Az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT) közleményében azt írja, hogy a 350 ezer felesleges állami alkalmazottat emlegető Demján Sándor nemcsak a szervezet tagjait, hanem az összes magyar közszolgálatban dolgozót megsértette. Miközben a "magáét" már kivette a közösből a rendszerváltás előtt.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Egy nagyon jó kérdés

Sokszor nagyon sokszor fel lehetne, sőt fel kellene tenni ezt a kérdést

Mint ismert szombaton a 19. alkalommal megrendezett Vállalkozók Napján. Demján Sándor, a VOSZ elnöke megjegyezte: „fontos lenne, hogy megvalósuljon a közszféra létszámcsökkentése, hiszen a 350 ezer felesleges állami alkalmazott foglalkoztatás óriási teher a gazdaságnak.”.
Tegnap délután a talányos nevű Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT) közleményben reagált. Az egy dolog, hogy olyanokat szóltak, hogy „felesleges állami alkalmazottat emlegető Demján Sándor nemcsak a szervezet tagjait, hanem az összes magyar közszolgálatban dolgozót megsértette. Miközben a "magáét" már kivette a közösből a rendszerváltás előtt.”
Azonban volt egy gondolatuk, ami, ha itt nem biztos (legalább is nem ismervén nem tudom megítélni), de általánosan megszívlelendő: „Ezek szerint Demján Sándorban egy új köz-, felsőoktatási és egészségügyi, valamint államigazgatási szakértőt tisztelhetünk. Azt, hogy az új szakértelmét honnan szerezte nem tudni”!
Igen ez valóban egy jó kérdés, s naponta fel lehetne tenni. A gengszterváltáskor még kirívó volt, hogy egy komcsi vendéglátó vezérigazgató átbucskázott a fején és államigazgatási szakértő lett, de manapság már az az esemény, ha valahol véletlenül, egy valóban hozzáértő is odakeveredik! =))
emerencia
Nemcsak a közszolgálatban dolgozókról van szó. Már évekkel ezelőtt a magyar szegénységgel próbálta idecsábítani a kínaiakat: „Hatvan kínai üzletembert igyekezett meggyőzni a magyar nagytőke és a közép- és kisvállalkozók nevében a magyarországi beruházások hihetetlen előnyeiről Demján Sándor, a Vállalkozók Országos Szövetségének elnöke és Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara első embere tegnap a váci úti Hilton szállodában. A többszörös milliárdos Demján szerint Kína hihetetlen tempójú növekedését a nagyszámú szorgalmas és főleg szegény kínainak köszönheti.

Szerinte a szegénység a legjobb motiváció, s ez a feltétel nálunk is megteremthető. A sikeres vállalkozó, a TriGránit fejlesztéssel foglalkozó vállalatcsoport tulajdonos-vezetője szerint csak olyan országban érdemes befektetni, ahol a dolgok nem jól mennek, és ebből a szempontból hazánk ideálisnak tekinthető.”
nepszava.hu/cikk/420330-kinaiakat-importalna-demjan
Nessy
Érdekes, a sok léhűtő álomtitkár, ilyen ,olyan kormány - miniszteri biztos nem zavarja, csak a tanárok, egészségügyi dolgozók létszáma.
Azért árulja el nekem, ha már ilyen "hozzáértő" lett, ha soka az egészségügyi dolgozó, sok az intézmény, akkor mi az ördög miatt van várólista, miért kell órákat várni a rendelőkbe még időponttal is?
Miért tart történelem órát kémia tanár, és fordítva? Elhiszem, hogy a mindenkori kormányokhoz való lojalitás jó biznisz, de azért nem kell ostoba kijelentéseket tenni.
RonaGyuri
Csak a rend kedvéért!

Se kutyám, sem macskám, s ha meggondolom nem kedvelem. Azonban azt kell mondjam, hogy itt már megint félrement valami.
Én lényegében annyit találtam az inkriminált kijelentésből, hogy „a választások után keményen, sőt, agresszíven fognak majd érvelni a kormánynál annak érdekében, hogy a mintegy 350 ezer felesleges állami alkalmazottat irányítsák át az üzleti szférába, hiszen amíg ez nem történik meg, addig Magyarország nem tud fejlődni. Ez óriási kolonc, a felesleges foglalkoztatás parazitizmus ”!
Nos nem tudom, hogy ezzel mit akart mondani, de nem feltétlenül jelenti azt, amit belemagyaráznak. Nem zárható ki, hogy így értette, hisz ő is csak egy matyar „politikus”-féle.
Azonban az tény, hogy a magyar államigazgatás igencsak pazarlóan bánik a humán-erőforrásokkal. Elsősorban a vezetők, intézmények szintjén. Rengeteg felesleges intézmény és színt van. Ezzel rengeteg felesleges vezető és az őket közvetlenül és közvetve kiszolgáló ügyintéző és s más különféle segéderő. Nem ide tartozik, de sokszor érdemi ügyintézőben meg hiány van.
Annak idején a szocializmusban egy igen komoly eredmény volt, hogy felszámolták a járásokat, sajnos fémunkát végeztek mert a kerületeket kihagyták. Ebben és a továbbiakban kizárólag az államigazgatásról beszélek. Mi történt újra bevezették a járásokat. A régiók megjelenésével a megyei apparátusokat fel kellett volna számolni, de helyette megerősítették. Sőt kitaláltál az un. kormányhivatalokat, rengeteg tudatlan és alkalmatlan felesleges különféle szintű vezetővel. Akik mindegyike egy csomó embernek „ad munkát”, olyat ami valójában szükségtelen, csak arra szolgál, hogy az illető „komoly vezetőnek” látsszék. Ráadásul pl. az oktatásban ez jól látszik az oktatási intézményeknek megnövekedett az adminisztratív tevékenysége!
etc.
karma1
@RonaGyuri: Valoban, a kozigazgatasban rengeteg a felesleges ember, az aktatologato, pedig megigerte a fidesz, hogyha uralomra kerul, akkor felere csokkentik az allamapparatust, ne legyenek felesleges tintanyalok.
Tehat ebben igaza volt neki is, Neked is,.
Amde: nem mert nekimenni a futyisz legszemetebb "alkotasanak", a kozmunkanak, aminel dragabb es ertelmetlenebb "munkahely teremtes" meg nem volt Magyarorszagon.
De meg ezt is elfogadom, elvegre orban engedi ot jatszadozni, allambiztonsagi szakertoskodni, holott valoban csak egy besugo volt az Emkeben...
Engem az borzaszt el - es valoszinu a felhaborodott valaszolot is - , hogy egy olyan gazdag ember, akirol valamennyi gogyit is fel kellene tetelezni, az siman kijelenti , hogy nem kell ennyi tanar, orvos, apolo, eleg 20 korhaz az orszagban! Hat ez olyan foku tajekozatlansagra vall, amitol nekem egyszeruen elall a szavam!
Es azt is el tudom kepzelni, hogyha ezt az agymeneset komolyabb formaban megfogalmazza es beterjeszti orbannak, mint penzsporolasi / lenyulasi lehetoseget, akkor orban ezt halalkomolyan fogja venni, es vegigviszi egy alapkatyvaszos torvennyel.
Ugy latszik, megint a Fletonak kell ot elkuldeni Szlovakiaba az iparaval egyutt. (Az "el lehet innen menni " cimu szosszenet ennek a to"korrunak szolt 2006-ban...)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.