Magyarország a huszadik századot elvesztette, de a huszonegyediket meg akarja nyerni – nyilatkozta Orbán Viktor miniszterelnök.

A Magyar Idők számában a kormányfő úgy fogalmazott:

Lesznek választások 2019-ben, de a mi horizontunk 2030. Nyolc év közös munkájának eredményeképpen új korszak előtt állunk, és hiszek abban, hogy nemcsak megindultunk, de meg is érkezünk.

A napokban tartott ellenzéki tüntetésekkel kapcsolatban Orbán Viktor azt emelte ki:

a politika olyan világ, ahol akár karácsony estéjén is dúlhatnak a küzdelmek, a tüntetések is hozzátartoznak a demokrácia mindennapjaihoz.

Az erőszak, a rombolás, a vandalizmus viszont nincs rendben.

Az MTI szemléje szerint Orbán azt mondta, hogy az ellenzék a kétharmados parlamenti többségnek csak egyetlen intézkedését lenne képes támogatni:

a lemondását. Még az otthonápolási díj emelését sem szavazta meg az ellenzék, amely mindenáron kormányt akar buktatni.

A minisztreelnök az állította, hogy: a nagy nyugati országok vegyes civilizáció létrehozásával kísérleteznek, „úgy gondolják, hogy a keresztény Európából legyen keresztény-muszlim Európa”. Közép-Európa azonban úgy döntött, hogy ebbe a kísérletbe bele sem kezd, mert a kockázatok rendkívül nagyok.

„Nem akarjuk, hogy kevert népesség lakja az országainkat, ezért védjük a határainkat, és ellenezzük a bevándorlást. Mindenki láthatja, hogy a nyugatiak ezt a döntésünket nem tartják tiszteletben. (...) A magyar ellenzéket eszközként használják. Soros György és hálózatai nem tűrik el, hogy Közép-Európa kimaradjon az ő nagy társadalomalakító kísérletükből” – mondta Orbán Viktor.

Orbán Viktor szerint a magyarok úgy érzik, hogy van érteleme a munkájuknak

A magyar kormány mindent megtesz a családok megerősítéséért – mondta Orbán Viktor, mert „hisszük, hogy a magyar történelem folytatásának az esélye, azaz a nemzet jövője a családokban van”.

Orbán Viktor szerint válság idején felértékelődik, ha egy országnak stabil a kormánya, ilyenkor felértékelődik a kétharmad, mert a cselekvőképesség fontos erőforrás.

„Nyolc évbe telt, amíg a magyaroknak sikerült meggyőzniük egymást, hogy van értelme a munkájuknak. Lassan ott tartunk, hogy többen dolgoznak, mint valaha. Ezért a magyar gazdaság ma ütésálló”

– mondta.

Az ünnep emlékeztet a politika korlátaira. A politika segíthet az embereknek abban, hogy jobban éljenek, de abban nem, hogy szebben is éljenek. A saját életét mindenki csak maga teheti szebbé. Jó lenne, ha ez minden magyarnak sikerülne – mondta a Magyar Időknek adott interjúban a kormányfő.

Cikk- és címlapkép: MTI/Illyés Tibor

(MTI)

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Nincs olyan ünnep, hogy valamelyik kormánypárti ökör ne pofázna hülyeségeket. Ezt a szerepet az elmúlt egy héten a vezérökör vette át. Hova kell a normális magyarnak költöznie az ünnepekkor, hogy ne ezt a neoprimitív csürhét kelljen hallgatnia ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Commenter
@Eladott Ország: ahová lép ott fű nem terem. Elefánt a porcelánboltban. Tör, zúz, pusztít.Mindent ami jó,szép és érték, azt a maga torz képére formálja. Szellemileg és lelkileg megnyomorít.Hagyjuk?
X-ray
Van értelme. Külföldön. Ahol meg is fizetik a jó munkát.
bence
Ennyire aljas mint ez , nem lehet egy EMBER !
anima
Ha még egyszer a nevemben mersz beszélni (magyar emberként), amire nem kaptál felhatalmazást, MEGÖLLEK.

Te nem fogsz szépen meghalni, Orbán - ÉS EZ BIZTOS !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.