Az elmúlt negyedévek kellemetlen meglepetése volt a külső egyensúly romlásának egyre erősödő intenzitása. A Magyar Nemzeti Bank legutóbbi előrejelzésében már azzal számol, hogy jövőre szinte teljesen elfogy a folyó fizetési mérleg többlete. A jegybanki szakértők ugyanakkor optimisták: szerintük itt meg is áll a finanszírozási képesség romlása, és elfogadható szinten stabilizálódik.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Gyurika te nem vagy kis Balázs

így ne alukálj, mert a szakadás nem a kabáton van

Mottó:
„Alszik a széken a kabát,
szunnyadozik a szakadás,
máma már nem hasad tovább -
aludj el szépen, kis Balázs.”

A portfolio.hu számol be róla, hogy „A harmadik negyedéves folyó fizetési mérleg statisztika szerint tovább romlott a magyar gazdaság külső egyensúlya. A külfölddel szembeni nettó finanszírozási képesség (a folyó fizetési mérleg és a tőkemérleg együttes egyenlege) a szezonális hatások kiszűrésével a negyedéves GDP 2,5 %-a volt, ami hétéves mélypontot jelent. ”
Mint írják „Az MNB legfrissebb előrejelzésében pedig beismerte, hogy rövid távon a külső egyensúly további romlására számíthatunk.”
Ennek „ellenére a jegybank nem aggódik”, mert
„A jövő évtől a bérek (és így a lakossági fogyasztás) valamint a beruházások egyre visszafogottabb növekedését várja, ami az importigény lassabb növekedését jelenti. ”
és
„EU-támogatások” bővülésével számolnak!
RonaGyuri
a derék cenzor még hazudik is, mert nem csak nem engedi, de azt állítja, hogy már beküldték, de nincs ilyen:

szeka.blog.hu/2018/12/23/beszelhet-e_lekezeloen_egy_miniszterelnok_az_orszag_polgarairol?ajanlo=1
justhpeter
@RonaGyuri: „EU-támogatások” bővülésével számolnak!
Csak a naptárt nem ismerik. A következő két évet már beáldozták idén a választás előtt, tehát az EU-támogatások szempontjából ez az optimizmus nem értelmezhető.
bencemacska
Az MNB véleményét elsősorban az "újraválasztás" szabja meg.
OV már - első sorban az LMP jóvoltából - kétharmaddal újraválasztva, "kuszaszemű" maga dönti el milyen pozícióból osztja tovább az igét.
OV a mellékelt képen tenyérbe mászóan vigyorog, mint 3.14 ... a holdra!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.