A termékdíjtörvény módosításával várhatóan nő az egyszer használatos műanyagok termékdíja.

Három év múlva teljesen betiltják a műanyag zacskókat itthon

Fotó: Pixabay

A termékdíjtörvény módosításával várhatóan nő az egyszer használatos műanyag poharak, edények termékdíja, és a kör várhatóan tovább bővül az egyszer használatos műanyag evőeszközökkel, köztük a keverőpálcával és a szívószállal. Makai Martina, a zöldgazdaság fejlesztéséért, klímapolitikáért és kiemelt közszolgáltatásokért felelős helyettes államtitkár egy pénteki budapesti fórumon azt is elmondta, hogy 2021-től teljesen betiltják a műanyag zacskókat.

„Az intézkedések elengedhetetlenek ahhoz, hogy a Földet legalább olyan állapotban tudjuk továbbadni, ahogy kaptuk” – fogalmazott a The Universal Sea – Pure or Plastic?! fenntarthatóság és művészet című nemzetközi konferencián, az MTI idézi szavait.

Felidézte, hogy Magyarország a vonatkozó európai szabályozást évekkel megelőzve jelentős mértékű termékdíj megfizetését írta elő 2012-ben, amivel sikerült csökkenteni a forgalomban lévő műanyag zacskók számát: hat év alatt a felére, azaz fejenként 160-170 darabról 80-ra.

(hvg.hu)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
És a nedves dolgokat mibe csomagoljuk f@szfejek???
simmering73
Ennek az lesz az értelme, hogy minden nylon zacsiért keményen fizetni kell majd. Erre megy a játék. A Föld, a természet, az egészség a legutolsó szempont.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.