Online ellenőrzési rendszert vezetett be a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a továbbiakban így nem kell paksamétával rohangálni, ha nem akarja az ember.

Papírmentes, online ellenőrzési rendszert vezetett be a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-nek.

Online ellenőrzést vezetett be a NAV

FotóFacebook/Tállai András

Tállai András közölte: a rendszer bevezetésével az ellenőrzésre kiválasztott adózónak az iratanyaggal nem kell felkeresnie az adóhivatalt, a szükséges dokumentumokat "egy kattintással" elküldheti.

Ugyanakkor az online ellenőrzés nem kötelező, csak egy lehetőség, amelyet az adóhivatal kínál az ügyfeleinek – tette hozzá.

Mint elmondta: az a céljuk, hogy mindenki otthonról, kényelmesen intézhesse adóügyeit az interneten keresztül.

Ezzel kapcsolatban emlékeztetett arra, hogy idén több mint négymillió magánszemély helyett a NAV tölti ki az személyi jövedelemadó-bevallást, illetve a vállalkozóknak jövedéki adóbevallási-tervezetet is küld.

A januártól elérhető online ellenőrzés pedig újabb lépés a teljes elektronikus ügyintézés felé vezető úton – fűzte hozzá.

Arról is beszámolt, hogy a NAV már több online-ellenőrzést indított, és az elsőt, három munkanap alatt le is zárta.

A kiutalás előtti ellenőrzésre kiválasztott vállalkozót a revizorok felhívták, és tájékoztatták arról, hogy az ellenőrzéshez szükséges iratokat elektronikusan is megküldheti. Az adózó élt a lehetőséggel, és elektronikusan küldte meg többek között az áfa-analitikát, a számlákat és a bankszámla-kivonatokat – mondta az államtitkár.

Az ellenőrzésre kiválasztott vállalkozó személyesen nem találkozott a revizorokkal, és a megbízólevél tárhelyére érkezésétől számított három munkanapon belül már az ellenőrzést lezáró jegyzőkönyvet olvashatta – tette hozzá.

Megjegyezte: az online-ellenőrzés az adminisztrációcsökkentés mellett jelentős megtakarítást is eredményez, hiszen az ellenőrzéshez szükséges iratokat nem kell fénymásolni, megspórolható a posta- és szállítási költség, továbbá a papír-megtakarítás miatt környezetvédelmi szempontból is hasznos.

Az online-ellenőrzést bárki választhatja, aki rendelkezik elektronikus aláírással – közölte Tállai András.

(MTI)

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

desiro
Már azt hittem, hogy a gorbán maffiánál?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
desiro
Már azt hittem, hogy a gorbán maffiánál?
quadrocopter
Analfa Bélánál is müxik e módszer? Nehogy kimaradjon megint egy eltévedt milliárdocska, wazze - büntetlenül, wazze!
Eladott Ország
Akkor már söralátét sem kell.Varga Misi sajnos nem a legélesebb kés a fiókban. Csupán egy okoskodó, fantáziátlan, középszerű nímand. Szakmailag nulla. Mindösszesen egy évig dolgozott a politikumon kívül. Először a 43. sz. ÁÉV-nál "gazdasági revizor" volt, majd a Kelet-magyarországi Vízügyi Tervező Vállalatnál "közgazdasági munkatárs". Slussz. Ennyi az ő impozáns szakmai életútja. Ebből induljunk ki, ha netán brilliáns makrogazdasági eszmefuttatásokat várnánk tőle. Ámde Misi szemrebbenés nélkül képes folyékonyan hazudni. Ez nála valójában nem "bug", hanem maga a "fícsör". Az egyetlen. Meg az, hogy a gazdája parancsára zokszó és ellenvetés nélkül hajlandó lemenni kutyába. A versenyszférában tíz percig nem maradna életben. Valódi kvalitásai alapján maximum bérszámfejtő lehetne a bivalybasznádi mgtsz-ben. Egy épeszű, eredeti, nagyívű megnyilvánulására nem emlékszem. Csak van egy bölcselkedő okostojás hanghordozása amire erősen rájátszik, egy vidéki tsz-bérszámfejtő kopasz feje és egy drótkeretes szemüvege. Meg egy hosszú, hajlékony nyelve, amivel elér Orbán ádámcsutkájáig. Alulról.Ezt a senkiházit csak azért tartja a gazdája, mert naponta hajlandó segget csinálni a szájából. Ha Orbán azt találná ki, hogy Misi holnaptól minden reggel szopja le őt, arra sem rebbenne a szeme a nyomorultnak. Merő igyekezetből valószínűleg le is nyelné... Ja és néhány szó,Tállai András főállású hurka-szalonna-kolbász-pálinka fesztivál-guru, mellékállású adóügyekért felelős államtitkár, egyben NAV-elnök, aki a kombinált Kósa-Németh érdemrend L. Simon tisztikeresztjének boldog tulajdonosáról. Ettől még félelmetes: hogy magas állami pozíciókba ilyen mangalicaszagú dilettánsok kerülhetnek tökéletesen mutatja egy leszakadó, elszegényedő, elhülyülő ország szellemi és lelkiállapotát. Amiben az a legszörnyűbb – utalványokon átívelő tanulság ez -, hogy a NER pontosan ilyen buta, semmire nem jó, értetlenkedő, segghülye idiótákat akar kinevelni, mint Tállai. Akik azt sem tudják, melyik világon vannak, merre...
Eladott Ország
ma, 10:34 ; folytatás...nyílik az ajtó, de mennek, csinálják, taposnak, csörtetnek ameddig kő kövön nem marad körülöttük.
assassin
Ez egy jó ötlet, személy szerint díjazom.
mackoka46
Nem lennék meglepve, ha a navos kompjúterek tudják melyik mocskos gazembereket nem szabad ellenőrizni. Hány és hány ember teljesítmény nélkül meggazdagodott.
A keményen dolgozó kisembert pedig a hatalmukkal visszaélve is megbüntetik, a hatalmi arrogancia kedvéért.
human
@assassin: Én is. Csak ne lenne az az érzésem, hogy ennek is valami mutyihoz lesz köze végül.
kereső
Ez a rendszer tökéletes lenne, ha már minden számla,és bizonylat elektronikus/digitális formában állna rendelkezésre minden vállakozásnál.Szó se róla, be lehet szkennelni,és a listákkal együtt beküldeni.Mondjuk-ha van havonta 50 számla.De mi van ott,ahol több száz?,vagy esetleg ezer-apró kis csavarokról szóló számla van?Marad a papir.Amig nem kötelezik a vállakozásokat arra,hogy csak elektronikus számlát adhatnak ki,addig ez sem kivitelezhető,és hát az ÁFA bevallás kiajánlása a vállakozások részére a NAV-tól az sem.
justhpeter
@assassin: Nyugi. Ezek még nem csináltak normálisan semmit.
Perwool
Hmm! A Vajna cassinoiba bezzeg a pénztár gépek sem férnek be.
Eladott Ország
@Perwool: m.cdn.blog.hu/va/varanus/image/Fabius/k%C3%A9p/andy%2004.jpg
EP nyitány: Viktor és a kettős mérce
"Üzenjük nektek, hogy erősek vagyunk,
kerek a seggünk és kemény a faszunk,
s odacsapunk, mint a felajzott bika,
vagy mint Fekete László mikor elüti az Ifa..."
Konkrétan így herdálják a közvagyont, így károsítják meg a költségvetést és így tömik be a lyukakat a többszörösen megsarcolt adófizetők pénzével. És ebben nem az a baj, hogy olyan összegeket kell újratermelni, amelyeket már egyszer megtermelt az istenadta, hanem hogy ezek nem fordíthatók sem oktatásra, sem egészségügyre, sem munkahelyteremtésre, sem gazdasági fejlődésre úgy általában, hanem az egy helyben toporgó, de inkább leszakadó Bóvliországot konszolidálják. Andrew G. Vajna félkarú rabló kaszinói csak egy szeletét képezik annak a romlott tortának, amelyet időről időre a pofánkba tolnak és cinikus vigyorral jó étvágyat is kívánnak hozzá. Ha még sokáig tétlenül nézzük, legközelebb bele is nyomják a pofánkat fejestől. Hát nem tudom. Orbánviktorul szólva: elég méltatlan. És már nem hiszem, hogy békés úton le lehet őket beszélni erről a rettenetes szokásról. Arról, hogy minden Andy Vajna után mi takarítsuk el a mocskot.
kuruc.info/galeriaN/egyeb/vajna154205.jpg
human
@Perwool: A NAV-os disznósajt azt mondta, hogy
„szerencsejáték szolgáltatás áfa-mentessége, az asztali élőjáték és a pénznyerő automaták eltérő játékjogszerzési és kifizetési módszere miatt a játékkaszinók forgalmának napi szintű nyomonkövetéséhez nem az online pénztárgép a legmegfelelőbb eszköz”.
Perwool
@human: Vajnát Amerikába adócsalás miatt körözik! Na már most, hogy ez itthon ne történjen meg, így nem kell adóznia! Így ugye nem követi el ugyan azt a bűncselekményt.-:(
human
@Perwool: Vajna amerikai ügyével nem vagyok képben. Arról nem tudok, hogy köröznék. Az mondjuk furcsa, hogy tényleg kerüli az USA-t. Az Oscarra is egyedül utazott ki a Sugardady feleségecskéje.
Perwool
@human: Andy Vajna egész életét végigkísérik az offshore adóelkerülés illegális formái. Néha lebukik, aztán megússza. Legismertebb ügye 1988-ban Az amerikai adóhatóság tizennégy éven keresztül vizsgálta offshore céghálójának gyanús ügyeit, fiktív részvény eladásait, pénzmozgásait. A per végül megegyezéssel zárult, Vajna 6,5 millió dollár adóhátralékot fizetett, és 7 millió dolláros büntetést.

magyarnarancs.hu/belpol/andrew_g_vajna_amerikaban_-_az_offshore_mogul-77003

www.blikk.hu/aktualis/krimi/24-milliardot-kovetelt-vajnaekon-az-adohivatal/dglgq0f
human
@Perwool: Mit mondja. Akkor Orbán ezért vette pártfogásába. Hatalmas tapasztalata van adóelkerülésből. Orbánnak ilyen emberek kellenek nem a tisztességes, jogkövető állampolgárok.
Perwool
@human: Anno maga a miniszterelnökség jelentette ki, hogy csak "megbízható cégek kaphatnak Casinó engedélyt".Vajna a megbízható ilyen amerikai multal?
12:17 hsz.-m a múlt.
A jelen.
Az "offshore ellenes" Orbán-kormány szerint ez a cég annyira tiszta, hogy nem is egy, de rögtön több casino engedélyt kapott, s még a tulajdonost sem kellett nemzetbiztonsági átvilágítás alá vetni, de kapott ráadásként egy államtitkári posztot is.
Megbízhatóságáról még annyit, hogy miközben a legutolsó vidéki fűszeres is be van kötve a NAV-hoz, aközben a sok milliárdos forgalmú casinók és játékgép hálózat csak nyeli, csak nyeli a milliárdokat anélkül, hogy a NAV ezt csak annyira is látná, mint a vidéki fűszerüzletet. Mennyit keres Vajna? Sokkal többet mint hisszük.És ez csak akkor működhet így, ha ebben másnak is súlyos anyagi érdeke van.
kereső
@Perwool: az offshore ellenes orbán ,mára már offshore országot csinált Magyarországból, a 9%-os TA /leánykori nevén TAO/ adókulccsal.
kereső
@Perwool: csak és kizárólag "halvány" fogalmaink lehetnek róla,hogy mennyit is keres Vajna, ha a kormány 7,2 milliárd forintos adókedvezményben részesitette az on-line kaszinókat, azaz Vajna Andrást./ nem mese ez gyermek./
Perwool
@kereső: Mert így valóban úgy lesz, hogy a jövő térképén Magyarország helyén egy fehér folt lesz, ezzel a felírással: Ez Magyarország volt, de elsikkasztották…"
(Ady Endre, 1899.)

Itt ebben a kis szerencsétlen országban el kell felejtenie gondolkoznia az embernek, ha nem akarja, hogy megfuttassák, hamar célhoz juttassák a kálváriáján. Itt a segítség nem azoké, akik segítségre szorulnak, de a bilincs sem azoké, akik megérdemlik. Itt a hazugság, megalázkodás és butaság az enyhítői csak az élet kínos terhének. És még mindig visszafelé megyünk. Ameddig csak lehet – a középkorig. A politikai vakság keresztülgázolt itt mindenen, vakon taposott össze mindent.”
Ady Endre, Nagyváradi Napló 1902. november 30.
kereső
@Perwool: A történelem ismétli önmagát?! vagy Ady a költői zsenialitása mellett még vátesz is volt.
Perwool
@kereső: Ha elfeledjük a történelmet arra vagyunk ítélve, hogy megismételjük!
Sajnos már vannak jelei...-:(
kereső
@Perwool: Volt egy zseniális -és hatalmas tudással rendelkező történelem tanárom középiskolában,/sajnos csak szépemlékű ma már/általa szerettem meg a történelmet.
Ő nem csak sulykolta ,hogy " a történelem az élet tanitómestere"-be is mutatta történelmi példákon keresztül.Mi úgy látszik nem vagyunk képesek tanulni.Osztom nézetedet a jelekről.
Már nem csak jelek vannak,hanem jelenségek.És látod, akiknek ez lenne a dolga-politikusok,gondolkodó emberek-miit tesznek?Nem a társadalmat figyelmeztetik,nem mondják el ,hogy mi van-azt meg még úgyse,hogy mi lesz ,ha orbán ismétel.Nem ragozom.
Perwool
@kereső: Kicsi ország vagyunk, egy söpredékünk van!Na az söpredék politizál már 26 éve.
Kik kezdtek el politizálni 89-90 táján? Úgy 90%-ban akik addig is tették. Esetleg a gyerekeik. A bolsevikok. Csak a zöme átsminkelte magát! Voltak már KISZ-MSZMP titkárok...majd liberálisok...majd konzervatívok...majd nemzeti elkötelezettségű keresztények.
Képtelenek vagyunk egy komcsimentes, viszonylag tisztességes, szakértő, valóban egészségesen nemzeti érzelmű elitet kinevelni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.