Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő a 2019-es uniós költségvetéshez benyújtott módosító indítványa szerint a jövő évben 4,3 milliárd euróval emelné a regionális fejlesztési forrásokat. A képviselő támogatja, hogy ne költsenek uniós forrásokat az illegális bevándorlást elősegítő célokra. A többi között ezt tartalmazza az a sajtóközlemény, amelyet Deutsch Tamás csütörtökön juttatott el az MTI-hez.

A képviselő indítványa szerint az uniós tanács zárolná az illegális migráció kezeléséhez kapcsolódó, mintegy 460 millió euró kötelezettségvállalást és 94,5 millió euró kifizetést kitevő forrásokat, mert a tagállamok nem tudtak megállapodni az ehhez kapcsolódó kérdésekben.

Ez a tanácsi döntés teljes mértékben tükrözi a magyar érdekeket, így az Európai Parlamentben mindent meg fogunk tenni ezen álláspont megvédése érdekében

- fogalmazott.

Deutsch Tamás elmondta azt is, hogy

2019-ben is rekord összegű kohéziós forrás kifizetése várható Magyarországon, ezért kiemelten fontos, hogy elegendő forrás álljon rendelkezésre a tagállami számlák kiegyenlítésére.

A teljes hétéves uniós pénzügyi kerettervet meghatározó szempont, hogy elkerülhető legyen a korábbi programok zárásánál felvetődött kifizetési krízis, amikor ugyanis a ciklus végére nem maradt elég forrás a költségvetésben. Ezzel a következő, 2020 után kezdődő uniós fejlesztési programok pénzei is biztosítva lennének – húzta alá a politikus.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Tompika ennél fontosabb lenne, hogy ne lopjátok el! =))
Commenter
"A képviselő támogatja, hogy ne költsenek uniós forrásokat az illegális bevándorlást elősegítő célokra." De te költheted kokszra, piára, titkárnőknek nevezett qrvákra ugye te kislétszámú?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.