Néhány órával az után, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda körözése nyomán a Fővárosi Törvényszék kiadta az európai elfogató parancsot, a svájci hatóságok elfogták a szélhámossággal vádolt "csengeri örököst", Szabó Gáborné Matkó Máriát.

A PestiSrácok.hu értesüléseit idéző hvg.hu szerint a csengeri asszony, aki tíz éven állította, hogy hatalmas vagyont örökölt külföldön, egy nappal azelőtt hagyta el Magyarországot, hogy a csalás miatt nyomozást folytató NNI beidézte volna gyanúsítotti kihallgatásra.

Elfogták a csengeri örökösnőt?

Összesen háromszor idézték, hiába. Ügyvédjén keresztül, valamint a vele többször interjút készítő Független Hírügynökséggel is közölte, hogy nem hajlandó hazajönni.

A csengeri asszony a Fideszes Kósa Lajossal is kapcsolatban állt, a Magyar Nemzet korábban arról írt, hogy az egykori miniszter maga adta meg anyja adatait, hogy

részesülhessen a csengeri örökségből.

A cikk szerint

vélhetően azzal a szándékkal készíthette

Kósa Lajos a nem hivatalos dokumentumot, hogy az 1300 milliárd forintos állítólagos németországi öröksége kezelését rá bízó Szabó Gáborné a megfelelő helyre tudja utalni az ígért 800 millió forintot (2,6 millió eurót). Az ajándékozási szándékról hiteles közjegyzői okirat is készült.

A Pesti Srácok értesüléseinek ellentmondani látszik az a körülmény, hogy az állítólagos elfogás ellenére a police.hu-n továbbra is megtalálhatóak a csengeri asszony ellen kiadott elfogatóparancsok közleményei.

Cikk- és címlapkép: police.hu

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
zoom.hu/wp-content/uploads/2017/11/giphy.gif
Ez nem más mint az ellopott Európai Uniós pénzek (egy részének) tisztára mosása, a fejesek bulija. A "Mr. 20%" által az évek során összegyűjtött és külföldön parkoltatott pénzeket akarták (vagy meg is csinálták, még nem tudni) vagyis próbálják átmosni. Ehhez használják fel a csengeri örököst, akivel eljátszatják az öröklési verziót, ami a külföldi pénzek legalitását hivatott igazolni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
terlasz
Biztosabb, ha náluk van az asszony, mert így nem beszélhet.
Grafix69
@Borsodi: Pont az az ocsmány az egészben , hogy ezek semmit nem kértek a pénzükön kívül a magyar választóktól , illetve még azt sem kérték . Képzelheted , milyen éhesek , ha ilyen Kósa Lajos félék azonnal vérszemet kaptak még erre a süketelésre , gondolta 800 millió az 800 millió , hátha igaz .
Eladott Ország
Tudom ám a megoldást. Rá kellene venni fideszéket, hogy ne erdőket, tavakat, gyárakat, szállodákat lopjanak, hanem lecsókolbászt. Meg vécépapírt. Mert azt érti mindenki. Azon talán fel tudna háborodni annyira a kéményen dolgozó kisember, hogy elzavarja ezt a tolvaj bandát a vérbe. Ahová már régen el kellett volna hajtani őket. Így hát megyek bégetni, és lám, nem is vagyok vele egyedül, hisz a szomszéd is, meg a plábános úr is, meg a párttitkárból lett polgármester úr is. Jó sokan vagyunk, és lám, nyerünk. Már múltkor is, meg az előtt is. Szép a világ! Nyugi van, hús a panírban, sör a hűtőben, az asszony is tudja a dolgát, hát ezen kéne változtatni? A gyerek is itt van. Bezzeg a szomszéd Marcsika máár csak skypolni tud a fiával. Hát megérte annyit taníttatni, hogy tudjon külföldiül? Terüljünk el a fotelban, minden így jó, ahogy van!
Peller Anikó
@Eladott Ország: imádom a kéményen dolgozó kisembereket, leütöttem a szerencsédet, nyálas :)
advocat
No. Az az igazság, hogy egyre nehezebb a pénzt átmosni. Már a svájci bankoknak sem megy. Maradnak az Öböl-bankok. Egyelőre.
Eladott Ország
@Peller Anikó: Csak azok tudnak keresni, akik a keményen dolgozó kisembereket vezetik, hogy vakuljon a paraszt. Tudjuk, sejtjük, hogy így megy ez már, amióta világ a világ. Csakhát… Miért éppen nekünk, kisembereknek kell megfizetnünk az árát, amikor a hatalomból nem is részesülünk? A legnagyobb gond csak az, hogy már nincs miből fizetni! Amikor a rendszerváltás mellett tettük le a voksunkat, nem gondoltuk ...Óhatatlanul is Katona József „Bánk bán” című drámája jut eszembe. Abból is Tiborc panaszának egy rövid részlete: „aki száz meg százezert rabol,/ bírája lészen annak, akit a/ szükség garast rabolni kényszerített.”// Akkor éppen a merániak zsigerelték ki az országot. Róluk panaszolja mindezt Tiborc Bánk bánnak. Eszembe jut még Kárász József vásárhelyi írónak a „Két szál gally: egy élet” című 1932-ben írott novellája, melyben az apa és a fia néhány lehullott gallyat kényszerül lopni a gróf erdejéből, hogy felmelegítsék a tüdőgyulladásban szenvedő feleségnek és anyának a jéghideg szobáját. Nem jól van ez így! A kisembert elfogják, meghurcolják, tönkreteszik. Vele akármit megtehetnek. A nagy bűnösöket hagyják, hogy azt tegyenek, amit akarnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.