Ismét migrációs hátterű terrortámadás történt pénteken Franciaországban – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter a Dunakeszi városházán elmondta, hogy az elkövetőn kívül négy halálos áldozattal és tizenöt sérülttel járt a tegnapi terrorcselekmény, amelynek az elkövetője Marokkóban született, és tizenkét éves korában kapta meg a francia állampolgárságot.

Hozzátette, hogy ez egy olyan újabb terrortámadás volt, amelynek az elkövetője migrációs hátterű személy, ezzel immár 28-ra nőtt a bevándorlók által Európában az elmúlt két és fél évben elkövetett terrorcselekmények száma.

Magyar érintettségről a támadás során eddig nem kaptak információt – fűzte hozzá a miniszter.

Szijjártó Péter kifejezte Magyarország együttérzését Franciaországgal, és kijelentette, hogy Franciaország mindig számíthat hazánkra, ha a terrorizmus elleni küzdelemről van szó.

Szijjártó: A bevándorlás együtt jár a terrorizmussal

A miniszter kitért arra, hogy a tegnapi terrortámadás is egyértelműen bizonyítja, hogy „a bevándorlás és a terrorizmus között nagyon szoros összefüggés van”. Hozzátette, hogy a terroristák egy része az elmúlt két és fél évben illegális bevándorlóként érkezett Európába, a másik részük pedig korábbi bevándorló, akik társadalmi integrációja kudarcot vallott.

„Ahelyett, hogy elfogadták volna az európai értékeket, a vallási radikalizmus híveivé és terjesztőivé váltak” – mondta Szijjártó Péter.

A külügyminiszter kitért arra, hogy a migrációs hátterű terrorcselekmények ellenére az ENSZ-nek mégis az az álláspontja, hogy a migráció hozzájárul az emberiség fejlődéséhez.

Ezzel szemben a magyar álláspont az, hogy a bevándorlás nem jó, nem hasznos, hanem életveszélyes, egy nemzeti kormánynak egy kötelessége lehet, az, hogy megvédje a saját polgárait mindettől – mondta Szijjártó Péter.

A külügyminiszter kijelentette: „mi nem fogjuk hagyni, hogy illegális bevándorlók érkezzenek Európába, ezáltal nem fogjuk engedni, hogy terroristák érkezzenek hazánkba.”

Cikk- és cmílapkép: MTI Fotó/KKM

(MTI)

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Meg a kivándorlás is. Te vagy a geci terrorista fatökű, mert a mi népünket is elüldözitek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
@Pálinkás Pál: Azt is lehet kezelni, ha szükséges, de emberséggel. Úgy, hogy bennünket mások ne utáljanak meg, erre csak a terrorista hajlamú államunk képes.
Pálinkás Pál
@Sámannus: Ki az aki utál??? Ne libsi politikusokat említs!!! Ha esetleg Bécsben jársz,beszélgess el igazi,született osztrákokkal a lézerjani videójáról...majd nem azt fogod hallani amit a libsi média okádott napokig...de ha ügyes vagy,a neten is találsz videókat..ahol az egyszerű bécsiek elmondják a véleményüket!!!
kulabombaafityiszre
Igen petikém,ti is kis suttyók bevándoroltatok a fővárosba és terrorizáljátok az országot.
Sámannus
@Pálinkás Pál: Vigyázz, mert ott mi is migránsok vagyunk. Ez nem dicsőség, hanem a nyomorunk. következménye. Lesajnálnak minket.
A magyar hála a szimpátiának ami körül veszi a NERT-t Olyan fasza az együttműködés, hogy putyinnak csattog a farka a röhögéstől annyi baromságot csinálnak ezek a köcsögök. Népet még úgy nem szívattak mint ezek a gecik teszik az országgal.
Pálinkás Pál
@Sámannus: Nos..ha szigorúan vesszük,miért lennék migráns??? Ugyanúgy az unió állampolgára vagyok,mint a született osztrák...és tőlünk függetlenül,az osztrák ugyanúgy utálja az afrikai koboldogat ,mint mi...ahogy a német is,a svéd is...az más kérdés hogy a németeknek ott van a stasis banya,a svédeknél is állami kuss van a kérdésben...de mint mondtam,engem az emberek véleménye érdekel,nem a libsi politikusoké,azt meg az utcán tudod meg leghamarabb!!!
lusta
Nem mellesleg.
pestibulvar.hu/2018/03/25/olyan-felvetel-kerult-elo-orban-viktorrol-hogy-fidesz-tabor-jo-resze-otthon-maradhat-valasztasokon/
Itt épp arról beszél a Soros-bérenc felcsóti kis tolvaj zsebcézár, hogy olyasmik kellenek, mint migráncs kvóták, elosztás, meg befogadás. A fene sem tudja már mikor mit mond.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.