Székely ügyvédje szerint olyan etikai eljárásra hivatkozva rúgták ki az orvost, amiről még jegyzőkönyvet sem tudtak mutatni. A kirúgása után meghalt betege többször is telefonált halála előtt, hogy mi lesz vele.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
advocat
Mint jeleztem, ilyenekért jobb helyeken (pl.:Japán), egy miniszter, egy főigazgató már harakirit (szeppukut) követne el! Nálunk, csak mondjanak le!
wagabund
na ezeket az aláírásokat lobogtatva követelje a lagymatag ellenzék, (akár óránkénti sajtótájékoztatóval, vagy köztéri táblalengetéssel) hogy a miniszter (is) mondjon le!

amíg az ellenzék képviselői az orrukat túrják kis galacsinokat gyúrogatva, addig perszehogy röhögcsél a felszín...
karma1
@advocat: Meg ennel is ravaszabb dolgot talalt ki az egeszsegugy, viszont errol sehol sem jelent meg hir: oktober 1-tol bevezettek egy uj internetes rendszert a betegnyilvantartasra, es az atallasnal rengeteg ember adata elveszett, DE TELJESEN, mert rosszul tettek fel az adatokat a netre, es mert az egeszsegugyi dolgozok (a haziorvosi rendelokben az adminisztratorok es az orvosok) SEM tudjak kezelni az uj rendszert. A baratnom elment a XI. ker.-i haziorvosi rendelobe, ahova a 94 eves mamaja tartozik, hogy kikerje a mamaja adatait es teljes anyagat a IX. keruleti sajat haziorvosahoz, mivel a mamaja az o lakasaban van mar tobb mint fel eve. Minden kikero papirt, igazolast vitt a baratnom, es tobb orai varakozas utan kapott egy szal papirt, amin a mamajanak a szemelyes adatai es lakcime volt, de a vilagon semmi mas, valamint kiadtak me'g azokat az 1 evre szolo recepteket, amire a pelenkajat meg a glaukomajara a szemcseppet kapja, de ezenkivul SEMMIT. A baratnom csak otthon vette eszre, hogy egyetlen oldalt kapott csak a teljes rekordbol, es amikor felhivta az adminisztrator csajt, az mondta, hogy semmi mast nem nyomtatott tovabb a gep, kulonben sem ismerik az uj szisztemat, lehet, hogy mindenkinek csak ennyit fognak tudni adni, ha a SAJAT, vagy az apoltjuk egeszsegugyi papirjait fogjak kerni. Mire mondta a baratnom - jo melyeket lelegezve - , hogy nem baj, ha megvannak az eredeti papiralapu korhazi zarojelentesek, leletek, egyeb kortorteneti esemenyekrol a papirok, akkor neki az is boven megfelel, azt o at tudja adni a sajat doktornojenek. Hat erre meg az volt a valasz, hogy a paciensek nem trudhatjak meg, hogy mi van ezekben a papirokban, mert szemelyisegi jogokat serthet a tartalmuk! Amikor a baratnom kisse felemelte hangjat, es elmondta, hogy holnap be fog menni megint szemelyesen a papirokert, akkor nem ohajtja meg egyszer ezt a kifogast hallani, mert ennek nagyon rossz vege lesz.
karma1
@advocat: Folyt.: Azota nem tudom mi tortent (en tegnap beszeltem Vele), de ez azt jelenti, hogy emberek adatai ke'zen-kozon ugy tunnek el, mint a pinty, es ezaltal a statisztikak kivaloak lesznek, mert el tudom kepzelni, hogy az idos emberek adatainak a geprevitelere letezhet olyan utasitas, ami azt tartalmazza, hogy nem baj, ha azok nem kerulnek bele a rendszerbe. (A neni 94 eves, teljesen vak, hat honappal ezelott eltort a vallcsontja, mert elesett, azota mar nem tud a sajat lakasaban lenni, csak a 24/7 felugyelettel a lanyaval. Sem a gyogyszereirol, sem az utolso verkep-leleteirol, a kartoreses zarojelenteserol, de arrol sincs semmi nyom, hogy a neni teljesen vak, ezert kulonleges apolasra szorul - SEMMIROL!
orban nem atallotta kiadni azt az utasitast sem az egeszsegugyben, hogy 70 ev folott csak eletmento mutetek vannak, egyebkent azok a betegek mar nyugodtan meghalhatnak.
Meselte a telefonba a baratnom, hogy legalabb 40 ember vart a XI.ker.-i haziorvosnore, es abbol alig volt, aki IGAZAN beteg lett volna, szinte mindenki adminisztrativ problemaval jott vissza, arrol panaszkodott mindenki, hogy a szokasos gyogyszereit a szokasos gyogyszertaraban az E-rendszer miatt keptelen kivaltani.
Ez ma Magyarorszag, orban meg jopar dilis bunozo jatszotere...
Klubtag
@karma1: ...és erre mondják az "illetékesek", hogy az egészségügyben minden rendben van...
Dr plágium
@karma1: Most hogy mondod, nekem is eltűnt a gégészeten a teljes kórelőzményem. Az orvosnak újból be kellett írnia az én bemondásom alapján, amíg be nem viszem az összes zárójelentést, ambuláns lapot ami bizony 1973 óta tetemes mennyiség.
Dr plágium
@wagabund: Nem szoktam tüntetésekre járni, kivétel volt a Sándor Mária féle megmozdulás, de most ha megszerveznék ismét ott lennék.
görbetükör
Én egy olyan petíciót is aláírnék, amiben a felelős vezető elvtárs sok évtizedes rács mögötti elzárását követelnék.
Veleda
@görbetükör: Minimum, hogy azonnal mondjon le.
görbetükör
@Veleda: Az kevés. Ki tudja, még hányan halnak meg miatta. Ezért ülnie kell!
Veleda
@görbetükör: Ebben a kórházban lehetnek még olyan tények, amikről nem is tudunk. Hogy mik folynak a spanyolfal mögött, azt csak a jóisten tudja. Persze, a vesztesek a betegek, de ez senkit nem érdekel.
görbetükör
@Veleda: Igen, Sándor Mária megmozdulása óta nyilvánvaló, hogy nem érdekli igazán az embereket. Pontosabban olyan szinten nem, hogy tegyenek bármit a jobbítás érdekében.
Veleda
@görbetükör: Egy szívműtét ára (valahol hallottam) 28 millió forint. De azt is hallottam, hogy a költségvetés havi 1 műtétet engedélyezett. Lehet, hogy szelektáltak beteg és beteg között? Kinek fontosabb? Ki tudja!
görbetükör
@Veleda: Ja, Brüsszel lassan elzárja a pénzcsapokat, pedig kell a lóvé kisvasútra, stadionra, meg magánrepülgetésre. Főleg focimeccsek, meg vadászatok idején.
Ezek számítanak, a többi nem. :(
Veleda
@görbetükör: Ne feledkezz meg a határontúli beruházásokról se!
kissé felnőttem
Egy dologban biztos vagyok mivel itthon utba volt valakinek, kellett a helye,beosztása;
Bárhol a világban 10x-es itthoni bérért szívesen alkalmazzák. Ez viszont kevés emberről mondható el.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.