Nagy viták után döntött így az ellenzéki párt frakciója.

Bár tartanak a Fidesz hazaárulózásától, végül megszavazza az MSZP a Sargentini-jelentést
Fotó: MTI

Délelőtt még azt mondta az ATV-n Szakács László alelnök, hogy az MSZP – bár egyetért vele – nem biztos, hogy EP-képviselőik megszavazzák a magyar kormányt erősen kritizáló Sargentini-jelentést.

Mint kifejtette, azért vacillálnak, mert ha igennel voksolnak,

a fideszes média hazaárulózná őket.

Végül úgy döntöttek, megszavazzák a jelentést. Mint Tóth Bertalan elnök-frakcióvezetője hétfőn az MTI-nek elmondta, 

az MSZP a magyar kormányról kiállított bizonyítványként értékeli a Sargentini-jelentést, ezért a párt európai parlamenti (EP-) képviselői támogatni fogják annak elfogadását.

A pártelnök a frakció és az elnökség közös, Sopronba kihelyezett ülése után – amelyen részt vettek a megyei elnökök is – közölte: az elnökség egyhangúlag úgy értékelte, a Sargentini-jelentés Orbán Viktor kormányának kritikája.

A 12 fejezet a jogállam leépítésének kritikáját tartalmazza, az MSZP mind az igazságszolgáltatásra, mind az alkotmányosságra, mind a szociális ügyekre vonatkozó megállapításokkal egyetért – közölte a pártelnök.

Elmondta, azt kérték a két EP-képviselőjüktől, hogy kötelezően vegyenek részt a szavazáson és támogassák a jelentés elfogadását.

Tóth Bertalan pártja őszi terveiről szólva beszélt arról, hogy

be kívánják mutatni "az egészségügy tragikus helyzetét", hiszen "a Honvédkórház botránya is arra világított rá", óriási bajok vannak.

Megerősítette: benyújtják azt a törvényjavaslatot, amely megszünteti a miniszterek és az államtitkárok VIP-ellátását a Honvédkórházban, hogy a miniszterek is szembesülhessenek a magyar valósággal.

Kitért arra, kedden Sopronban megemlékeznek Horn Gyuláról, az MSZP volt elnökéről azon a helyen, ahol 1989-ben akkori külügyminiszterként átvágta a vasfüggönyt.

Elmondta, a testületek értékelték a mezőtúri önkormányzati képviselőválasztást és üdvözölték, hogy az MSZP-jelöltje győzött.

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
És akkor mi van,ha a fidesz lehazaárulózza őket? A fidesz nem a HAZA!,sőt a kormány se,sőt még maga orbán se. Ezek még mindig itt tartanak,hogy mit szól a fidesz? A qva életbe már!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@Shikari: osztán ,milyen viselkedésre? Arra a tahó,tajparasztságra ami belőletek kijön?
1magyar
@tulipan: Az unióba való belépéskor egyenlő minimálbéreket adtak volna senki nem ment volna el innen.
Csak ezt a szerződő buta,agyatlan vezetők nem látták be, így lett a legjobb munkaerő kiszippantva Mo-ról. Miközben még tönkre is tettek minden gyárat itt.
tulipan
Túlságosan sokáig késlekedtek ezzel, sokkal korábban kellett volna! Nem akarták elhinni,hogy egy ilyen rémalak, valóban létezik, a kulturált Európánkban, akárcsak Hirlernél!
tulipan
@1magyar: Bocsi, de azok az általad emlegetett "gyárak", a több évtizedes fejlesztés elmaradás, az elavult technológia és rossz termék megválasztás, valamint a jelentősebb töke hiánya következtében, gyakorlatilag már a Kádár rendszer vége felé folyamatosan a tönk szélén ingadoztak, és kizárólag az állami támogatás tartotta valamennyire "életben" őket! Na meg az, hogy kizárólag a szucilista "táborbeliek" vették át az termékeiket, más senki! Csak TE, meg a nép jó része, ezt nem látta!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.