Ellenzéki pártok és civilek tüntettek a Bem téren.

Az Európai Ügyészséghez csatlakozásért tüntettek ellenzéki pártok és civilek kedden, az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapján Budapesten, a Bem József téren.

Márki-Zay: "3200 Hódmezővásárhelyre van szükség a pártállam legyőzéséhez"

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a rendezvényen szervezőként felszólalva elmondta, ha sikerül egymillió támogató aláírást összegyűjteniük, a kormány csatlakozni fog az Európai Ügyészséghez. Ez nem az uniós támogatások leállítását, hanem a korrupció visszaszorítását eredményezi majd – tette hozzá.

Az ellenzéki képviselő bejelentette, hogy az aláírásgyűjtő standokon hamarosan a kilakoltatások leállításáért is támogatásokat gyűjtenek majd.

Márki-Zay: "3200 Hódmezővásárhelyre van szükség a pártállam legyőzéséhez"

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely független polgármestere arról beszélt, hogy csak összefogással lehet megdönteni az "Orbán-rendszert".

Márki-Zay: "3200 Hódmezővásárhelyre van szükség a pártállam legyőzéséhez"

Fotó, címlapi kép: MTI/Máthé Zoltán

"Háromezer-kétszáz Hódmezővásárhelyre van szükség a pártállam legyőzéséhez a jövő évi önkormányzati választáson" – fogalmazott.

Harangozó Tamás, az MSZP országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy az Európai Ügyészség fegyverként szolgálhat az ellenzéknek az "Orbán-rezsim elleni szabadságharcban", mielőtt az újra zsákutcába vinné az országot.

Jávor Benedek, a Párbeszéd EP-képviselője azt mondta, egy tolvaj rezsim saját gazdagodása érdekében elfordítja Magyarországot az Európai Uniótól.

Márki-Zay: "3200 Hódmezővásárhelyre van szükség a pártállam legyőzéséhez"

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Ráczné Földi Judit, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökségi tagja az "Orbán-rendszer" pusztítása következményeinek felszámolását és egy élhető Magyarország létrehozását sürgette.

A rendezvényen Donáth Anna, a Momentum alelnöke pártja támogatásáról biztosította a rendezvény szervezőinek petícióját.

A felszólalókat hallgatók magyar és uniós zászlókat lengettek, többen pártjelvényeket viseltek. A demonstráción néhány százan vettek részt.

(MTI)

A Mérce cikke szerint körülbelül négyezren voltak kinn a Bem téren a tüntetésen, az Index ennél kevesebb embert, körülbelül 2-3000 főt saccolt – a szerk.)

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Peller Anikó
Ne add fel Péter. Mindenkivel össze kell fogni.
cikicakk55
Még is mi a garancia arra,hogy ha összejön az 1 millió aláírás,akkor a kormány belép az Európai ügyészségbe? Ők mondták? Amennyiben Ők mondták,akkor nem szabad nekik elhinni. Van megoldásuk bőven,mire hivatkozzanak. Legelőször is nem lesz meg (szerintük) az 1 millió aláírás. Akkor sem,ha 3 millióan írják alá. A Fidesz matek már csak így működik. Ne tán elismernék,hogy meg van a kellő aláírás akkor jönne az,hogy miért nem előnyös nekünk belépni. Jönnének a szokásos dumával,hogy Őket az ország 2/3 része bízta meg,hogy képviseljék az országot. Már pedig a 2/3 nem támogatja az ügyészségbe való belépést. Van még arra is lehetőség,hogy húzzák mint a rétestésztát. Majd ekkor,majd akkor,meg bizottság,meg elnökség,meg megbeszélés. Az biztos,hogy a Fidesz önként nem fogja a hurokba dugni a fejét. Amennyiben vállalnák az európai ügyészség felügyeletét,azzal alá is írnák a felbomlásukat,az elzavarásukat.
Jozefina
Én ott voltam!! A néhány száz az minimum néhány ezer, szerintem minimum 5 ezer résztvevő vol ott t!!!
Yoda69
@cikicakk55: Semmire sincs garancia. Ha az 1 millio alairas osszejon, akkor elvileg ki kell irni a nepszavazast a kerdesrol, es ott pedig elegendo az egyszeru tobbseg megszerzese.
Ez igy mukodik egy demokraciaban, de mint tudjuk orbanisztanban ugy valtogatjak a torvenyeket, mint mas a szaros also gatyat.
Csizmás Kond
...de mi a lószart akart kifejezni a kokárdával ?...vagy csak megvolt és kitűzte ???
Eriksson
"Háromezer-kétszáz Hódmezővásárhelyre van szükség a pártállam legyőzéséhez a jövő évi önkormányzati választáson" – fogalmazott.
Azt hiszi, hogyha őbelőle csinálnának 3200 másolatot, akkor minden oké lenne? Kicsit öntelt a pacák.
verőce21
Hááááá...Háááááááá...Hááá...!
Eriksson
@Horizont: Te érted, hogy miről?
Na ugye.
tudode
Ne bízza el magát a FASZA GYEREK, mivel 56' is egy ártatlan tüntetéssel kezdődött, amiatt, mert az egyetemisták nem voltak megelégedve a KOLESZ KAJÁVAL!
.
Nem volt semmi előjele annak, hogy AKKORA ELÉGEDETLENSÉG lett volna, mint NAPJAINKBAN, épültek a lakótelepek, tüntetek el a háborús nyomok, a hidak.
.
Az ELSŐ SORBAN lévők egymás között intézték el a BALHÉJUKAT!
.
Aztán MI LETT BELŐLE!
.
Épült, szépült az ország, MINDAZ AMIT visznek EZEK mint a cukrot.
.
Jól elqurták EZEK még ezt a MEGEMLÉKEZÉST is a politikai hadovájukkal!
anima
Magyarországon nagyon félrecsúsztak a dolgok... vagy most jöttek helyre?
Milyen a magyar?
Ilyen - aki hagyja elhatalmasodni a rosszat maga fölött, aztán szenvedő arcúan a plázába menekülve kivásárolni magából a feszültséget?
A szabadságharcosok népe, ha bántják a vezetők, ő elrohan a plázába shoppingolni, és még több rágcsát vesz.

Szánalmas kiscsírák !!!
anima
Amíg a nyugdíjasok harcolnak a szabadságért, addig nem biztos, hogy lesz szabadság.
Yoda69
@Pegero: Anyadnak add hogy mossa ki. Té még legközelebb a budin vegezd a dolgod a hátsó kertben a tikok közt.
Lepényleső
Egy fecske nem csinál nyarat,főleg nem ha a naptár decembert mutat?
cikicakk55
@Yoda69: október 24 13:06
Sajnos teljesen igazad van. Talán addig eljutunk,hogy kiírják a népszavazást,mert a demokráciában így illik,de annak az eredménye már antidemokratikus lesz. Vissza a Fidesz matekhoz.
cikicakk55
@Commenter: október 24 18:02
Igen,olvastam én is. Így persze könnyű több ezres tömeget összehozni. Közpénzből vett buszokon közpénzből lefizetett vidékieknek közpénzből fizetett városnézés,majd Orbán beszédének a meghallgatása ennek az ajándéknak a fejében. Ismerem az ilyen utakat,mert innen is vittek már fel a Fidesznyikek embereket. Állítólag mire az autópályára ért a busz velük,józan ember már nem volt a buszon. Vissza felé jövet meg mindenki arra hányt a buszon amerre akart. Na ilyen a Fidesz választó rétege.
cikicakk55
@Pegero: október 23: 23:23
Tudod az egész Fidesz nem dolgozik annyit amennyit Márky- Zay Péter dolgozik. Az az ember nem tudom miből van,de az idegei kötélből az biztos. Az emberek a városban szeretik,így a munkába menet feltöltődik és ez kitart neki addig még haza nem indul.( valamikor éjszaka) A város népének szeretete segíti a munkáját és az Ő eltökéltsége. Annyi rágalmat,annyi mocskot ember még nem kapott amit neki el kell viselnie benn a munkahelyén. Nem tudom te mit dolgozol milyen a munkaköröd, a munkatársaid,de képzeld el milyen lenne,ha a kollégáid 95%-ban csak azt keresnék miben tudnak hátráltatni,mivel tudják megakadályozni,hogy boldogulj. Nem irigylem azért amit minden nap tennie kell,de Ő szerencsére nem adja fel. Fog még a Fidesznek jó sok álmatlan éjszakát okozni.
cikicakk55
@Eriksson: október 24 18:22
Talán olvasd el mégegyszer ezt a cikket. Nem Márky -Zay Péterből kéne 3200 db,hanem Hódmezővásárhelyből. A lakosság nyerte meg a választást,nem MZP. Az más dolog,hogy ráadásul meg is érdemelte,de nagyban befolyásolta a város lakóinak a döntését az,hogy elegünk lett a Fideszből. Szerencsére itt az ellenzéki pártok is elismerésre méltóan viselkedtek,mert az MSZP-n kívül nem volt másik jelölt. Így mivel Hernádyt ismeri a város lakossága,mint a rossz pénz,az a 230 valahány szavazat nem sokat nyomott a latban amit Ő összeszedett. Gondolom a nővérkék és az orvos kollégák szavaztak rá. A Független jelölt nyert,ez a lényeg. Tehát ilyen gondolkodású emberekből kéne 3200 városnyi ember.
Commenter
@cikicakk55: a herbaltreality nevú youtube-os csatornán több ilyen és hasonló videó kering a fideszes szavazókról és a fideszes vezetőkről is.Dólt a kisbuszon is gondolom a jóféle házipálesz.Nekik szabad ezt is ittas állapotban tüntetgetni, szimpátiát nyilvánítani. És az EU még mindig csak tűr és tűr...nincs az a határ?
cikicakk55
@Commenter: tegnap 20:22
Elolvastam és köszönöm a linket. Még a hozzászólásokat is elolvastam. Azért szeretem az olyan online híroldalakat,ahol hozzá lehet szólni,mert abból nagyjából ki lehet totózni mennyi ember áll a Fidesz mellett és mennyi ellene. Nos eddig azt vettem észre,hogy minden kommentnél sokkal több a Fidesz ellenes,mint a Fideszes hozzászólás. Épp ezért nem értem,hogy képes még mindig hatalmon lenni ez a kormány? Illetve értem,mert látom sajnos,hogy csalással,hazudozással,megfélemlítéssel,zsarolással, büntetéssel tudják az ellenszegülőket féken tartani. Eért is van az ország bajban,mert a népnek semmilyen fegyvere nincs a Fidesz ellen. Sem jogilag,sem politikailag nem vagyunk képzettek ahhoz,hogy valamit is tehessünk. Akiknek van hozzá tehetségük és meg is tudnák lépni,azok meg azért nem teszik meg,mert nekik így sokkal kényelmesebb,mert a pártpénzből királyi módon megélnek a nép meg nem érdekli őket.
Eriksson
@cikicakk55: Biztos úgy van. Te jobban tudhatod mint egy messziről jött.
Commenter
@cikicakk55: bárcsak tudnám, hogy mi tartja őket még hatalmon. A momentumos topicba Horizont nagyon találóan azt írta hogy idézem: beették magukat a hétköznapjainkba, megfélemlítéssel, zsarolással, elszegényítéssel, lebutítással meg még napestig sorolhatnám az összes anti-fideszes érvet ami itt már elhangzott és elhangzik. A nemzeti ünnepen azt láttam hogy már Nagy Imre szavai (MZP által) és 56 sem elég fegyver ellenük. Vajon miért is? Hiszen 56-ot is ellopták és mehamisították ahogy a rendszerváltást is. Ott ahol 56 szabadon összemosható a NER rendszerével,ott ahol egy forradalmár azonosságát (Pruck Pál) ellopják ott semmi sem fegyver ha csak a szó nem...én nem tudom mi vár ránk, még soha nem volt ilyen rossz érzésem...itt vagy valami szakadni fog vagy orbán élete végéig hatalmon marad. Ennyi. Hogy utána mi lesz? Nem tudom csak azt látom hogy Ceausescu-i mintára épít dinasztiát...be is fog költözni a Várba...ebben biztos vagyok.
Eriksson
@cikicakk55: Szerinted miért akar menni a városból MZP olyan sürgősen, hogy még a jövő évi választást sem akarja kivárni?
cikicakk55
@Commenter tegnap 18:24
Én is ugyan úgy érzek mint te. Csupa bizonytalanság minden. Az látom,hogy az emberek nagyobb része nem akarja a Fideszt,nem akarja ezt a kormányt,még is mindig mindent megnyernek. Milyen megoldással lehetne a nép akaratát érvényesíteni. Én nem nagyon tudom az 1956-os időket,mert mi még nem tanultunk róla az iskolában. 34 éves koromig, a rendszerváltásig egész mást mondtak 56-ról mint azután,azóta. Érdekes,gogy az 56-os események nagyon pártfüggők,mert attól is függ ,hogy mi is történt akkor,hogy éppen melyik jelenlegi párt mondja. Ezt szerintem igazából csak azok tudják,akik akkor már annyira felnőttek voltak,hogy megértették. Én 1 éves voltam akkor,így nekem semmi emlékem nincs. A szüleim az akkori párt vezetői közé tartoztak,így nálunk semmiről nem lehetett beszélni,ami 56-ban és az előtt történt. Úgy nőttem fel,hogy nem ismertem az igazságot,most meg nehéz kihámozni a sok kavarásból. Azok,akik akkor már éltek és nem gyerekek voltak,azt mondják,hogy ekkora káosz még a Rákosi rendszerben sem volt,mint most.Ilyen korrupció és ennyire nyílt és szabad rablás akkor sem lehetett.
cikicakk55
@Eriksson: Honnan szeded,hogy MZP el akar menni a városból? Itt semmi ilyenről nem beszélnek az emberek,pedig elég sokat tudok a városban történő dolgokról,mivel az egyik civil szervezet tagja vagyok. Annyit szeretne elérni,hogy kiírjanak egy új Polgármester választást,mert az ahogy most van,az nem nyújt biztonságot a városnak. Amennyiben azt is Ő nyeri meg,akkor már tud majd lépni,mert most a városi közgyűlés legnagyobb része még Lázár hatalmához kötődik és ott tesznek neki keresztbe ahol csak tudnak. Amennyiben megnyeri megint( már pedig ismerve a város hangulatát minden esélye meg van rá) akkor már jogosan választhat új testületet a jelenlegi helyett. Most annyira lehetetlen helyzetben van,hogy Ő maga is tudja,hogy semmit nem tud elérni saját erőből,hisz nincs semmire befolyása. Ő nem az az ember aki önkényesen kirúgja a dolgozókat,csak azért,mert azok még nem érik fel ésszel,hogy mára már nem a Fideszé a város.
cikicakk55
@Pegero: tegnap 18:36
Nem tudom te hol élsz,de én itt Hódmezővásárhelyen. Miért ne tüntethetne MZP? Ő nem csak polgármester,hanem a város lakója is egyben és teljesen jogosan indít el bár milyen tüntetést. Nem tudom honnan veszed ezt a baromságot,hogy Ő bár kit is molotov koktéllal fenyegetne. itt sajnos pont az van,hogy Őt és a családját fenyegetik napi szinten elég durván. Annyi feljelentést tettek már ellene,de még egyet sem veszített el. A legtöbbet vissza dobták azzal,hogy semmi értelme nincs,hisz az adott időpontban Ő nem tartózkodott az országban,tehát befolyással sem lehetett semmire. A Vásárhely TV szítja a gyűlöletet,mert A város pénzét nem fogja olyan tv-nek kifizetni,amelyik Fideszes reklámokat nyomatott éjjel nappal. Fizesse az ki,aki megrendelte azokat a reklámokat. rengeteg tartozása van a városnak és csak abból tud fizetni,ami befolyik,vagy amikor nyer egy pert azokkal szemben,akik tartoznak a városnak. Na ha azok fizetnek akkor egy kicsit könnyebb,de lassan őrölnek a bíróságok malmai.
Eriksson
@cikicakk55: Többet foglalkozik az országos politikával, mint kellene.
Pl, 23-án Pesten szónokolt valakik érdekében, mellett, ellen, melyhez egy polginak nem kell, hogy köze legyen. Miért nem a városával ünnepelt?
Pártot akar alapítani, ami szintén nem egy polgi dolga. Vagy ez, vagy az. Ez megint csak nem a város érdeke.
Vannak anomáliák, melyek furcsák egy olyan embertől, aki a városáért él, hal.
Ha újraválasszák, az országgyűlési képviselő akkor is Lázár marad, az ő szempontjából nem változik a helyzet. Inkább úgy tűnik, hogy azt reméli, nem válasszák meg és akkor szabad az út az országos politikai karrier felé.
Nem olyan ember, aki kirúg embereket? Azzal kezdte a ténykedését, hogy a két jegyzőnek lapát.

Most hirtelenjében ennyi a megítéléséről. Ezt mondom úgy, hogy semmiképpen nem lennék elfogult vele szemben. Sem így, sem úgy. Ami a véleményem alátámassza, azt mind a beszédeiből, viselkedéséből, hozzáállásából szűrtem le. Ez a választás jó volt neki, hogy bekerült az országos köztudatban, s mindent meg is tesz azért, hogy így maradjon. A mostani státuszát ugródeszkának szánja a további politikai ténykedéséhez.
Itt van egy cikk, benne 2 videóval például arról, hogy mi jár a fejében szeretett polgitoknak, amikor éppen kampányol:
nyugatifeny.hu/2018/10/18/marki-zay-nekiment-gyurcsanynak-de-a-dk-szavazoi-kellenek-neki-videoval?fbclid=IwAR129JyhkpQWEbzjTJvJjVk0e_0UBp2b_JpT2vAmvRHoN8ICCE32TUyxiLc
csak úgy....
@Eriksson: te sem lehettél a szüleid leges leg okosabb gyeröke...
csak úgy....
@Pegero: akkor a megint eladósodott Pécsröl is tudhatsz valamit ,persze a páva az fideszes...
na erigyy má...
kereső
@Pegero: teljességel hiteles,és pártatlan tájékozódási forrást találtál.

Bár a napokban a promenad.hu tulajdonosa még a Hódmezővásárhely leghallgatottabb rádióját, a Rádió 7-et is működtető Kisbíró Kft. és Égető Gyula magánszemély volt az oldal impresszuma szerint, az Országszerte Átlátszó észrevette, hogy kiadót cserélt Hódmezővásárhely egyik legnépszerűbb portálja. Az új kiadó a Csanád Média Kft. lett, melynek Pongrácz Tamás a tulajdonosa. Pongrácz az algyői Fidesz-frakció egykori vezetője, aki 2016-ban önkormányzati képviselő is volt, de az időközi önkormányzati választás után kikerült a testületből.

Új főszerkesztője is van az oldalnak: méghozzá az a Pintér M. Lajos, aki a masszívan Fidesz-támogató szegedma.hu oldaltól igazolt ide. Ez az a portál, mely tavaly novemberben egy hamisított levelet mutatott be, melyet a kormányközeli portálok azután azonnal átvettek.

Égető Gyulát, a Rádió 7 jelenlegi és a Promenád volt tulajdonosát a 24.hu forrásai Lázár János miniszterrel kimondottan erős baráti szálakat ápoló személyként emlegetik.

A promenad.hu a nemrégiben lezajlott hódmezővásárhelyi időközi választáson is a Fidesz propagandáját tolta, erre az Országszerte Átlátszó példát is említ. Idézik az oldalt cégével megszerző Pongrácz Tamást is, aki azt válaszolta nekik, hogy az adás-vétellel kapcsolatos tárgyalások 2017 októberében kezdődtek, a szerződéskötésre tavaly decemberben került sor.
kereső
@Pegero: ez most vicc? Vagy miért is idézted be a pomenadot cikicakk-nak,aki hmvásárhelyen lakik.
csak úgy....
@kereső: szerintem,-persze nem akarok bele böfögni a kettötök dógába, ...de,hogy is mondjam,hogy a @Pegero: ne sértödjön meg ha kategorizálom...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.