Lassú, körülményes és gyakorlatilag használhatatlan a könyvelők szerint az új informatikai rendszer, a Cégkapu. Pedig január elseje óta ezen keresztül kellene ügyintézniük a cégeknek.

Az ATV Híradójának nyilatkozó könyvelő szerint a több mint 8 milliárd forintos fejlesztés jobban sikerült volna, ha előbb kikérik a szakma véleményét, és csak utána csinálják meg a rendszert.

A könyvelőknek már most elegük van a Cégkapuból

Az ATV-nek nyilatkozó könyvelő visszasírja a korábbi, ügyfélkapus felületet. Törjék Istvánné azt mondja, az új rendszer lassú és körülményes, ráadásul nem kalkulál azzal, hogy egy könyvelő általában több cég ügyeiben is eljár.

Ez azzal jár, hogy az általunk képviselt cégek kerülnek majd rossz helyzetbe, hiszen ha nem tudunk időben beküldeni bármilyen bevallást, vagy nem tudunk időben információhoz jutni, vagy nem tudunk időben információt küldeni a hivatalnak, akkor meg fogják büntetni ezeket a cégeket

– magyarázta a könyvelő.

A Könyvelők Országos Egyesületének alelnöke azt mondja: a cégkapu alapötlete jó, a software- és hardware-környezet is elbírná a terhelést – csupán több időre lett volna szükség, mielőtt a rendszer használatát kötelezővé teszi a kormány.

(atv.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Mint általában minden, ez is a hozzá nem értésen bukhat, ahogy minden a NER-ben.
papa.49
@justhpeter: Ha olyanok határozzák meg az irányt akik még ,,bekapcsolni,, is csak segítséggel tudják a gépet akkor jönnek ilyen a helyzetek !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.