Több nyugdíjas is jelezte lapunknak, hogy nem azt az összeget kapta, ami járt volna neki. Alighogy elkezdték tegnap a prémiummal és kiegészítő emeléssel növelt novemberi nyugdíjak kifizetését, több nyugdíjas is jelezte lapunknak, hogy nem azt az összeget kapta, ami járt volna neki. Akiknek bankszámlára érkezik az ellátás, azok tegnap megkapták az emelt összeget, a többieknek a postások november 15-től viszik ki a nyugdíjakat. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára, Novák Katalin tegnapi tájékoztatóján arról beszélt, hogy a kifizetés 2,75 millió embert érint. Egy átlagnyugdíjas nagyjából 25 ezer forint pluszpénzt kap. A nyugdíjprémium legfeljebb 12 ezer forint, ezt az összeget mindenki megkapja, akinek legalább 80 ezer forint az ellátása. A prémiumot a 3,5 százalékot meghaladó gazdasági növekedés miatt folyósítják az időseknek. A nyugdíjkorrekció pedig szintén 12 ezer forintot jelent az átlagos, 125 ezer forint körüli nyugdíjak esetében. Ez pedig amiatt jár, mert a...

Forrás: mno.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
@RonaGyuri: nem kell annyira szőrözni, mi csak magunknak számlázunk nagyvonalúan.
RonaGyuri
@Sámannus: ezt nem értem; kifejtenéd mire írtad?
Nessy
@RonaGyuri: Szerintem arra, hogy pártunk és kormányunk saját magának nem 12000 forint prémiumot / jutalmat fog kifizetni év végén, mint ahogy náluk a béremelés sem 2,4 % két részletbe!
A többi "jutalom" pénzről, ami innen - onnan a beruházásokból leesik, már ne is beszéljünk.
relatív
@RonaGyuri: Ezek szerint ismét több százalékkal kevesebbet - mert vannak előrejelzések arra, hogy nagyobb az évi tényleges infláció 2,4 %- nál - adnak a nyugdíjasoknak, mint azt a törvény előírja ( ami már egy tényleges értéknél sem fedezi sosem a nyugdíjasokat érintő pénzromlás nagyságát ! )

Mégis, mint kegyelemként propagálják a hívő nyugdíjasoknak a kötelezően járó (!) évi kiegészítést utólag 11 hónappal, bár már ez év elején IS sokkal nagyobb inflációt prognosztizáltak még a hivatalos előrejelzések IS !

A népbutítás magas fokon üzemel, mind az oktatás, mind a kommunikáció szintjén.

Az a nagyon sajnálatos, hogy ebben a népbutításban a magukat ellenzékinek feltüntető médiumok IS az élen járnak... IS !
Sámannus
@RonaGyuri: Hát a tized százalékok lenyelésével. Tudjuk, hogy ez a kisembernek fontos, de ha róluk van szó nagyvonalúan felül számláznak. El csúsztattam ahogy Nessy írta

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.