Bár csökken a szegénység, mégis a lakosság közel 20 százaléka, vagyis csaknem 2 millió ember van kitéve a szegénység, vagy a társadalmi kirekesztődés kockázatának Magyarországon. A KSH friss adatai szerint tavaly javult a háztartások jövedelmi helyzete, 2017-ben az egy főre jutó éves bruttó jövedelem 9,3 százalékkal magasabb volt, mint 2016-ban. A nettó jövedelem 8,4 százalékkal, a reáljövedelem pedig 5,9 százalékkal nőtt. Fülöp Attila, az EMMI államtitkár azt nyilatkozta: "De van még egy nagyon fontos része ennek a tanulmánynak, amelyik arról szól, hogy jövedelmek hány százaléka származik munkából. Ebben pedig 2010-hez képest 2017-ig egy jelentős javulás van: 65,3 százalékról 72 százalékra nőtt a munkajövedelemből származó jövedelem. "A KSH szerint azonban a relatív jövedelmi szegénység 1 millió 227 ezer, a munkaszegénység pedig csaknem 400 ezer embert érint Magyarországon, de közel egymillióan vannak azok is, akik több alapvető kiadásokat sem engedhetnek meg maguknak.

Forrás: atv.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
Én nem csodálkozom. Minden hónapban átlag 10-15 ezer forinttal többe kerül a havi megélhetésünk a tavalyi hónapokhoz képest. Ehhez izzadtak ki ezek a brigantik nyolc év alatt 6%(!) nettó fizetésemelést (közalkalmazotti).
tudode
Nagyon szép KSH munka, amelyből az új húsi államtitkár részben közölt adatokat un. szubjektíven, azaz hasra ütés szerűen, mivel a VALÓSÁGHOZ nem sok köze van, amiatt is, mert a klf. rétegek közötti un. OLLÓ akkorára nyitódott, mint a HIMALÁJA, mivel háztartásnak számít a kódis, és a havi 5 millióból nyomorgó is.
.
--- A háztartások életszinvonala 2017
www.ksh.hu/docs/hun/xftp/idoszaki/hazteletszinv/hazteletszinv17.pdf
.
Arról nem is szólva, hogy már a 8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás ELSZÁLLT, mint a győzelmi zászló, mivel - kivéve a NER Bt tagjait -, ledolgozva, ma még a 8 órát, mint a meszes rohan a másod-, harmad állásába abból a célból, hogy a LEGELEMIBB életfeltételeket képe legyen biztosítani, amúgy klf. színűen, hol szürkén, hol feketén, legalább is az én környezetemben KI VANNAK DÖGÖLVE a túlmunkától, és a napi gondok megoldásától!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.