Néhány órával az után, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda körözése nyomán a Fővárosi Törvényszék kiadta az európai elfogató parancsot, a svájci hatóságok elfogták a szélhámossággal vádolt "csengeri örököst", Szabó Gáborné Matkó Máriát.

A PestiSrácok.hu értesüléseit idéző hvg.hu szerint a csengeri asszony, aki tíz éven állította, hogy hatalmas vagyont örökölt külföldön, egy nappal azelőtt hagyta el Magyarországot, hogy a csalás miatt nyomozást folytató NNI beidézte volna gyanúsítotti kihallgatásra.

Elfogták a csengeri örökösnőt?

Összesen háromszor idézték, hiába. Ügyvédjén keresztül, valamint a vele többször interjút készítő Független Hírügynökséggel is közölte, hogy nem hajlandó hazajönni.

A csengeri asszony a Fideszes Kósa Lajossal is kapcsolatban állt, a Magyar Nemzet korábban arról írt, hogy az egykori miniszter maga adta meg anyja adatait, hogy

részesülhessen a csengeri örökségből.

A cikk szerint

vélhetően azzal a szándékkal készíthette

Kósa Lajos a nem hivatalos dokumentumot, hogy az 1300 milliárd forintos állítólagos németországi öröksége kezelését rá bízó Szabó Gáborné a megfelelő helyre tudja utalni az ígért 800 millió forintot (2,6 millió eurót). Az ajándékozási szándékról hiteles közjegyzői okirat is készült.

A Pesti Srácok értesüléseinek ellentmondani látszik az a körülmény, hogy az állítólagos elfogás ellenére a police.hu-n továbbra is megtalálhatóak a csengeri asszony ellen kiadott elfogatóparancsok közleményei.

Cikk- és címlapkép: police.hu

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
zoom.hu/wp-content/uploads/2017/11/giphy.gif
Ez nem más mint az ellopott Európai Uniós pénzek (egy részének) tisztára mosása, a fejesek bulija. A "Mr. 20%" által az évek során összegyűjtött és külföldön parkoltatott pénzeket akarták (vagy meg is csinálták, még nem tudni) vagyis próbálják átmosni. Ehhez használják fel a csengeri örököst, akivel eljátszatják az öröklési verziót, ami a külföldi pénzek legalitását hivatott igazolni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
jól mutatja derék hvg.hu mentalitását, hogy ez az utolsó mondat ott nem szerpel! =))
Cicamama55
Nem régen hallottam őt nyilatkozni, hogy minden papír rendben van, ügyvéd előtt történtek az aláírások, ezért nem érti Kósa Lajos miért jelentette fel...
Yoda69
Pesti sracok egy kalap szar. Megbizhatatlan, hazug, fake news hirek. Ugyanaz mint a Lokal.

De etool fuggetlenul Svajc valoszinuleg ki fogja adni, ha meg ott van.
wagabund
még egy "brókermarcsi?" ...

Helmeczy okos ügyvéd, de most gondban lesz...
Eladott Ország
zoom.hu/wp-content/uploads/2017/11/giphy.gif
Ez nem más mint az ellopott Európai Uniós pénzek (egy részének) tisztára mosása, a fejesek bulija. A "Mr. 20%" által az évek során összegyűjtött és külföldön parkoltatott pénzeket akarták (vagy meg is csinálták, még nem tudni) vagyis próbálják átmosni. Ehhez használják fel a csengeri örököst, akivel eljátszatják az öröklési verziót, ami a külföldi pénzek legalitását hivatott igazolni.
Peller Anikó
@Cicamama55: mert nyilvánosságra került a disznóság.
tudode
Felfoghatatlan, hogy ezek a .. d í sz p i n ty e k .. mit megengednek maguknak!
.
------ Belső vizsgálat indult az MKB-ban a gyémántfutár-ügy miatt
index.hu/gazdasag/2018/03/28/a_penzmosasi_ugy_banki_vonatkozasai/
.
"""A Magyar Nemzet Online március 26-án arról írt cikket, hogy az elmúlt években 3-4 milliárd euró, vagyis akár 1300 milliárd forintnak megfelelő összeg szivároghatott ki Magyarországról arab és ázsiai számlákra."""
.
index.hu/kulfold/2018/03/26/magyar_nemzet_fbi-os_tanuvedelmi_programba_kerult_egy_magyar_aki_sokat_tud/
.
index.hu/belfold/2018/03/27/nemzetbiztonsagi_bizottsag_osszehivasa_molnar_zsolt/
.
Felkopik az ország szája, miközben "ezek" jójóznak EZERMILLIÁRDOKKAL!
Borsodi
Nem is szerepel már Lalácska annyit a médiába el kell,hogy húzódjon mint Farkas Flóri.
Ha bebizonyosodik,hogy nem áldozat.Ha nem egy hazug csaló,hogy tusolják el?
www.youtube.com/watch?v=4E2JOi55Jpk
2012 ben kereste fel a nő, öt év után jelentette fel.
Borsodi
@Grafix69: Mert a Magyar választóknak ez az akarata,ezt kérték tőlünk.
babp1982
Azért ezt a nőt sem az eszéért szerethetik Svájcba menekül ahonnan simán kiadják Jézuska aki a mennyben lakozol hát hol állt ez a nő amikor az ész osztogatták? Biztos elbújt valami sötét helyre nehogy neki is jusson egy csipetnyi-:)))
Desischado
lala berágott, mert nem jött a zseton. De belegondolni is szörnyű, hogy az egészségügy, a szociális háló, az oktatás, és az életszínvonal dögrováson van, ezek meg így mossák tisztára a súlyos milliárdokat! Kötél, lapát kellene ezeknek a rablóknak!
terlasz
Biztosabb, ha náluk van az asszony, mert így nem beszélhet.
Grafix69
@Borsodi: Pont az az ocsmány az egészben , hogy ezek semmit nem kértek a pénzükön kívül a magyar választóktól , illetve még azt sem kérték . Képzelheted , milyen éhesek , ha ilyen Kósa Lajos félék azonnal vérszemet kaptak még erre a süketelésre , gondolta 800 millió az 800 millió , hátha igaz .
Eladott Ország
Tudom ám a megoldást. Rá kellene venni fideszéket, hogy ne erdőket, tavakat, gyárakat, szállodákat lopjanak, hanem lecsókolbászt. Meg vécépapírt. Mert azt érti mindenki. Azon talán fel tudna háborodni annyira a kéményen dolgozó kisember, hogy elzavarja ezt a tolvaj bandát a vérbe. Ahová már régen el kellett volna hajtani őket. Így hát megyek bégetni, és lám, nem is vagyok vele egyedül, hisz a szomszéd is, meg a plábános úr is, meg a párttitkárból lett polgármester úr is. Jó sokan vagyunk, és lám, nyerünk. Már múltkor is, meg az előtt is. Szép a világ! Nyugi van, hús a panírban, sör a hűtőben, az asszony is tudja a dolgát, hát ezen kéne változtatni? A gyerek is itt van. Bezzeg a szomszéd Marcsika máár csak skypolni tud a fiával. Hát megérte annyit taníttatni, hogy tudjon külföldiül? Terüljünk el a fotelban, minden így jó, ahogy van!
Peller Anikó
@Eladott Ország: imádom a kéményen dolgozó kisembereket, leütöttem a szerencsédet, nyálas :)
advocat
No. Az az igazság, hogy egyre nehezebb a pénzt átmosni. Már a svájci bankoknak sem megy. Maradnak az Öböl-bankok. Egyelőre.
Eladott Ország
@Peller Anikó: Csak azok tudnak keresni, akik a keményen dolgozó kisembereket vezetik, hogy vakuljon a paraszt. Tudjuk, sejtjük, hogy így megy ez már, amióta világ a világ. Csakhát… Miért éppen nekünk, kisembereknek kell megfizetnünk az árát, amikor a hatalomból nem is részesülünk? A legnagyobb gond csak az, hogy már nincs miből fizetni! Amikor a rendszerváltás mellett tettük le a voksunkat, nem gondoltuk ...Óhatatlanul is Katona József „Bánk bán” című drámája jut eszembe. Abból is Tiborc panaszának egy rövid részlete: „aki száz meg százezert rabol,/ bírája lészen annak, akit a/ szükség garast rabolni kényszerített.”// Akkor éppen a merániak zsigerelték ki az országot. Róluk panaszolja mindezt Tiborc Bánk bánnak. Eszembe jut még Kárász József vásárhelyi írónak a „Két szál gally: egy élet” című 1932-ben írott novellája, melyben az apa és a fia néhány lehullott gallyat kényszerül lopni a gróf erdejéből, hogy felmelegítsék a tüdőgyulladásban szenvedő feleségnek és anyának a jéghideg szobáját. Nem jól van ez így! A kisembert elfogják, meghurcolják, tönkreteszik. Vele akármit megtehetnek. A nagy bűnösöket hagyják, hogy azt tegyenek, amit akarnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.