Munkában az új gyülekezési törvény.

Az Index cikke szerint az új gyülekezési törvényre hivatkozva a rendőrség megtiltotta a Demokratikus Koalíciónak, hogy az Magyar tudományos akadémia előtt tüntethessenek Orbán Viktor és Recep Tayyip Erdogan török elnök ellen.

A cikk szerint a DK csütörtökön jelentette be, hogy az akadémia előtt is tüntetnének, ugyanis úgy tudni, a török elnökkel oda is szervezett programot a Fidesz.

A rendőrség viszont egyeztetést kért (mert a helyszínen diplomáciai mentességet élvező személy fog feltűnni), és alternatívaként a Szabadság teret ajánlotta, ám ezt a DK nem fogadta el.

Az új gyülekezési törvény miatt nem tüntethetnek Gyurcsányék Erdogan és Orbán ellen

Fotó, címlapi kép: kormany.hu/Török elnöki hivatal

Pont ezért nem engedélyezték végül a tüntetést, álláspontjuk szerint ugyanis megállapítható, hogy Erdogan nemzetközileg védett személyként lesz majd ott a helyszínen, az új gyülekezési törvény értelmében pedig

a közrend vesztélyeztetésének nevesített esete, ha a demonstráció diplomáciai vagy nemzetközi jogon alapuló egyéb mentességet élvező, Magyarországon tartózkodó személy vonatkozásában vállalt köelezettség teljesítését akadályozza.

Az Index cikke szerint a TASZ ezzel kapcsolatban egyébként korábban arról írt, hogy komoly bizonytalanság övezi a nevesített eseteket,

"konkrétan ennél például mindeddig nem volt világos, hogy a diplomáciai mentességet élvező személy vonatkozásában vállalt bármilyen kötelezettség tiltásra adhat-e okot.

A Demokratikus Koalíció felháborítónak és szimbolikus értékűnek tartja, hogy az Orbán-rendszer egy saját népét börtönbe záró illiberális diktátor nyugalma kedvéért korlátozza az európai magyarok jogait. Orbán megmutatja a példaképének, hogy ő is semmibe veszi állampolgárai jogait.

– értékelte a döntést a párt, hozzátéve, hogy szerintük az európai magyarokat nem lehet elhallgattatni, ezért ha a gyülekezést korlátozzák, akkor "máshogy fogják a két diktátor tudtára adni, hogy ellenséges területen, az Európai Unióban vannak"

- olvasható a cikkben.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
@Eriksson: érdekes,hogy ez keveseknek jutott eszébe 2006-ban, az 1956 -os forradalom 50.évfordulóján, amikor is éppen ötvenegynéhány ország kormány és államfője tette tiszteletét Magyarországon-fejet hajtva 56 hősei előtt. Aztán,hogy fel voltak háborodva,amikor kiüritették a "gyurcsány rendőrök" a Kossuth teret az ünnepélyes zászló felvonáshoz.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wagabund
szerencsétlenek...nem Erdogán ellen kellene tüntetni, hanem az egyre fakuló, mondhatni szart sem érő nyugdíjak miatt...talán egy nyugdíjemelési tüntetést mégsem tiltanak be...aztán ott lehet Erdogánozni(is)

érdekes, erre ráérnek, a nyugdíj, az oktatás, az orvoselvándorlás, a kórházi halál nem érdekli ezeket...csak egy török..az meg pont leszarja őket.
mackoka46
Fokozzák a hatalmi arroganciát, azt várják tőle, hogy megszokott, elfogadott legyen.
tudode
Ajaj Fekete vonat!
.
Ezzel bebizonyítja a szarkabőrbe bújt kígyó, hogy ÁTKOSABB az ÁTKOSNÁL, már ami dicső múltját illeti :
--------------------------------------------
----- A Fidesz megalakulása (1988)
.
www.youtube.com/watch?v=Cn5ysbF_zow&t=7s
.
-------Kossuth tériek és a FIDESZ -- 2006 október 6.
indavideo.hu/video/Kossuth_teriek_es_a_FIDESZ_--_2006_oktober_6
.
------ A Fidesz (Fiatal Demokraták Szövetsége) régen
www.youtube.com/watch?v=VeFng2Dhaaw&t=11s

.
A youtube-ról letörölték, de ami a VILÁGHÁLÓRA FELKERÜL, az valahol előguberálható.
-------------------------------------------
.
Így jár az az ország, aki a JOG ASZTALÁHOZ enged hozzájuk hasonló nyik-hajoka, belecsináltak rendesen a jog asztalába,, mert megbuherálták, kiérdemelve, joggal reszketve, mint a leveli béka, hogy !
.
. --- Csak eljátsszuk, hogy ez egy ország
444.hu/2018/08/29/csak-eljatsszuk-hogy-ez-egy-orszag
.
---- Ebből tényleg rendszerváltás lett
tldr.444.hu/2018/07/27/ebbol-tenyleg-rendszervaltas-lett
------------------------------------------
.
Ennyi a "csuti" féle demokráciáról, vagy miről is, mert jogállásuknál fogva???
.

.
advocat
Itt voltak 150 évig. Akkor is "kivonultunk". Megszokták. Ez jár nekik. Vagy ennyire fél(nek)? Akkor maradjon otthon. És Viktor is,
Eriksson
Ha Erdogannal valami történne, A DK vállalná a felelősséget?
S ha a nevezett vendég szerintük diktátor a saját hazájában, ahhoz semmi köze nincs az ellenzék ezen prominens képviselőinek.
kereső
@wagabund: attól,hogy te nem tudsz róla, ez még nem igy van.Bár kicsit "nehézkes" mostanság a tájékoztatás...,és a tájékozódás.
A Demokratikus Koalíció mindig is az otthonápolók mellett állt. A DK az utcára ment, és tüntetett, és kezdeményezte egy törvénymódosítás benyújtásával, hogy a munka törvénykönyvébe is bekerüljön az otthonápolás. A párt önkormányzati képviselői most úgy döntöttek: nem hagyják többé a fideszeseket kibújni a felelősség alól. Szembesítjük a hatalom embereit tetteik következményeivel. Varju László és Varga Zoltán
advocat
Erikson! Mondottam. Ha fél, maradjon otthon! Ez is megoldás! És ehhez nem a képviselőknek, a népnek is köze lehet! Nem kellene ekkorát nyalni! Főleg ebéd után.
adrenalink
Legalább nem fognak beégni:-) Ha Orbán megdöntése csak pár száz embert mozgatott meg, akkor pont Erdogán vinné utcára a hívőket? Mikor látja már be Gyurcsány, hogy nem tud tömegeket megmozgatni...
Eriksson
@advocat: Miért kellene félnie? Minden államfőnek kijár a védelem. Szerintem még a tisztelet is,
egy több mint 80 milliós ország vezetőjének.
papa.49
A csatorna fedelek már le vannak hegesztve !!!
kereső
@Eriksson: érdekes,hogy ez keveseknek jutott eszébe 2006-ban, az 1956 -os forradalom 50.évfordulóján, amikor is éppen ötvenegynéhány ország kormány és államfője tette tiszteletét Magyarországon-fejet hajtva 56 hősei előtt. Aztán,hogy fel voltak háborodva,amikor kiüritették a "gyurcsány rendőrök" a Kossuth teret az ünnepélyes zászló felvonáshoz.
kereső
@Eriksson: keresd meg. Csodálkozom ,hogy erről se !tudsz.
Csizmás Kond
@kereső: Az '56-os forradalmi megemlékezés nem a világ vezetőinek az ünnepe hanem a magyar embereké...szóval azt zárt ketrecek mögött tenni bűn.
Mos meg csak egy államfő látogat ide ami nem ünnep...
Eladott Ország
Szerintem szorgosan olvasgatják a 80-s,70-s, 60-s, 50-s évek törvényeit és időben visszafelé veszik elő az egyre régebbi és régebbi verzióit a jogszabályoknak.
- Maguk mit csinálnak itt ketten?
- Várunk.
- Mire?
- Hogy megérkezzen a busz.
- Kértek rá engedélyt?
uploads.disquscdn.com/images/743ff1668a51d78f359ff243c4d85038cfbd510342f94957b1e2ffcbc7022377.gif?w=600&h=264
Gábor Szendroi
Jött továbbképzést indítani a továbbképzés címe: Hogyan kell dikttaúrát építeni.
kereső
@Csizmás Kond:"ötvenegynéhány ország kormány és államfője tette tiszteletét Magyarországon-fejet hajtva 56 hősei előtt. "- figyelj harci cic! Tudod ezt értelmezni, vagy betűzzem? Mert,ha nem akkor csakis arra tudok gondolni, hogy ugatod a magyart,de nem beszéled-és nem is érted.
Hanyagoljál, nekünk nincs egymással beszélni valónk.
Csizmás Kond
@kereső: ...most mit mondjak...akár a rádió..fújod a magadét
..." Október 23-án hajnalban a rendőrség kiürítette a budapesti Kossuth teret a napközben zajló, állami ünnepségre érkezők – köztük három király, 18 államfő, 6 kormányfő és több nemzetközi szervezet vezetője – biztonságára hivatkozva.
2010-ben a Legfelsőbb Bíróság (LB) megállapította, hogy jogellenes volt a tér kiürítése.
Demszky Gábor helytelenítette a Kossuth tér kiürítését. Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója szerint a Parlament előtti 56-os ünnepség helyszíne közelében, a hétfő délelőtti zászlófelvonás ideje alatt gumibottal támadtak rendőrök demonstrálókra, köztük nőkre és idősekre.
A rendőrség vezetőit, az igazságügyi-rendészeti és a kancelláriaminisztert október 31-én összevont parlamenti bizottság számoltatta be az eseményekről.
A TASZ, a Nemzeti Jogvédő Alapítvány, az Amnesty International és az ENSZ kínzások kivizsgálásáért felelős bizottsága vitatták a rendőri fellépés arányosságát és szakszerűségét, a vipera nevű fegyver és a gumilövedékek használatának indokoltságát.
Az ENSZ kínzás elleni bizottsága (Committee against Torture – CAT) 2006. novemberi jelentésében különös aggodalmának adott hangot a 2006 szeptemberében és októberében Budapesten lezajlott tüntetések során történt rendőri fellépésre
2007. február 21-én a Magyarországra látogató Franco Frattini, az Európai Bizottság alelnöke a rendőrök képzését, a rendőri azonosítók használatát és a gumilövedékek használatának mellőzését, valamint a civil kontroll megerősítését és az erőszakot elszenvedettek eseteinek kivizsgálását szorgalmazta "
...ezekről beszélsz ?
Pálinkás Pál
@Eriksson: Bárcsak igazad lenne,orbánnal együtt eltűnhetnének a süllyesztőben!!
Eriksson
@kereső: Csúfolódj csak. Az én fejem se káptalan.
Eriksson
@Csizmás Kond: 15:55 NOCSAK!
@kereső: Hogy mik meg nem történnek!
kereső
@Csizmás Kond: 15:55, óóóóóó de jó,hogy ide hoztad.Tényleg.Köszönet érte. Akkor az általad hivtkozottak értelmében miért is NEM TÜNTETHET a dk???2018-ban,erdogan és orbán ellen?
kereső
@Eriksson: 16:31, igen,észrevettem. "csak a szépre emlékezem" a mottód, meg amire akarsz,arra emlékszel.
Csizmás Kond
@kereső: ...tüntethet, csak a két eseményt nem illik egyugyanazon lapon emlegetni...a mostaninak semmi köze az általad emlegetetthez.
sokanvagyunk
Jól kicsesztek a küldöttségekkel az új gyülekezési törvénnyel, mert a kísérettel már kész tömeg a kompánia, gondolom, hivatalos engedélyt meg nem kértek rá.
kereső
@Csizmás Kond: annyiban van köze-hogy mindkettő a szólás -és a vélemény nyilvánitás tárgyköre. Tüntetés???,volt az is, meg ez is.Ja ,és ha nem olvastadtad volna, onnan indult a diskurzus, hogy a dk nem tüntethet!!!És vége.
kereső
És,ha már ez a harci-cic, hivatkozásként ide hozott "érveit" olvasom- végépp nem értem,miért kell a Kossuth téren tüntető Szabó Gáborékat majd minden hajnalban "védett vezető" érkezésére hivatkozva eltávolitani a térről.( ja,és ez még az új gyülekezési Tv.hatályba lépése előtt történt).
Tasz?Demszky?Biróság?
wagabund
@Mirabilis: 17.14...na ez az...pont olyan a szitu, mint amikor Shrek megkérdezte a katonát, "..és a had hol van?"...mert az nem volt sehol...
wagabund
@kereső: ...13.02 ...az írásaid alapján okos embernek tartalak, éppen ezért nem írom, hogy cseppet félreértettél...értettem amit nekem írtál, de én másról írtam.

Ma délután már mocorgott a DK más ügyben is, nem csak Erdogán miatt...
mackoka46
Mit tanul ez a pojáca a másiktól ? Hogyan tegye földönfutóvá az országot ?
kereső
@wagabund: ne haragudj,de ezt most nem értem...hogyan lehet ezt másként érteni?
Borsodi
Jogunkban áll hallgatni.Azt csináljuk amit a királyunk mond,vagy végünk.Aki nem fideszes ellenség,aki elmondja a véleményét a kormányról,vagy az igazságot az hazaáruló.
Pl rá www.youtube.com/watch?v=tdjtaKaqunk
kereső
@Mirabilis: az lehet, de ha elolvastad volna az eszmecserét amit csizmással folytattam, akkor értenéd is!-miért került ide emlitésre.
kereső
@Mirabilis: akkor,hogy mondasz véleményt,ha nem is tudod,hogy ki mire válaszolt?
kisrigó
Ne legyen igazam, de lehet, hogy ez csak a kezdet. Találni fognak valami kifogást, ami miatt nem adnak majd engedélyt a tüntetésre. Amúgy mi a frászkarikát keres a török elnök a MTA-n? Az akadémiai tagok ijesztgetésére viszi oda orbán elvtárs, vagy valami magas kitüntetést ad neki?!
terlasz
Erdogánt mutogatják az Akadémián elrettentésként, hogy megértsék: jó lesz vigyázni, pofát befogni, ha nem akartok az erdogáni elnyomás receptje szerint az ebek harmincadjára kerülni.
wagabund
@kereső: úgy, hogy nem egy srófra járunk...

:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.