Idén is lesz nyugdíjprémium-kifizetés, és minden számítás szerint nagyobb lesz, mint legutóbb volt – közölte Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn az Országházban, az Idősek Tanácsa ülésén.

Orbán: idén több lesz a nyugdíjprémium, mint tavaly

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A kormányfő beszámolt továbbá a testület tagjai előtt arról, hogy ebben az évben eléri a 230 ezret azoknak a nőknek a száma, akik igénybe vették a 40 évnyi munka utáni nyugdíjba vonulás lehetőségét. "Mi ezt nagymamanyugdíjnak szoktuk magunk között nevezni, mert ezt egy családpolitikai intézkedésnek is szántuk" – fogalmazott.

Orbán Viktor azt is mondta, rehabilitálni kell a családról való gondolkodást, helyre kell állítani a többgenerációs családi gondolkodási modellt Magyarországon.

(MTI)

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Ha a duplajat adjak a tavalyinak az is keves. Svajci indexalast kell bevezetni. Es a nyugdijak valoban kovessek a tenyleges inflaciot (5-10%)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
Ha a duplajat adjak a tavalyinak az is keves. Svajci indexalast kell bevezetni. Es a nyugdijak valoban kovessek a tenyleges inflaciot (5-10%)
Eladott Ország
Bajnai elvette a válság közepén a 13.havi nyugdíjat és a svájci indexálással számolt emelést is. Ez utóbbi 40 milliárddal emelné a kiadásokat. A mocskos kötvényes Tóni biznisze 35 milliárd visszafizetése az idén! Számoljuk hozzá a fűtött gyepes stadionokat,mangalica szerelő Lölőkét, a vejkót, a haverokat! Ha ezek nincsenek, élhetnénk mint a vajda a horvát tengerparton! Csak rajtunk múlik,hogy meddig tűrünk! Ez van: a kormány szavazatvásárlási kreativitása nem terjed túl az idősek hülyének nézésén. Csak azt sajnálom, hogy a drága Rozika néni ezt már nem érhette meg. Hogy lássa a saját szemével az újabb megvalósult álmot. Ahogy a Viktor azzal a két szép, dolgos kezével csak tesz, csak tesz, mindig csak tesz abba a pénztárcába.
justhpeter
@Eladott Ország: Sajnos igazad van. Minden téren csak a lerablás megy.
Eriksson
@Eladott Ország: Bezzeg a Medgyessy milyen fasza gyerek volt, amikor szétosztott fejenként 19ezer forintot. Ma is imába foglalják a nevét.
A 13.-at meg Bajnain kellene számon kérni, bár én mindig azt mondtam, a szocik adták, a szocik vették el. Viszont nyugdíjat nem emeltek ők se.
justhpeter
@Eladott Ország: Sajnos igazad van. Minden téren csak a lerablás megy.
tulipan
JÖVORE jÖN Az UNIÓA PARLAMENTI VÁLASZTÁS,a népet addig be kell etetni, hiszen nem mindegy ezzel is hányan hintik ott az agyament narancsos velejé romlott,ig hazug propagandát és rabolják le Európát !!! Májusig még van idő 1-2 Bözsit odalökni a hüíyének tartott öregeknek!!í
Nessy
@Eriksson: Hallottál a svájci indexálásról?? Nem kamu inflációs szám alapján emeltek!
Aztán most nincs válság! 2010-ben még 14. havi nyugdíjat is igért Orbán! Vagy az már rég volt? Azóta másra kell a pénz??
Eladott Ország
@Eriksson: És meddig lehet még visszamutogatni. A rohadt bűnöző banda mi a lóf@szt csinált eddig az ország kifosztásán kívül. Bezzeg?...a szocializmus osztogatva fosztogató társadalom. Hát, most áthelyeződtek a hangsúlyok. Ez itt a fosztogatva osztogató társadalmi rend… Előbb alaposan kifosztanak sokakat, utána adnak annak, akinek éppen gondolják (ne legyenek kétségeink, kinek…)
Yoda69
@Eriksson: Medgyesi idejeben az a 19 ezer, ma a 10x-eset eri.
Eriksson
@Nessy: Persze, hogy hallottam elég sokat van emlegetve. Eddig nem sok értelme lett volna bevezetni, de most, hogy az átlagbérek emelkedtek, nem volna hülyeség.
Eriksson
@Nessy: Ja, és szerintem a 14. havi, az a vicckategória volt. Abban a helyzetben kizárt lett volna.
Eriksson
@Eladott Ország: Visszamutogatás? Szerintem csak összehasonlítás.
De mit várunk a piacgazdaságtól? A Wall Streeten eldöntik, hogy mi legyen a dollárral, és az egész világ recesszióba zuhan.
Eriksson
@Yoda69: Ha nem is 10x-esét, de igen jól jött a nagy szegénységben.
papa.49
@Eriksson: Az se igaz hogy nem emelték, még 2009. ben év végén még nekem is pedig csak május elsejével letten nyugdíjas !!!
papa.49
Megy a beetetés ezerrel !!!
Ha az Unió elzárja a csapot nemhogy emelés nem lesz, de még nyugdíj se lesz !!!
Eriksson
@papa.49: Ha igen, akkor tévedtem. Régen volt. Csak arra emlékszem, hogy 13.-nak nyoma se maradt 2009 végére.
papa.49
@Eriksson: Ez igaz azt már nem kaptunk.
Nekem akkor a töredék évre emeltek 1800 Ft.
Eriksson
@papa.49: Jó memóriád van, hogy ilyen pontosan emlékszel. :)))
papa.49
@Eriksson: Hogy tisztán láss akkor a 68 ezer Ft. nyugdíjra kaptam 1800 Ft. a 8 hónapra, tavaly é végén meg a 90 ezer Ft. ra 2200 Ft. az egész évre !!!
Hát csak ennyi a különbség
papa.49
@Eriksson: Az még működik de a banki átutalások is sorba rakva vannak, elég csak megnézni...
A számokat nem szoktam elfeledni, úgy mint az arcokat sem...
Eriksson
@papa.49: Elég lényeges különbség...
kokopelli
@papa.49: Mi az a nyugdíj-prémium? Csak nem az Erzsi-utalvány? Vagy részt
kell venni valami mozgalomban! pl.:"Kevesebb nyögdijjal az illiberalizmus ill. a szocia-
lizmus felé!" vagy "Orbán ököl vasököl,oda üt ahova köll! (apámtól loptam hallomás-
ból,de jól hangzik) ;-))
Eriksson
@papa.49: Én meg pont fordítva. A számok mennek el leghamarabb. Mindig le kell írnom, ami lényeges. Dátum meg ilyesmi.
Sokszor azon is gondolkodnom kell, hogy hány éves vagyok :)))
Eriksson
@tulipan: Az Isten nyugosztalja a művész urat. Szép kort megélt...
papa.49
@kokopelli: Ez a ,,fából, vaskarika,, csuti kretén módra prémium, hogy a sok vénmarha azt higgye, hogy ő milyen rendes az idősökhöz, pedig olyan messze van a valóságtól, hogy nem is látja !!!
EZ UGYANIS NEM PRÉMIUM, EZ JÁR AZ INFLÁCIÓ VÉGETT, igaz hogy az se a valós értékén van jegyezve, mert ugye az élelmiszereket kivették a nyugdíjas kosárból, tehát a nyugdíjas csak egyre kevesebbet tud vásárolni a nyugdíjából, pedig az értelme az lenne, hogy NE KERÜLJÜNK EGYRE NEHEZEBB ANYAGI HELYZETBE !!!
De ugye a ,,nyugdíjasok,, csak a szlogenek szintjén érdeklik a csuti kretént !!!
papa.49
@Eriksson: Nem irigyellek érte, az biztos ...
Bár néha jó lenne némely dolgokat örökre elfeledni, de nem megy...
papa.49
@tulipan: a 14.34. re Őszinte részvétem a művész úrért. nagyon szeretem a dalait.
Nyugodjék békében.
Eriksson
@papa.49: Csak a számok mennek feledésbe, más történések leginkább helyben vannak. Még a régiek is.
De annyira nem gond, a számokat fel lehet írni.
papa.49
@Eriksson: Erre tudod ,,mindenkinek meg van a maga baja,, na persze csak viccelek, jó egészséget neked is.
Eriksson
@papa.49: Mindenhez hozzá lehet szokni. :))) Én is kívánom neked a legjobbakat.
Nessy
@Eriksson: De kampányfogásnak bejött a fidesznek!
Azóta megszoktuk, hogy nem kell komolyan venni az igéreteiket, kivéve, ha emelik valaminek az árát!
Na, de "ezt akarják a zemberek" szokott vígasztalni az ifjúság, lha lázongok.
Eriksson
@Nessy: Most lehet, hogy keveset tudok a világról, de hirtelen nem jut eszembe, hogy mi volt az, amit ígértek, és nem teljesítették. És milyen kampányról beszélsz? A választások tavasszal voltak.
Nessy
@Eriksson: A 14. havi nyugdíj a 2010-s kampány igérete volt!
cikicakk55
@Eriksson: Ma 14: 39 :
Én meg a napokkal vagyok így. Mióta a fiam dolgozik,nem iskolás,azóta képtelen vagyok felfogni milyen nap van.Még suliba járt,tudtam,hogy Pénteken jön haza és vasárnap megy vissza a koleszba. Most,hogy már ápoló és össze-vissza kap szabadnapokat, ha haza jön az nekem Péntek,mikor el megy az meg vasárnap. Még akkor is,ha csak egy napot tud itthon lenni. Képtelen vagyok átállni a napokkal a megváltozott rend szerint.
Eriksson
@cikicakk55: Hááát, úgy látszik mindenkinél van valami zavar. De sose legyen több. :)))
Csak egészség legyen!!!
cikicakk55
Az a gond ezekkel a nyugdíj-prémiumokkal,hogy akkor is kevés lenne,ha minden hónapban adnák.Ugye itt megint azok járnak jól,akiknek magas a nyugdíjuk. Nekem az 54.500 ft-os nyugdíjamhoz tavaly adtak 780.ft-ot. nem tudom az idén mennyit adnak,de az árak főleg az élelmiszerek,rendesen felmentek. A rezsicsökkenés sem jött be,legalább is nálunk.Igyekszünk spórolni,de ráfizetéses lett a tavaly decemberi gáz és villanyszámla is.Ráadásul pont karácsony előttre,december 17-re kellett kifizetnünk. Az idén is decemberben lesznek a végelszámolások,de már rettegünk,pedig úgy érezzük,hogy most spóroltunk többet,mint tavaly. Olyan nagy nyugdíjemelés nem volt,bár nekünk a párommal egyszerre érkezik bankszámlára a nyugdíj,így nem nagyon tudom,hogy kinek mennyit emeltek. Azt tudom,hogy tavaly előtt 124.400 ft volt a kettőnk nyugdíja,még tavaly 125.600 lett.Nos fogalmam sincs ebből melyikünk mennyit kapott.Akiknek 100.000 felet van a nyugdíjuk,nos azoknak a nyugdíjprémium tényleg ajándék lesz.nekünk legfeljebb 2 szelet kenyérrel többre futja majd egy-két hétig.
egyember
Az "emúttnyócévben" folyamatosa emelkedtek a nyugdíjak. Sőt, a Szt.Antal - és utódja: na, ki is volt?- által csődközeli állapotban átadott, -na, kinek is?- kormány pénzügyeit megmentő pénzügyminiszter, -na, ki is volt?- (kényszer)intézkedései közé került a nyugdíjak indexálásának megváltoztatása, ami kedvezőtlenül érintette az akkor nyugdíjazottakat. Ezt a kedvezőtlen hatást igyekeztek az "emúttnyócév" kormányai azzal kompenzálni, hogy ennek a korosztálynak "nyuggerei" az általános (svájci rendszer szerinti!!!) emelésen kívül külön kompenzációt kaptak. Ez a kompenzáció működött a válság éveiben is. És 2010-ben -na, kik is kerültek akkor hatalomra?- egyszerűen, szó, bejelentés nélkül ELTÜNT. Kár emlegetni a 13. havi megvonását olyan időben, amikor -döntően világgazdasági okok miatt- a "lét a tét"! Az illiberálisok alatt már a 12. havi is eltűnt, csak legtöbben az elnyomott jobboldali sajtó és a további médiák szuggesztiója miatt nem veszik észre. Mert, ugye, nincs infláció. Csak az a kenyérlángos,amit néhány hónapja 80 Ft-ért kaptam, ma 115 Ft-ba kerül. De legalább kisebb is lett.
v"v
Qqberci
Akkó' most kevesebbet sikerült ellopni, vagy inog a trón?...
papa.49
@Qqberci: Inkább robbanna fel már végre ))))))))))))
tudode
Az idősek ÁTVERÉSÉVEL vissza kell menni az őskorba, amikor a Szegény Dzsoni és Árnika c. mese filmben kódisként, mert az aratók után töreket szedegettek, hogy ne kopjon fel az álluk néma statisztának szegődött, amelynek az volt a lényege, hogy kisebbség társaságában néma rablót játszott, azt énekelve RABLÓ VOLTAM KÖNYVET VESZEK... És mit ád a sors, nem libára megy, a KÖZ JAVÁRA általa hozott törvényesítetten.
.
----- Orbán Viktor a Szegény Dzsoni és Árnika című filmben
www.youtube.com/watch?v=72rjX9dMVC4&t=302s
.
Ez ŐFÉNYESSÉGE kódis korában:

-----Orbán Viktor statisztál
www.youtube.com/watch?v=RfTTZd_oi5M
.
Oszt' mikor már kiharcolta a KORMÁNYKEREKET:
.
----- Nincs is kormány, miután szétrámoltatta a belvárost a TV székházzal együtt
..
index.hu/video/2008/03/30/orban_nevetve_nincs_is_kormany/
.
Ez a GALERI a kocsmában is megállnák a helyüket!, ma már 50-60 évesen!
.

.
tudode
Még annyi ehhez a JÓTÉKONYKODÁSHOZ, amikor arról dicsekszik az OECD közgyűlésén, vagy hol, hogy ELVETT/LENYÚLT egy havi bért, és nyugdíjat ...ad CAT
.
----- Orbán Viktor őszödi beszéde a fizetésről és nyugdíjról való lemondásról
.
www.youtube.com/watch?v=A6BOwCtmhTU
.
Ámen!
Rockxy
"Aki a kicsit nem becsüli, a nagyot nem érdemli."
Vannak itt magyarok?
Eladott Ország
@Eriksson: gtegnap, 11:49; Ezzel a parasztvakítással/ nyugdíjprémiumal, a nyugdíjas bérek elinflálódnak. És nem kellene már mindig visszafelé mutogatni, Medgyessyig. Csak azt kellene bevallani, hogy nem dübörgünk, hanem lopunk, mint a kurvaélet, b@szunk mindenkire csak a lé dőljön.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.