Alkalmatlanná és méltatlanná vált feladata ellátására, pozíciója betöltésére az ENSZ emberi jogi főbiztosa, ezért azonnali hatállyal le kell mondania – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Szijjártó: alkalmatlan pozíciójára az ENSZ emberi jogi főbiztosa, aki rasszistának nevezte a magyar miniszterelnököt

Fotó: AP/MTI

Szijjártó Péter azt mondta:

botrányos, hogy Zeid Raad al-Husszein hétfőn az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának 37. ülését megnyitó beszédében rasszistának és idegengyűlölőnek nevezte a magyar miniszterelnököt.

A főbiztos méltatlan váddal illetett egy tagállamot, majd távozott, meg sem hallgatva a beszédére érkező válaszokat, azoknak a kormányoknak az álláspontját, amelyek alkotják a tanácsot – idézte fel.

A külügyminiszter hangsúlyozta:

Zeid Raad al-Husszein olyan országot támad, amely a legtöbbet tette az antiszemitizmus ellen Európában, ahol Közép-Európa legnagyobb zsidó közössége él, és ahol a legnagyobb biztonság van jelenleg Európában.

Úgy vélte, a hétfői ülésen is világossá vált, hogy el akarják ismertetni a migrációhoz való jogot alapvető emberi jogként, pedig nem az.

Az áprilisi országgyűlési választáson az a kérdés, hogy olyan kormánya lesz-e Magyarországnak, amely ezt a vitát felvállalja és megvívja, vagy olyan, amelyik feladja

- magyarázta.

Szijjártó Péter a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában arról is beszélt, hogy az ENSZ-ben múlt héten megkezdődött a vita a világszervezet globális migrációs csomagjáról, és ezen az EU képviselője azt állította, hogy az unió egységesen gondolkodik a migráció kérdéséről. Pedig ez nincs így, csak akkor lehetne egységes uniós álláspontról beszélni egy nemzetközi kérdésben, ha mind a 28 tagállam között konszenzus van – emelte ki.

A külügyminiszter úgy látja, minden nyomásgyakorlás egy irányba mutat, mégpedig arra, hogy Magyarország változtassa meg a migrációs politikáját.

Forrás: MTI

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Nézd már hogy pattog a kis szaros...kimondják az igazat és akkor végir vannak sértve...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
libellle
Mondja mind ezt egy senki és egy semmi.
Borsodi
Nem helyesen fogalmazott rasszista,idegengyűlölő Magyarország cigány minisztere számára mi magyar emberek is,akik nem fideszesek idegennek számítunk!
www.youtube.com/watch?v=IGMBCpk5NmA
JAJMÁR
"Mindenki màshogyan menekūl. Nėha könyvekbe menekūlūnk, nėha az àlmainkba"
peterkelemen
@durbincs: TE IDE MÁR KEVÉS VAGY! MÁR CSAK ÖNMAGADAT ÉGETED! :d ORBÁN-APÁDNAK TAKARODÓT FÚJUNK EGYSZER ÉS MINDENKORRA!!!
kukac50
Fáj Nekik ha igazat hallanak! Már úgy hozzászoktak a hazugságokhoz,hogy az már undorító!
quadrocopter
Az ENSZ emberijogi főbiztosa: "Szíjjártó alkalmatlan a pozíciójára!"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.