Majdnem 40 százalékos növekedést ért el a Fornetti Csoport a 2015 nyarán történt tulajdonosváltása óta, így az idei üzleti évében 100 millió eurós, 31 milliárd forintos árbevételt ért el.

Balthas Klein, a Fornetti vezérigazgatója az MTI-nek elmondta: a kecskeméti központú cég az elmúlt két évben közel 8 millió eurót költött a termelés fejlesztésére, és egy újabb, közel egymillió eurós kiskunfélegyházi beruházásra is elkészültek a tervek.

A Fornetti az elmúlt két évben több új piacon, így Lengyelországban, Görögországban és Ausztriában is megjelent, emellett megerősítette pozícióját Romániában és Bulgáriában. A magyar piacon a Fornetti hosszú ideje az egyik legnagyobb szereplő, így itt elsősorban a partnerek és a fogyasztók megtartására törekszik a cég.

Egy magyar cég 31 milliárdos bevételt ért el

Fotó: Fornetti.hu

A vezérigazgató kiemelte, a jövőben Lengyelországban, Romániában, Görögországban és Ausztriában elsősorban a "bolt a boltban" koncepcióban látnak nagy lehetőségeket, de a franchise hálózatot, valamint a kereskedelmi tevékenységet és a HORECA üzletágat, azaz a szállodákban, éttermekben és kávézókban való jelenlétet is bővítik – tette hozzá Balthas Klein.

(MTI)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@Hellcat: "Fornetti csoportnál, minden egyes alkalmazott egységesen évi bruttó 96 ezer forint – havi szinten bruttó 8 ezer forint – béremelésben részesült, ez a cégcsoport foglalkoztatottjainak 83 százalékánál 3-5,7 százalékos béremelést jelentett." Csak azt nem sikerült kideríteni, mennyi volt az átlag fizetésük. Gondolom,a kötelező legkisebb bért kaphatták a dolgozók,127 500 forint bruttó, a 430/2016. (XII. 15.) Korm. rendelet szerint.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Hellcat
@Eladott Ország: Szóval kb lófasz a fizu.
Jozefina
@Eladott Ország: ilyen és ehhez hasonló cégeknél nem is szabadna engedélyezni a minimálbér alkalmazását!!!
1magyar
@Jozefina: Bolond lenne többet fizetni ha így is van elég ember. A munkaerőhiány" nevű hirdetések inkább csak a minőségi munkaerő kutatása.
Eladott Ország
@Hellcat: ma, 12:52 Valahogy úgy. Mészáros, még a KSH által kimutatott átlagbért sem fizette ki. Ezekkel a magyar kapitalistákkal a büdös életben nem fogunk felzárkózni az európai bérekhez, legfeljebb Bangladeshez. Lassan már a romániai személy is elrobog mellettünk.
Eladott Ország
@Jozefina: ma, 13:01 Ha majd nem lesz dolgozó, észhez kapnak. Legfrissebb hír, nincs
elég szakember a téli gumi cseréhez, elmentek nyugatra.
Hellcat
@Eladott Ország: Ezt írtam mág régen többszr ide, hogy mindenki a multikat szidja...szemét TESCO nem fizet stb...aztán a CBA ban még szarabbak a körülmények. Mégis mit a faszt várnak, hogy majd idejön a multi megváltani a világot amikor ő is azt látja, hogy magyar zsákmányolja ki a magyart? Amikor a fidesz azt merte nyilatkozni minden valós rálátás /tapasztalat nélkül, hogy 47 ezerből meg lehet élni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.