Több helyen rendkívüli események zavarták meg a 2018-as parlamenti választást. 

Összeomlott fülke, leszakadt ujjdarab, borítékba tett okmányok – horror és komédia a magyar szavazóhelyiségekben
Volt, aki gitárral érkezett – fotó: Mónus Márton/MTI

A Nemzeti Választási Bizottság által jelentett rendkívüli eseményekből szemezgetünk.

Vecsés, 13-as szavazókör:

A szavazó átvette a szavazólapokat. A szavazófülkéből kijövet azokat széttépve és összegyűrve a szemétkosárba dobta.

Miután összeillesztettük, megállapításra került, hogy a szavazólapok érvénytelenek. További intézkedés nem szükséges.

Budapest XXI. kerület, 9-es szavazókör:

A szavazókörben az SZSZB elnökhelyettest baleset érte. Jobb kezén a mutatóujja az ülőke és a szék lába közé szorult. Ennek következtében az ujjából egy darab leszakadt.

Mentőt hívtak, a sérültet a mentő elszállította. A választási irodát haladéktalanul értesítettük. Az SZSZB póttag bevonásra került, a bizottság 5 fővel működőképes.

Kengyel (Jász-Nagykun-Szolnok megye), 1-es szavazókör:

A szavazófülkében 11.55-kor a szavazó megbotlott, a fülke összeomlott. A szavazó egészségi állapotában nem történt változás, jól érezte magát. A szavazás menetét e körülmény nem zavarta, mert sértetlen szavazófülke rendelkezésre állt.

Dunaharaszti, 3-as szavazókör:

A szavazóhelyiségben 9.30-kor egy választópolgár eszméletét vesztette. Az orvosi ügyeletet értesítették, a mentők 10:30-kor a választópolgárt kórházba szállították. A szavazás menetében fennakadás nem történt, annak felfüggesztésére nem volt szükség.

Budapest XX. kerület, 56-os szavazókör:

A szavazópolgár a szavazás során a borítékéba betette a személyi igazolványát és a lakcímkártyáját is.Az SZSZB tájékoztatta a választópolgárt, hogy az okmányokat a HVI-ben a következő munkanapon átveheti.

Pankasz (Vas megye), 1-es szavazókör:

A választópolgár a szavazófülkében szavazott, amikor az egyik megbízott bizottsági tag a függönyt elhúzva a fülkébe benézett. A választópolgár ezt nehezményezte, nemtetszésének adott hangot, mert úgy gondolta, hogy sérült a titkosság elve. A megbízott bizottsági tag állítása szerint nem volt tudomása róla, hogy a fülkében választópolgár van.

A HVB elnöke figyelmeztette a megbízott tagot és a bizottság többi tagjának is felhívta figyelmét arra, hogy fokozott figyelemmel legyenek a választási alapelvek betartására. További intézkedésre nem volt szükség.

További rendkívüli esemény az NVB honlapján olvashatók.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

TASzSz
"A szavazófülkébe együtt mentünk be a feleségemmel, behúztuk a függönyt, kinyaltam a punciját, majd megdugtam misszionárius pózban, aztán határtalanul HÁTURUL, összeomlott a fülke, majd a bizottság 55 éves hölgy tagja is ..."
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Jozefina
A Nemzeti Választási Bizottság mikor jelenti azokat az eseteket, amelyek a saját hibájából következtek be. Pontosan hány határon belüli és határon túli magyar és miért nem élhetett választási jogával, holott kérelmüket a választási iroda honlapján keresztül elküldték???!!!
koszpeko
"Budapest XX. kerület, 56-os szavazókör:

A szavazópolgár a szavazás során a borítékéba betette a személyi igazolványát és a lakcímkártyáját is.Az SZSZB tájékoztatta a választópolgárt, hogy az okmányokat a HVI-ben a következő munkanapon átveheti."

Ezt honnan tudják?
cikicakk55
@koszpeko: Én is pont ezt akartam írni? Nem úgy van,hogy csak este 7 után lehet kinyitni az urnákat?
Rózsika Hatházi
@koszpeko: Nekem is furcsának tűnik. A másik meg, hogy a bizottsági tag benézett a fülkébe. A fülkék nem olyan függönnyel vannak takarva, ami nem ér le a földig? Vagy a szavazó levitációs állapotban ikszelt és azért nem ért le a lába a földig? :))))
cs.n.
@Rózsika Hatházi: Már ahol van fülke. Ahol én szavaztam, ott is volt, de csak kettő ilyen függönyös. A többi meg nem is fülke, hanem magas kartonpapírral több részre osztott asztal volt. Amúgy mindegy nekem, szavazni mentem, nem zuhanyozni. :)
ila51
@koszpeko: lehet hogy még a szemüvegét is , akkor elkezdte keresni az okmányait , nem találta a szemüvegét sem
TASzSz
"A szavazófülkébe együtt mentünk be a feleségemmel, behúztuk a függönyt, kinyaltam a punciját, majd megdugtam misszionárius pózban, aztán határtalanul HÁTURUL, összeomlott a fülke, majd a bizottság 55 éves hölgy tagja is ..."
papa.49
@TASzSz: Baszdki lefordulok a székről ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Macskaszem
Nálunk se volt fülke, csak "kutyaólak" voltak az asztalra rakva, nem volt eleje, se függönye, éppen csak a lapot le tudta rakni az ember.
division
@TASzSz: Amikor az értelem megnyilvánul:-))
division
@koszpeko: @cikicakk55: Valószínűleg észrevette miután bedobta a ládába. Nem olyan bonyolult ez.
Pálinkafőző Rézüst
"A szavazóhelyiségben 9.30-kor egy választópolgár eszméletét vesztette. Az orvosi ügyeletet értesítették, a mentők 10:30-kor a választópolgárt kórházba szállították. A szavazás menetében fennakadás nem történt, annak felfüggesztésére nem volt szükség."
Érti ezt valaki?? Értő olvasás kéretik...
TASzSz
@division: Annak szól az idézőjel...
Veleda
@Pálinkafőző Rézüst: Csupán azt értem, hogy 1 óra múlva megjött a mentő! Addig a beteg hol és kivel volt???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.