Vasárnap délelőtt kb. 150-en vettek részt azon az istentiszteleten, amelyen Horthy Miklósról emlékeztek meg a hodosi református templomban. Az esemény egy szoboravatásban csúcsosodott volna ki, azonban az egybegyűltek végül csak egy talapzattal tudtak fényképezkedni, mert Kis-Csáji Julianna helyi lelkész eleget tett felettesei felszólításának, és nem helyezte el a templomkertben a szobrot. A szobor ugyanakkor továbbra is Hodosban marad, és Kis-Csáji várja azt a „kegyelmi időt”, amikor ellenérzés nélkül leleplezhetik. A viharos szél és eső ellenére délelőtt 10 órakor kb. 60 helyi lakos gyűlt összeg a református templom előtt, hogy síppal, dobbal és transzparensekkel tüntessenek a szoborállítás ellen. A helyszínen rendőrök ügyeltek rá, hogy ne történjen rendbontás - végül csak kisebb szóváltások alakultak ki a tüntetők és a hívők – javarészt Horthy Miklós hívei – között. A templomban mintegy 150-200 fő gyűlt össze, akik autókkal, autóbusszal érkeztek – nagyrészt Magyarországról, de...

Forrás: parameter.sk
Feltöltő: lusta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@CsipkeRózsa: Akkor leírom mégegyszer...a Német hadsereg ,ami leigázta Európát,megszállta az országot...magyar haderő akkor is már a nullával volt egyenlő...várom a megoldásodat,mit tehetett volna Horthy?
CsipkeRózsa
A budapesti zsidók deportálásának leállításakor nem volt megszállva az ország?

Amikor az első zsidó törvény megszületett, '39-ben, (utána a többi), akkor sem voltunk megszállva a németek által. Önként tevékenykedtünk.
kereső
@CsipkeRózsa: '38 az első zsidó tv.,'39 második,'41 a harmadik.És ne felejtsük a "numerus clausus"-t ,európa első zsidó törvényét,/1920/.
kereső
@Pálinkás Pál: ha csak! a 2.magyar hadsereg tragédiáját nézzük, Horthy egy tömeggyilkos.
nezelodo
Azért a szerecsen mosdatókat emlékeztetném, hogy amikor a zsidótörvényeket sorban minden külső katonai kényszer nélkül meghozták, akkor is őfőméltósága volt a kormányzó. Remélem a Rákosi és Kádár megítélésénél sem a szovjet nyomást, és a jelenlévő orosz csapatokat hibáztatják. Tudom ott ez fel sem merült, csak a hithős Nagybányainál.
namihami
Ezek szerint vasárnap is szabad volt a Puskás és a többi sportegyesület autóbusza? Gondolom, a viteldíj megegyezett az előző heppeningre szervezett utazás költségével.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.