A rendszerváltozás előtt csak tíz iskolájuk volt az egyházaknak Magyarországon, ezért is üzenetértékű az, ahogyan az elmúlt több mint nyolc évben az egyházi iskolák fejlődhettek – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára pénteken Szombathelyen.

Az egyházi iskolák fejlesztése egy politikai üzenet is

Soltész Miklós a Premontrei-rendi Szent Norbert Gimnázium új épületszárnyának és felújított sportudvarának ünnepélyes átadásán emlékeztetett: hetven éve annak, hogy a kommunista rendszerben elvették az egyházaktól az intézményeiket.

Fontosak az olyan nagyléptékű beruházások, mint amilyenek a premontrei gimnáziumban is megvalósultak, de azok a fejlesztések is, amelyek kisebb egyházi közösségekben valósulnak meg – hívta fel a figyelmet.

Hozzátette: a jövő héten jelenik meg az a támogatási felhívás, amely kétmilliárd forintnyi keretből éppen ilyen célok megvalósítását szolgálja.

(MTI)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
Pontosan az a baj, hogy politikai üzenete van és nem hitbeli.
Ettől hazug és félrevezető!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Valóban politikai üzenet, mert közben az állami iskolák rohadnak! =))
namihami
És az anyagi oldalról már szó se essen. Az az a rész, ami ráadásul erősen túl lett reprezentálva. Kizárólag a voksok érdekében.
görbetükör
Pontosan az a baj, hogy politikai üzenete van és nem hitbeli.
Ettől hazug és félrevezető!
justhpeter
A cím kibővítve: Az egyházi iskolák fejlesztése és az állami iskolák lepusztítása egy politikai üzenet is.
Üzenet a kormánynak: Megjegyeztük és jövőre emlékezünk is !
lampa laz
"A rendszerváltozás előtt csak tíz iskolájuk volt az egyházaknak Magyarországon"... a mennyiségėt tekintve már akkor is sok volt, ma viszont rengeteg, ami pénzben mėrve is annyi.
36
Nagyon helyes. Ha, a muszlimok segge ki van nyalva a liberális, migráns párti politikusok oldaláról annak ellenére, hogy az iskolákban terrorizálják a nem muszlimokat, Magyarország kormányának ki kell állni a zsidó-és keresztény oktatás mellett!
kereső
Magyarország kormányának a magas szinvonalú,21.századnak megfelelő, felekezet nélküli /világi!!!/ oktatás mellett kellene kiállnia- és azt megvalósitania.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.