lehessenek jobb meg tisztàbb pàrtok. A szempontjaim egèsz emberiek, ès több köze van a jelenhez, meg a jövőhöz, mint a mùlthoz.
Èn a Botkàt is tàmogattam volna, de a Szèl Bettiben jobban bìzom, de kell egy dörzsöt, minden hàjjal megkent kampànyirányító... ès nincs semmi bajom az Lmp-vel se.
Aki a mostani, utolsò pillanatokban gonosz mòdon gàncsol, az akadàly.
Ha neki olyan pàrt kell akinek pènze, hatakma, befolyàsa , gazdasàgi hàtorszàga, mèdiahàlòzata , ès hű mindenàron tàmogatòi vannak, az soroljon be orbàniàba, mert oda tartozik, mèg ha nincs is vele tisztàban.
Peller Anikó
@jajgató: megtaláltad a foltodat bélukával, 3%-os párttal fogtok egyedül nyerni csak azért mert te bízol benne, hogy legyőzitek orbánt ti, egyedül. A kettőt érő levélszavazataival, az akár naponta változó törvénykezésével. Az egy tömbben fideszreszavazó táborával. Míg az ellenzék harmincfelé szétdarabolva szavaz bele a szemétbe. Majd ti nyertek egyedül. Összefogás nélkül.

Mint ahogy a Botka is, összefogás nélkül.

Mint ahogy a jobbik is, összefogás nélkül, simlicskával felturbózva.

Majd ti nyertek egyedül. 4% -ot. (legyen 14, nem mindegy?)

Hát ehhez tényleg elég hülyének kell lenni.
JAJMÁR
@Peller Anikó: Setèt vagy. Nem kicsit, nagyon :)
Sebaj, nem vàrom el tőled, hogy megèrts.

Nem kedveseim, egyedül senki nem nyerhet! De fogvicsorgatva összefogàst követelve se.
bencemacska
@JAJMÁR: ma, 22:14
Nyilván bennünk is van a hiba, igényesek vagyunk.
Szerintem is az eddigi felhozatalból Szél Bernadett a legjobb. De "egyedül nem megy!" Ron Werbernek viszont nagyon rossz a híre, és nem olcsó. Valahogy ez nem egyeztethető össze. Hogy ingyen dolgozik, az meg pláne! Ő gyűlöletet szít, azzal mozgósít. Gyűlöletből meg már van elég!
2002-ben vele nyert az MSZP, 2014-ben meg nem! Viszont mindkét alkalommal mindenki összeveszett mindenkivel a választások idejére! Most azon összevesztek, hogy alkalmazzák-e.
És az a furcsa, hogy most az kardoskodott mellette, akit akkor a vereségért hibáztatott!?
Nekem sincs pártom, én protest szavazó vagyok. Most is meg fogom nézni, kinek van legnagyobb esélye a Fidesszel szemben, és arra szavazok!
Nagyon kíváncsi vagyok viszont Tarjányi elképzelésére!
Én már 2014-ben is azt hittem, hogy lesz egy pártonkívüli miniszterelnök jelölt, aki minden pártból maga mellé gyűjti a legjobb szakembereket, minden körzetben keresnek EGY olyan embert, akit MINDENKI ismer, becsül, stb.
Helyette volt a nagy harc. És most is azt ismétlik, rosszabb variációban.-:((((
JAJMÁR
@bencemacska: Nem mondom, hogy alaptalan az aggodalmad, de...
"igènyesek" vagyunk? Hm... nem sorolom, hogy milyen mèlyre süllyedtünk miközben igènyesek vagyunk. (Dehogy, sztem fèlünk kockàztatni. Pedig Minden szemèly ès vàltozàs magàban hordja a kockàzatot. ) Ha igènyesek lennènk, nem hagytuk volna, nem tartanànk itt, de azèrt lovagolok ezen a kifejezèsen, mert helye van, ès legyünk vègre igènyesebbek!
Csakhogy előbb ezt, majd a jövőben - mèg az elejèn - az összes hasonló, demokràciàt kijàtszó kormànyt el kell zavarni.
Nem hinnèm, hogy a Werber miatt voltak, vannak, vagy lesznek az összeveszèsek. A hiba a "sajàt kèszülèkekben" van.
Azt sem gondolom, hogy aggódnunk kellene, hogy az Lmp miből fizet. Se a Szèl Betti, se a Ron Werber nem hülye, hogy ezt a kèrdèst ne tisztàznà előre.
MEGOLDJÀK! Nem a mi problèmànk.
Nem gondolom azt sem, hogy a Werber bevinnè az Lmp-t a gyűlölködès "sötèt erdejèbe", mert ehhez kèt fèl kell. Viszont, ha ennek a Werbernek vannak jó ès "szalonkèpes" ötletei az Lmp kiemelèsère, akkor jöjjön! Vagy mutassatok jobbat.
Azt gondolom, a jelentkezők közül vàlasztanunk kell, vagy marad ami van. Persze, bevàrhatjuk az összes jelentkezőt, van mèg fèl èv... engem is èrdekel a Tarjànyi is. De legalàbb mi, vàlasztók ne bàntsuk egymàst ès plàne azokat, akik màr beàlltak valakik mögè. Ez a legtöbb, amit tehetünk.
bencemacska
@JAJMÁR: Az "igényesek vagyunk"-ot idézőjelbe kellett volna tennem!
Általában Werber együtt szokott dolgozni Finkelsteinnel, /akinek Habonnyal is van/volt(?) ilyen témájú közös cége/ de ő meghalt. Lehet, hogy egyedül "finomabb" lesz.
Hogy mennyibe kerül, nem tartozna senkire, ha nem jelenti ki, hogy ingyen tanácsot fognak kapni!
Hogy ki kit bánt, az nem rajtam múlik. Van itt pár ember, aki úgy ki tud borítani, hogy én is visszacsapok oda is, ahova nem akartam. De szerintem ezzel sokan vagyunk így.
Az utóbbi időben nagyon eldurvult a hangnem!
JAJMÁR
@bencemacska: Nem a szemèlyedre èrtettem a "ne bàntsuk egymàst", ha mindenki olyan szinten tennè, mint te, èrtelmes vitàk jönnènek lètre.
Bocs, ha nem voltam egyèrtelmű, csak telòn írok, ìgy picit nehezebb.
Engem az bosszant, hogy amint előlèp egy min.jelölt, azonnal nekimennek minden oldalról. Ùjsàgok is, ès a blogolók is azonnal... mintha mindig minden hír objektìv lenne..
Van az a majmos kìsèrlet, talàn itt olvastam, de mindig eszembe jut. Amint valaki ki akar màszni a többi visszaràntja.

Igen a hangnem eldurvult, ès alpàri is nèhol, a Propi - miközben fogyatkozunk - felhìgult. Van olyan èrzèsem, hogy direkt "hígítanak". Velük nem nagyon lehet màst, időnkènt visszacsapni.
De nem csak itt, minden blogon ez van. A nyilvànos ellenzèki rendezvènyekre meg el de mernek menni az emberek. Hàt hogy "győzzünk ?
bencemacska
@JAJMÁR: ma, 22,47
Tökéletesen igazad van, nagyon sokan összetévesztik a véleményt meg a tényt. Ide idéznek egy - egy blog véleményt, mint szentírást. Nem lehet elmagyarázni nekik, hogy X ezt véli igaznak, Y meg azt, a tények meg valahol vannak
Nekem már 2014-ben is az volt a véleményem, hogy egy pártok feletti, közötti, köztiszteletben álló embernek kellene a ME jelöltnek lenni - és van ilyen sok most is - akkor ki lenne iktatva az egymással szembeni féltékenység. Ő kiválasztaná az összes szövetséges pártok tagjai közül a szakembereket, a pártvezetőkkel és a szavazókkal együtt pedig a 106 egyéni jelöltet!
Akkor is csak néztem ki a fejemből, hogy milyen kiválasztási rendszert alkalmaztak. Fel kellett volna sorakozni Bajnai mögött, de győztek az egyéni érdekek!
Azóta nem is megyek gyűlésekre sem, tüntetésekre sem. Átadtam a placcot a fiataloknak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.