Az Orbán-rendszer elhülyíti a tömegeket, nem törődik az emberek harmadával, klientúrát épít, mégis leválthatatlannak tűnik. Hogy lehet ez? Mitől működik az Orbán-rendszer, miért tűnnek leválthatatlannak, mivel szerzik meg a többség támogatását, miközben sokan elégedetlenek? A válaszhoz túl kell lépni a szokásos ellenzéki szövegeken, és mélyebben kell megérteni a magyar társadalom működését, a középosztály lojalitását, a szegények elcsendesítését és a hatalom szisztémáját. Erre tett kísérletet az MTA régóta legnagyobb szociológiai kutatása. A kutatást vezető Kovách Imrével beszélgettünk arról, hogy Mészáros Lőrinc maga a rendszer-e, miért nincs érdemi mondanivalója a baloldalnak, és mik Orbán történelmi bűnei.

Forrás: index.hu
Feltöltő: Horizont
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Az orbán rendszer történelmi bűnei:

"Az állami hatalmat olyanra („Mészáros Lőrinc-jelenség”) használta, amit nem lehet funkcionálisan magyarázni;
a gyűlöletpolitikán alapuló politikai kultúra hosszú távra való bevésődése;
a mentális manipuláció, amelynek hatásai beláthatatlanok.
A valamikor általa is értékként hangsúlyozott polgárosodási folyamatot nemhogy nem vitte előre, a rendszere még inkább ellene hatott, a polgárosodás ugyanis az autonómia kiterjesztését is magába foglalja és civilizációs folyamat is." Lenne.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@Horizont: röviden tömören: Nincs felelősség fennt, nincs lehetőség lenn.-erre fele tartunk.
Peller Anikó
@Shikari: pontosan ez a baj, nyilván nem látod. A törvénykezés egyszemélyes intézménnyé van degradálva és pofátlanul akár reggelre hozzátok a törvényeket saját magatok szájíze szerint.

Senkit meg nem kérdezve (minek is), lehetőséget biztosítva a korlátlan harácsolásnak, eltörölve minden intézményt ami az egyszemélyes ámokfutásnak gátat lenne képes vetni.

Ilyen körülmények között törvényességre hivatkozni arcátlanság.
advocat
Mert legalább 2 millióan "megeszik", és velük választás lehet nyerni. Ilyen egyszerű. Ennyire vagyunk képesek. Mert megérdemeljük!
csipetke
Mi a fidesz titka?Az uszítás,az emberek megfélemlítése,bizonytalanságban tartása,az embertelen sok hazugság,és mert hogy megtehették,saját kényük-kedvük szerint töröltek el,vagy éppen hoztak törvényeket,jogszabályokat,ahogy az éppen nekik megfelelt.Vagyis aljas módszerekkel játszottak-játszanak...Jó vastag az a bőr a pofájukon...
Hellcat
Működik...még...1x össze fog omlani mert ez a sok szarság nem sokáig tartható.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.