A bukaresti külügyminisztérium szerint Mihai Tudose román kormányfő a Romániát egységes és oszthatatlan nemzetállamként meghatározó alkotmány betartásának szükségességére, a helyi és a központi hatóságok felelősségére hívta fel a figyelmet, de nyilatkozatának nem volt etnikai vonatkozása, és nem volt magyarellenes.

Bukarest szerint a román kormányfő akasztással fenyegetőző kijelentése nem volt magyarellenes

Fotó: Transindex.ro

A pénteki külügyi kommünikét válasznak szánták arra, hogy aznap reggel a Külgazdasági és Külügyminisztérium bekérette a román nagykövetet, de egy szóval sem említi, hogy Budapest lépésére amiatt került sor, mert Tudose egy televíziós interjúban akasztással fenyegetőzött az erdélyi magyar pártok közös autonómiaköveteléseit kommentálva.

A román külügyminisztérium úgy véli: az autonómiaigény nem tesz jót az etnikai harmóniának, és nem segíti a kétoldalú román-magyar kapcsolatok fejlesztését.

(MTI)

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

remenykedo
Nem ertem a fidess felhaborodasat, hat nem ezt akarta orban, ne mondja nekem senki, hogy a sok uszitas, igergetes, kovetkezmenyevel nem volt tisztaba, cask nem torodott vele, nem szamitott, hogy milyen lavinat indit el, cask szavazzanak ra. Ennyit er az o magyarsag szeretete. Ossze ugrasztani az embereket barhol eljenek is, ujra hatranyba, veszelybe kerul miatta a kulhoni magyarsag elete. Lesznek ebbol meg komolyabb attrocitasok is, amikor a fanatikus roman, szerb, szlovak, stb emberek ujra a magyarsag ellen fordulnak. A tobbi partnak meg ezt kene szamon kerni a fideszen es a kovetoin, hiszen itt az elo pelda, hogy mennyire gyengen vettek a fidesz nyomulasat a kornyezo orszagok belugyeinek beavatkozasa miatt. Ez lett az eredmenye a gyengeseguknek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jozefina
A Benes-dekrétum miért nem sérti sok magyar politikus lelkivilágát és az itt hőzöngő hozzászólókat??? Azt sem tudják, hogy ilyen létezik!!! Ez sokkal súlyosabb szerintem, mint a román-magyar helyzet. Ráadásul ma is érvényben van és sem a szlovákok, sem a csehek nem hajlandók eltörölni!!!
Tessék utána olvasni az interneten!!!
mno.hu/hatarontul/bene-dekretumok-70-eve-tart-a-gyalazat-1285948
Eladott Ország
@Jozefina: Nem hullott szét a kisantant. Csehszlovákia, a Szerb–Horvát–Szlovén Királyság (1929-től Jugoszlávia) és Románia 1920-ban létrehozott Franciaország támogatását is élvező politikai és katonai szövetsége.
Lepényleső
...sőt,ez egy barátságos gesztus volt részéről? Egyébiránt csakúgy mint Moldáviában a románt,
illesse minden jog Erdélyben az ott élőket!
kukac50
A Magyar politikusok túlzottan beavatkoznak, ezek után mit vártak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.