Szorosabb együttműködésre van szükség a Fidesz és a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) között – jelentette ki Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Berlinben a CDU főtitkárával, Annegret Kramp-Karrenbauerrel folytatott megbeszélése után.

Gulyás Gergely szorosabb együttműködést szeretne a Fidesz és a CDU között
Fotó: MTI

A Fidesz politikusa a közmédiának elmondta: párbeszéd kezdődik a két párt között, ami hozzájárulhat ahhoz, hogy egységesen tudjanak fellépni a jövő tavaszi európai parlamenti (EP-) választáson.

A két ország között ugyan vannak "fontos különbségek, és a két párt között is voltak viták, de lényegesen több az olyan terület, amelyen egyetértés van, és amelyen Európa érdekében kifejezetten kívánatos az együttműködés"

- mondta Gulyás Gergely.

Rámutatott, hogy a CDU és bajor testvérpártja, a Keresztényszociális Unió (CSU) a Fidesszel együtt a jobbközép európai pártok családjához, az Európai Néppárthoz tartozik.

Hangsúlyozta: közös érdek, hogy az EP-választás után is az EPP legyen a legerősebb párt Európában.

Mint mondta, "fontos közös pontja lesz a választási kampánynak" az illegális bevándorlás ügye, hiszen "a CDU is az illegális migráció ellen van, úgy gondolja, hogy a kontrollálatlan és törvénytelen migráció Európában megengedhetetlen, és fel kell lépni vele szemben".

Hozzátette, hogy az EPP testvérpártjainak számos további témáról is tárgyalniuk kell. Így például jelöltet is kell találnia az Európai Bizottság elnöki tisztségére. Erről az EPP november elején Helsinkiben tartandó kongresszusán döntenek majd.

Gulyás Gergely kiemelte, hogy

a családpolitika is fontos témája lesz a Fidesz-CDU párbeszédnek, mert Európának "szembesülnie kell azzal, hogy demográfiai válságban is vagyunk".

Mint mondta, "ha valaki a migrációval szemben akar fellépni, akkor az csak egy hatékony és széles körű családpolitikával lehetséges".

Ebben az ügyben "akár közös programpontokat is meg tudunk fogalmazni" – mondta Gulyás Gergely.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
Csak nem nézett erösen a szemedbe az Angéla? ;) Ti meg a CDU ?...nem CSUt akartál mondani Gergö? 5 évig fizetitek (adókbol) a BMW melósok bérét +ingyen telek...,mi ez ha nem szaros együttmüködés ?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
talán a minimális udvariasság sem ártana! =))
Commenter
"a családpolitika is fontos témája lesz a Fidesz-CDU párbeszédnek, mert Európának" Te vízihulla tekintetű tátott szájú, bamba képű népművészeti cserépedény, nem biztos, hogy a CDU is ezt szeretné te genderológusok gyöngye.Kramp-Karrenbaueréknél ugyanis megfordultak a társadalmi szerepek, és náluk a férj volt gyesen, ő nevelte a gyerekeket, amíg a felesége politikai karrierjét építgette. A CDU szerint a nőnek nem a konyhában van a helye, és nem is mindig 24/7 a gyerek mellett. Ez itt a 21. század nem a 19., vekker csicska.
csak úgy....
Csak nem nézett erösen a szemedbe az Angéla? ;) Ti meg a CDU ?...nem CSUt akartál mondani Gergö? 5 évig fizetitek (adókbol) a BMW melósok bérét +ingyen telek...,mi ez ha nem szaros együttmüködés ?
kokopelli
@RonaGyuri: ..én meg egy villát "Bel Air"-ben (Cal.) személyzettel, autókkal,
és kilátással a lankákra,amig te felébredsz,hogy az ágytálba lóg a kezed,vagy
a meleg schegged a hideg falhoz ér!
@Commenter: ha tájékozott lenne a német viszonyokról,akkor csak köszönne,
és szerényen meghallgatná,hogy mit mondanak a családokról a normális felnőt-
tek! ;-)
Eladott Ország
A fidesznek, meg az ilyen csúszószómászó lófaszjankó Gergő jogászokodóknak a történelem szemétdombján van a helye, a bűnösöknek meg a börtönben! Elmentek ti a büdös 3,14csába! Az egységnyi Gulyás semmiben nem különbözik egységni Kósától, legfeljebb rövidebb idő alatt képes visszabüfögni azt, aminek Kósa hatszor fut neki és csak hetedikre sikerül.Gulyás cimbora! Értem én, hogy fideszesnek lenni nem politikai és főleg nem szakmai meggyőződések, hanem a megkérdőjelezhetetlen fanatizmus mentén lehetséges. Ennek ellenére a képviseleti demokrácia továbbra sem azt jelenti, hogy korlátlan hatalommal felruházott képviselők önkényesen egyetértenek tetszőleges kérdésekben, a nép meg kussban tudomásul veszi. És ha a képviselőknek holnaptól kedvük támad csecsemőket reggelizni, akkor a képviseleti demokrácia szabályai szerint erre felhatalmazásuk van, mert őket megválasztották. Ez a rohadt pártközpontban előrecsomagolt, abszurd áljogász duma, a népakaratban gyökerező joggyakorlás teljes tagadása a diktatúra előszobája, Gulyás cimbora!
Eladott Ország
A fidesznek, mint politikai kurvák bűnöző bandájának, semmi köze a demokráciához. Lóf@szjankó, jogászok gyöngye! Hazugék jogászkormánya elhantolta a jogállamot. Nem most, de legalább beláthatatlan időre.
kereső
Azért ,mielőtt még a CDU szorosabb kapcsolatot kezdene ápolni a fidesszel,javasolnám,hogy ne csak fidesztől tájékozódjon,hogy mit is jelent orbán szájából a "régi vágású kereszténydemokráciát"épiteni. Nem hiszem,hogy a német nép történelmi emlékezete is annyira hiányos!!,mint a magyaré.Mert nálunk ez azt jelenti,hogy hitler utolsó csatlósának korszakát kivánja a miniszterelnök megvalósitani,és ez lenne az ÚJ EURÓPA programja IS!
Jozefina
Nyaliznak Merkelnek, kozben sehoffert szopikálják??!! Hogy van ez??!!! A CDU-ban nagyon jól tudják, hogy mit csinál orbán, a CSU meg orbánnal szövetkezik Merkel ellen!! Nem szép kis csapat?? Miről beszál Gulyás??!!!
kokopelli
@kereső: ...a CDU-nál kemény fába vágják a fejszéjüket,de mivel a CSU egy provinc-
pártja a bőrnadrágos,zergepamacsos bajorokkal,könnyebb a dörgölődzés! Hiúságból
leereszkednek a szintén "árvalányhajas műromantika"magyaros szintre! Szövetkezni
nem tudnak,mert kötve vannak egy életre a CDU-hoz! Ha kiugranak a CDU mellől,ak-
kor az új koalícióba beugranak a zöldek államszinten, vagy egy "Jamaika" fog létrejön-
ni,a CSU meg ßopikázni fog,mint a malackák! ;-)
Commenter
@kokopelli: "árvalányhajas műromantika":D
papa.49
Dudadani méltó tanítványa vagy a kupaklajának, és mondhatom mát túl is teszel rajta hülyeségben !!!
Commenter
@papa.49: hát ez minimum látens, havasi gyökérrel együtt ezért is ért a genderhez.
papa.49
@Commenter: Hát ők MINDENHEZ ÉRTENEK, ezt még nem tudtad, csak mikor meg kéne mutatni a tudásukat akkor mindig befuccsolnak, mint Móricka a matekórán !!!
A hölgyeket, meg ,,házirabszolgának, meg szaporodószervnek,, tartják elég nagy baj, hogy ez a hitvány semmire nem jó bagázs mint a fekália felúszott a felszínre, és most ott tobzódik, már 8 éve !!!
Commenter
@papa.49: nem nyolc, tizenkét éve már.
kokopelli
@papa.49: ...a fizika órán is csak snóbliztak,és nem tudják hogy ß@r mindig a felszinen
úszik!Akkor is úgy van,ha az Archimedes-t csak görög taverna-tulajdonosként ismerik a Ló
utcából! Az "Ouzo" csodákra képes,holott nem látszik meg rajtuk! ;-)))!
papa.49
@Commenter: Az első 4 évet nem számoltam bele...
Commenter
@papa.49: pedig már akkor, sőt a fidesz polg. körök építésével kezdődött a rémálom.
ott kellett volna maradniuk ahol voltak majdnem parlamenti küszöb alatt 8% -on ma a így a tövény alapján be sem jutnának a parlamentbe...
Commenter
@kokopelli: az ouzo is a mi kutyánk kölyke! Az amit a civilizálatlan, demokrata görögök tőlünk loptak el!
papa.49
@Commenter: A polgári körök alakítása az 2002, az elbukott választások után indult, mikor a tetves csuti 3.5 évig az orrár se dugta be a parlamentbe !!!
Commenter
@papa.49: igen tudom írtad nekem korábban is. 2002-ben sok tragédia ért, nagyon rossz évem volt, így nem figyeltem a politikára akkor és senki se gondolta volna hogy lesz is a szervezkedéséből valami életképes. És a fizetését azért gondolom felvette a get-zi.
papa.49
@Commenter: Hát persze akkor nem a ,,nádfedeles elvtárs,, volt a házelnök !!!
Commenter
@papa.49: ha ő lett volna és nem a párttársáról van szó már örökre kitiltotta volna a parlamentből!
kokopelli
@Commenter: ...meg a bulgár "Masticha",meg a török "Raki" ! ;-)
(érdekes,hogy mást olvastam azokon az üvegeken!) ;-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.