50 millió forint körüli kártérítésen gondolkodnak a 13 éves kislány zaklatásával hírbe hozott sportolók. Egyikük ügyvédje az ATV-n mondta be az összeget, amekkorát a magyar joggyakorlatban még soha nem ítéltek meg. Nem nevezte meg, melyik médiumot perelnék be, de arra utalt, hogy „mindannyian tudjuk”, miért lenne nehéz a Tv2 ellen menni. Több lap is Vajna csatornájának Tények című műsorára hivatkozott, mint amelyik megnevezte a vízilabdázókat.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@karma1: ...én nem merném kijelenteni, hogy ez az ügy nem történt meg. Persze azt sem, hogy megtörtént.
Azt viszont lehetett már hallani, hogy az első pszichológusi vélemény szerint annyira valóságosan írta le, hogy nehéz azt gondolni, hogy kitaláció.
Tényleg nem tudom mit gondoljak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Szerintem a kislanyt aljas eszkozkent hasznaljak fel - egy biztos: az eset nem tortenhetett meg, hogyha a rendorseg-ugyeszseg nem akar lepni, mert tudjak, hogy ebbol nem johetnek ki sehogyan sem jol.
Annyi mas kerdes felmerul ebben a szituban, es senkinek nem akarodzik valaszolni ezekre, csak megy ket ember kokemeny karaktergyilkossaga.
A mai napig nem irjak ki a vezeteknevet a nyilvanvaloan bunos Dozsa GYorgy uti gazolonak, mert o fidesz-kozeli. A rendorseg nem bir vele a mai napig, de erdekes modon hiaba talalta az ugyeszseg bunosnek, es a birosag hiaba rakta haziorizetbe, a szemelyisegi jogait kurvara vedik a futyiszesek. de ennek a ket sportolonak tobbszor is megismetelve kiirjak a nevet. Tehat a jogot ugy alkalmazzak, ahogy akarjak, vagyis ma az a torveny, hogy NINCS torveny: a buntetes csak a fidesz ellenzeket sujtjak, de fideszesnek nem eshet bantodasa.
szerintem anyuka sok penzt szagolt, es eladta a nemletezo sztorit a bulvarnak.
Azert jo lenne, ha az igazsag is kiderulne.
Eriksson
Azt az 50 milkó kártérítést nyugodtan összedobhatják azok a médiák, melyek azóta is ezen az "ügyön" csámcsognak.
Aki Én
@karma1: Nem tudom mit gondoljak az ügyről, de az egyik vízilabdázó köztudottan fideszes. Komolyan tolta a szentendrei fideszes képviselő kampányát.
karma1
@Aki Én: Ugy latszik, valamit nem csinalhatott tul jol, es ez a selyemzsinor - megvan ra a kilovesi engedely...
De valoszinu a vad "nem ul meg"{, ezert huzodozik a rendorseg meg az ugy7eszseg elinditani a nyomozast.
Azert a poltpetyan elegge ott van a DK meg a jobberzesu baloldal szeme a Czegledy ugy miatt, hiszen arrol a vak is latja, hogy koncepcios per, ugyanigy a koruti robbanto (mert szerintem az
is egy rosszul sikerult fidesz-provokacio volt), egy ilyen kiemelkedo pert nem szivesen inditananak el, legalabbis addig nem, mig a fideszes veszbirosag meg nem alakul...
Aki Én
@karma1: ...én nem merném kijelenteni, hogy ez az ügy nem történt meg. Persze azt sem, hogy megtörtént.
Azt viszont lehetett már hallani, hogy az első pszichológusi vélemény szerint annyira valóságosan írta le, hogy nehéz azt gondolni, hogy kitaláció.
Tényleg nem tudom mit gondoljak.
nezelodo
Fiúk a télapó majd kicsengeti nektek a suskát, vagy kárpótlásként rátok küldi az ifjú aráját...
karma1
@Aki Én: Nekem meg az a velemenyem, hogy egy torvenytisztelo orszagban a rendorsegi vizsgalatrol EGYALTALAN NEM SZIVAROG ki semmifele szakerto semmilyen velemenye sem.
Mert ilyen a meseben van csak, hogy nyomoznak (mondjuk NEM is nyomoznak ) ezugyben, akkor milyen pszichologus es kinek irta azt a szakvelemenyt?
Hat nekem meg ez a budos...
human
@Aki Én: Egy ügyvéd mondta a tévében, hogy találkozott már olyan esettel, hogy a pszichológus hitelesnek találta az alperes és a felperes vallomását is. Ilyenkor ejtik az ügyet.
dr. prédikátor
Hát én meg egyáltalán NEM VAGYOK MEGGYŐZŐDVE az ártatlanságukról.Az úszóedző is kézzel lábbal tiltakozott, sőt egynehány potentát is kiállt mellette!!!Oszt a végén csak beismerte az erőszakot!!!
Aki Én
@karma1: ...persze, normális esetben ez így működne. De az is életszerű, hogy egy ilyen esetben elviszik a gyereket szakemberhez a feljelentés előtt.
karma1
@Aki Én: Aszittem UTANA,... Hiszen csak akkor derulhet ki, hogy mi a gyerek vallomasa, nem? (En azt hittem, hogy ez ugy megy, hogyha megtortenik az eroszak, akkor a gyerek eloszor elmondja a szuleinek, anyjanak, aki - ismerve a gyereket - vagy elhiszi, vagy nem a gyerek allitasat, es ha elhiszi, akkor haladektalanul megteszi a feljelentest, azon melegeben, pont azert, hogy a nyomok el ne tunjenek, MAR HA EGYALTALAN VOLT ilyen buncselekmeny, aztan majd a rendorseg/ugyeszseg eldonti, hogy milyen vizsgalatokra van szukseg, es elrendeli azokat. Tehat szerintem minden ilyen iranyu pszichologiai vizsgalat a feljelentes UTAN tortenik meg, es mint ilyen , teljesen titokban kell , hogy maradjon, a nyomozas erdekeben. Szerintem minden mas okoskodas nem a torvenyeknek megfelelo.
anima
Pont erről ugattam!!!
De miért csak 50 miliőt?
Én hozzácsapnék még egy nullát legalább.

De ezt csak akkor tegyétek, ha biztosak vagytok az ártatlanságotokban, és ezt bizonyítani is tudjátok, mert a nyomozás még folyik, és ha kiderül, hogy bűnösök vagytok, akkor...
Mondjuk kérjetek majd a börtönben heti ötven szál cigit.
Aki Én
@karma1: ...szerintem bárki bármikor elviheti a gyerekét egy szakemberhez. Különösen egy ilyen súlyos vád előtt nem ért meggyőződni az alapokról.
Szerintem életszerű, hogy egy ilyen súlyos esetben a szülök először kikérik szakember véleményét. Itt a tévedés is súlyos következményekkel járhat. Ráadásul a feljelentést is alátámaszthatja egy szakvélemény, amit persze nyilván megismételnek adott esetben.
Nem tudom, és nem is szeretném megtudni, hogy megy ez valójában.
karma1
@Eriksson: Hat valoban inkabb ok dobjak ossze, mint hogy az adofizetok penzebol legyen kifizetve...
karma1
@Aki Én: Ez azert nem egeszen igy van. Ugy tudom, hogy a magyar torvenyek szerint ilyen esetekben az orvosnak bejelentesi kotelezettsege van, vagyis be kell jelentenie a rendorsegen, hogy komoly buncselekmeny lehetosege all fenn. Elinditanak ilyen vizsgalatot akkor is, hogyha egy gyerek tulsagosan osszeverve kerul az orvoshoz, es valami hulye indokot mondanakl a serules keletkezeserol, de pszichologus eseteben is igaz ez. (Hiszen ok is orvosok).
Itt oriasi volt (ill. jelenleg is van) a firkaszoknak a felelossege, akik az esetet teljesen pongyolan talaljak, mondatokat ketertelmuen irnak le...
Mert en nem hiszem, hogy a mai Magyarorszagon egy 13 eves gyerek elmegy a rendorsegre feljelentest tenni. (Te elhiszed? En nem). Plane nem ugy, hogyha az eset 11 eves koraban tortent, es most gondolt egyet a GYEREK, (erosen kiskoru me'g!), es elment feljelentest tenni, aztan egy bulvarujsag "hiteles" tudositast ad egy pszichologusi SZAKvelemenyrol... AMirol egyebkent sokszorosan NEM lehetne tudomasa, csak hogyha az tortent, amit Te mondasz: a szulok elobb egy pszichologushoz vittek a gyereket, majd a sztorit jo penzert eladtak a bulvarnak, es a bulvar azonnal ki is nyomtatja ezt a sztorit a feltetelezett tettesek nevevel, allitolag a nyomozati szakaszban. Ez a sok tevedes, kiszivarogtatas akkora tevedeseket, eljarasi hibakat feltetelez, amitol - szamomra - az egesz tortenet hiteltelenne valik. De lehet, hogy Neked van igazad, es mindenki bunos, csak megprobaljak menteni a menthetot.
(Viszont meg akkor is fennall a szemelyisegi jogok serelme, ami bizony szarvashiba volt.)
Aki Én
@karma1: ...a levél egy rokonhoz került, ő tett feljelentést.
Ha egy gyanúnál elviszed a gyereket, nem zárja ki, hogy a pszichológus jelentse ha kell.
Nem tudom, hogy történt, de azt lehetett olvasni, hogy szakember szerint megtörténhetett az eset.
papa.49
Szerintem meg megtörténhetett az eset, most a delikvensek, megpróbálják megfélemlíteni a gyermeket, meg a szülőket, ezzel a horror összeggel !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.