Összeomlott informatikai rendszer, furcsa nyilatkozatok a strigulázásról, rémtörténetek a Facebookon az állítólagos választási csalásról: a választási iroda egykori vezetője szerint ha kell, saját maga jár utána, volt-e csalás.

A Hír Tv Egyenesen című műsorában Tóth Zoltán azt mondta, a részvételi adatok strigulázós magyarázata nem helytálló, az elég jól szokott menni, ha van is némi különbség a mintegy 11 ezer szavazókör adataiban, azok a nagy számok törvénye alapján kiegyenlítik egymást.

A Nemzeti Választási Irodába már elektronikusan érkeznek az adatok, tehát egyrészt van egy aggregációs lehetőség, ami azt jelenti, hogy ezekkel az adatokkal így-úgy lehet befolyásolni a választási részvételt.

Súlyos gond van a részvételi adatokkal a balos választási szakember szerint

A választási szakértő szerint kultúrhelyeken ilyet nem tesznek, de olyan helyen, ahol a választás délelőttjén omlik össze az informatikai rendszer, és erre a Nemzeti Választási Iroda vezetője nem tud érdemi magyarázatot adni, ott sok reményünk ne legyen!

A választási szakértő szerint nem lehet kizárni a csalást, hemzseg a Facebook a gyanús történetektől, de ezt ki lehet deríteni, csak össze kell vetni azokat a jegyzőkönyveket, ahol volt ellenzéki delegált a szavazatszámláló bizottságban azokkal, ahol nem.

Tóth Zoltán azt mondta, ha a pártok nem kérik ezt a vizsgálatot, akkor ő teszi meg. A Nemzeti Választási Iroda egykori vezetője maga is indult volna, de a DK jelöltjeként visszalépett Szél Bernadett javára.

(24.hu)

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó: Soós Lajos

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

levarosbukta
Ha a pártok nem kérik az újraszámolást, akkor abból egyenesen következik hogy nem is akarták a kormányváltást.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bakegya
A vitorlát húzni értelmetlen,ha boszorkány csomó van a kötélen!!!
gulyasgyula
@levarosbukta: ...Ez talált ...Nem tetszett az idősebb MSZP bandának a fiatal megélhetési ""politikusok "" miatti visszalépés ...//Pl :Gyöngyös //...
Yoda69
@verőce21: Akkor is ilyen nagy volt szad amikor 2002-ben orbanek ujraszamoltattak a szavazatokat?
verőce21
@Yoda69: A magyar választók ott is elvárták, hogy a pártok az emberek biztonsága mellett álljanak ki.
Bogar1938
@verőce21: Öcsém, Te is csinálhatnál egy hátra arcot. Anyád van olyan öreg már, hogy a Soros lehetne az Apád. :D

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.