Ismét migrációs hátterű terrortámadás történt pénteken Franciaországban – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter a Dunakeszi városházán elmondta, hogy az elkövetőn kívül négy halálos áldozattal és tizenöt sérülttel járt a tegnapi terrorcselekmény, amelynek az elkövetője Marokkóban született, és tizenkét éves korában kapta meg a francia állampolgárságot.

Hozzátette, hogy ez egy olyan újabb terrortámadás volt, amelynek az elkövetője migrációs hátterű személy, ezzel immár 28-ra nőtt a bevándorlók által Európában az elmúlt két és fél évben elkövetett terrorcselekmények száma.

Magyar érintettségről a támadás során eddig nem kaptak információt – fűzte hozzá a miniszter.

Szijjártó Péter kifejezte Magyarország együttérzését Franciaországgal, és kijelentette, hogy Franciaország mindig számíthat hazánkra, ha a terrorizmus elleni küzdelemről van szó.

Szijjártó: A bevándorlás együtt jár a terrorizmussal

A miniszter kitért arra, hogy a tegnapi terrortámadás is egyértelműen bizonyítja, hogy „a bevándorlás és a terrorizmus között nagyon szoros összefüggés van”. Hozzátette, hogy a terroristák egy része az elmúlt két és fél évben illegális bevándorlóként érkezett Európába, a másik részük pedig korábbi bevándorló, akik társadalmi integrációja kudarcot vallott.

„Ahelyett, hogy elfogadták volna az európai értékeket, a vallási radikalizmus híveivé és terjesztőivé váltak” – mondta Szijjártó Péter.

A külügyminiszter kitért arra, hogy a migrációs hátterű terrorcselekmények ellenére az ENSZ-nek mégis az az álláspontja, hogy a migráció hozzájárul az emberiség fejlődéséhez.

Ezzel szemben a magyar álláspont az, hogy a bevándorlás nem jó, nem hasznos, hanem életveszélyes, egy nemzeti kormánynak egy kötelessége lehet, az, hogy megvédje a saját polgárait mindettől – mondta Szijjártó Péter.

A külügyminiszter kijelentette: „mi nem fogjuk hagyni, hogy illegális bevándorlók érkezzenek Európába, ezáltal nem fogjuk engedni, hogy terroristák érkezzenek hazánkba.”

Cikk- és cmílapkép: MTI Fotó/KKM

(MTI)

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Meg a kivándorlás is. Te vagy a geci terrorista fatökű, mert a mi népünket is elüldözitek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
Meg a kivándorlás is. Te vagy a geci terrorista fatökű, mert a mi népünket is elüldözitek.
CsipkeRózsa
Minden miniszternek kiadták, hogy milyen témával kampányoljon, Szíjjártó szerepe a napi migráns-téma.
Pálinkás Pál
@CsipkeRózsa: @Sámannus: egyikőtök sem a cikkhez szólt hozzá!!! mi az amiben a zselés most nem mondott igazat???
CsipkeRózsa
@Pálinkás Pál: Már a cikk elolvasása nélkül is naponta eszembe jutott, hogy Szíjjártó szinte kizárólag a migránsokkal ijesztgeti az embereket, ez az újabb cikk lehetőséget adott, hogy ezt a véleményemet közöljem. Külügyminiszterként mást nem hangsúlyoz, nem közöl hírként. Vagy csak én nem láttam.
Egy írás elolvasása nem csak azt a véleményt kívánja, hogy igaz-e vagy sem, hanem azt is, hogy másoknak mi jut eszébe róla.
Nessy
Péterkém! Akinek van pénze, azt akadálytalanul beengedtétek az Unióba.
Sőt, még kamatostól vissza is fizetjük a kötvénye árát! Mert az már a mi feladatunk lesz!
Hogy közülük mennyi a szervező, ki tudja! Mert csak a végrehajtók kerülnek ki a menekültek közül. Bár ez sem egészen így van. Nem egy már második, harmadik generációs itt élő.
tudode
Arra nem volt példa, hogy azok kukorékolnak TERRORIZMUSRÓL, amelyre még a terroristák sem képesek FÉLELEMBEN TARTANI egy népet a lassan ölő méreggel, a LELKI TERRORRAL.
.
A terroristák "puff, puff", aztán KISZÁMÍTHATATLANUL kusti!
.
Terrorizmus MINDIG "IS" volt, és lesz, MÉG AZ ÁLLATVILÁGBAN IS, azzal a különbséggel, hogy az ÁLLATOK "csak" akkor támadnak a kisebb állatra, ha éhesek, vagy az ivadékukat érzik veszélyben, de EZEK akkor is buzerálják a népet, amikor már TELE BENDŐVEL, PUTTONNYAL elterelő "hadjárattal" etetik morzsákkal, orrba szájba FÉLELEMKELTÉSSEL a népet!
.
ORBANISZTÁN "első sorában" ... H I Á N Y C I K K ...a TISZTESSÉG (tisztelet a kevés kivételnek, de miért nem ágálnak, mint Ángyán, és a többiek, mert CINKOS, AKI NÉMA))))!!!
Manhattan
Aszongya szíjjártó, hogy Európában 27 terrorjellegű támadás történt 1 év alatt és mind köthető a migrációhoz! Magyarországon évente átlag és most figyeljetek, átlag 50 ezer idős személy esik áldozatául bűncselekménynek, 50 ezer idős személyt támadnak meg, fosztanak ki, erőszakkal vagy csalással és teszi ezt 100 ezernyi bűnelkövető, akik nem köthetőek semmilyen migrációhoz, mind szín tiszta nemzeti magyar emberek, sőt feltételezem, hogy rengeteg fidesz szavazó lehet közöttük, mert a választási pénzt is elfogadják. Értitek az arányokat? És ez csak a jéghegy csúcsa, mert az 50 ezer idős sértettnél lényegesen több van! Hatalmas a látencia és rengeteg feljelentést utasítanak el a hatóságok, maga a rendőrség is. Épp ezen a héten is fordult hozzám egy ismerősöm segítségért, mert az idős édesanyjának a 48 ezer forintos redőnyért 260 ezret kért el a "vállalkozó" a helyszínen és a rendőrség elküldte őket, hogy polgári jogi a vita nem rendőrségi ügy.
Így védelmezi a fidesz állama a magyar idősek százezreit! Százezernyi bűnöző vadássza a szüleinket, nagyszüleinket nap mint nap itthon és nem esik róla szó a Petőfi rádióban.
A magyar valóság elkeserítően szomorú!
Sámannus
@Pálinkás Pál: Fordítva ülsz a lovon. Igenis a fidesz terrorizálja a saját népét ezek a gecik arra büszkék, hogy mindent tönkre tesznek. Ezt úgy is lehet, hogy csak ellopják a pénzt ami az itt élő polgárokat szolgálják.- Ez a háborús rombolással lehetne csak hasonlítani dacára hogy nem hullanak bombák a pusztítás egyértelmű, mivel amit a bomba nem pusztíthat el azt ezek a szarjankók ellopják. Kirabolt ország ugyanaz mint a lerombolt az elüldözött lakosság pontosan azzal egyenértékű ami a délszláv háborúban történt A beözönlő határon túli ukrán és román nemzetiségű csapatok akik az itt lakókkal készülnek szavazni, hogy a fidesz közreműködésével szétrabolják az országot. Ganéj az is aki ezt a söpredéket védelmébe veszi és a terroristák mellé áll.
Soroljam még? A fűtési szezon végén osztott segélyt ezt csak olyan teszi aki elérte a célját a pusztítást olyan eszközökkel ami még a látszatát is kerüli a valódi segítségnek.
Pálinkás Pál
@Sámannus: Most megint elmondtál egy csonó dolgot ami igaz,de szintén semmi köze a cikkhez...kérdésem változatlan!!
Hellcat
A fidesz beengedte a migránsokat...meg terrorizálja a népet.
lusta
@Pálinkás Pál: Drága sztrovacsek, semmiben sem mod igazat. A 60-70-80-as években sokkal több és súlyosabb terrorcselekmények voltak Nyugat-Európában, mint jelenleg. Közben terrorcselkekmény áldozatai lettek pl. Aldo Moro, Olaf Palme, de a sor nagyon hosszú.
A jelenlegi terrorcselekmények döntő többségét is bennszülöttek hajtják végig.
Pálinkás Pál
@Manhattan: De akkor azt is tedd hozzá hogy itthon ezt a nagy számot szinte kizárólag szintén migránsok hozzák össze,csak egy kicsit előbb ette ide őket a fene!!! Írhattam volna hogy cigányok,de tudom az csípi a szemeteket...Majd akkor mantrázd ezt a szöveget ide...ahol a bűncselekmények után minimum feltüntetik az elkövető származását...legalább úgy mint az átkosban ,hogy kreol bőrű...Ja hogy akkor szinte mindig csak ezt olvashatnád az erőszakos bűncselekmények mögött??? Úgyhogy ez az egyetlen dolog,ahol az általam utált fidesz legalább ki meri mondani az elkövető fajtáját,vallását,meg hogy egy migráns tetű!!!
Pálinkás Pál
@lusta: Hahaha...tudsz szöveget értelmezni??? De akkor a gyengébbek,és a te kedvedért,a terror zömét nem fehér ember követi el!!! Aldo Morot,Olof Palmet honfitársa ölte meg ,és nem egy teveszaros sivatagból idevetődött félanalfabéta!!! Olvasd el talán amit írtam,bár nektek libsiknek felesleges ilyet mondani...És felhívnám a figyelmedett nyomott...írtam hogy főleg politikai gyilkosságokat követtek el,nem civilek elleni mészárlást!!!Vagy szerinted az általad említett két esetből melyik nem volt politikai??? A kérdés költői,nem várom a válaszod,mert szerintem ezt az írásomat sem tudod értelmezni,ahogy az előzőt!!!
Sámannus
@Pálinkás Pál: Nehéz a dumó? Ami nekünk kivándorló másnak bevándorló a terrorista maga a magyar állam:, aki terrorizálja a saját nemzetét.
Emlékezz a forint elleni támadásra amit ez a tejfeles képű is intézett 2010-ben. Az a mi családunk ellen is szólt. ez egy gyalázatos álnok támadás volt amit még Járai indított el a fidesz kormányban, és ezek a gazemberek fejezték be, amikor hatalomra kerültek. A hatalmas összeget ami az MNB-nél landolt meg szépen lopja aki hozzáfér. ebből is vannak azok a bődületes számlák, amiket most tűzzel vassal védenek.
Nem baj ha nem akarod megérteni. A terrorista pontosan az aki itt másra mutogat.
Pálinkás Pál
@Sámannus: Készséggel elpolemizálok veled ilyen témáról is,csak a cikk változatlanul nem erről szól,hanem arról hogy nem kell afrikai kolonc az európai ember nyakába,aki még ráadásul erőszakban szocializálódott félanalfabéta!!
Pálinkás Pál
@CsipkeRózsa: Nincs azzal semmi baj...a zselés egy nagy barom...de ebben az esetben amiről a cikk szól,véletlenül igaza van!!
desiro
Petike nagy a baj az agy baj, van még bogár a fejedben???
Sámannus
@Pálinkás Pál: Azt is lehet kezelni, ha szükséges, de emberséggel. Úgy, hogy bennünket mások ne utáljanak meg, erre csak a terrorista hajlamú államunk képes.
Pálinkás Pál
@Sámannus: Ki az aki utál??? Ne libsi politikusokat említs!!! Ha esetleg Bécsben jársz,beszélgess el igazi,született osztrákokkal a lézerjani videójáról...majd nem azt fogod hallani amit a libsi média okádott napokig...de ha ügyes vagy,a neten is találsz videókat..ahol az egyszerű bécsiek elmondják a véleményüket!!!
kulabombaafityiszre
Igen petikém,ti is kis suttyók bevándoroltatok a fővárosba és terrorizáljátok az országot.
Sámannus
@Pálinkás Pál: Vigyázz, mert ott mi is migránsok vagyunk. Ez nem dicsőség, hanem a nyomorunk. következménye. Lesajnálnak minket.
A magyar hála a szimpátiának ami körül veszi a NERT-t Olyan fasza az együttműködés, hogy putyinnak csattog a farka a röhögéstől annyi baromságot csinálnak ezek a köcsögök. Népet még úgy nem szívattak mint ezek a gecik teszik az országgal.
Pálinkás Pál
@Sámannus: Nos..ha szigorúan vesszük,miért lennék migráns??? Ugyanúgy az unió állampolgára vagyok,mint a született osztrák...és tőlünk függetlenül,az osztrák ugyanúgy utálja az afrikai koboldogat ,mint mi...ahogy a német is,a svéd is...az más kérdés hogy a németeknek ott van a stasis banya,a svédeknél is állami kuss van a kérdésben...de mint mondtam,engem az emberek véleménye érdekel,nem a libsi politikusoké,azt meg az utcán tudod meg leghamarabb!!!
lusta
Nem mellesleg.
pestibulvar.hu/2018/03/25/olyan-felvetel-kerult-elo-orban-viktorrol-hogy-fidesz-tabor-jo-resze-otthon-maradhat-valasztasokon/
Itt épp arról beszél a Soros-bérenc felcsóti kis tolvaj zsebcézár, hogy olyasmik kellenek, mint migráncs kvóták, elosztás, meg befogadás. A fene sem tudja már mikor mit mond.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.