Az mfor azt írja: Legkorábban 2020 január elsejétől emelkedhet az öregségi teljes nyugdíj legkisebb havi összege - derül ki abból a kormányrendeletből, amely a társadalombiztosítási nyugellátásokra vonatkozó jogszabályokat módosítja a pénteken megjelent Magyar Közlönyben. A minimálnyugdíj összege immár bő tíz éve 28 500 forint, ami miatt nyugdíjas szervezetek, továbbá a mindenkori ellenzéki pártok is rendszerint tiltakoznak, mondván, hogy ennyi pénzből képtelenség megélni. És bár igaz, hogy ekkora összeget nem sokan kapnak az országban a teljes ellátásra jogosultak közül - az átlagnyugdíj 2019-ben 134 ezer forint lesz - az egyéb ellátások megállapítása során figyelembe veszik a legkisebb teljes nyugdíj összegét. A kormány most arról döntött, hogy 2019 január elsejéről 2020 január elsejéig hosszabbítja meg azt a határidőt, amelyet megelőzően a nyugdíjminimum összege 28 500 forint. Vagyis további egy évig még biztos marad a mostani összeg.

Forrás: atv.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Na, kedveskéim jöhet a kézcsók, az imalánc és egyéb hódolat pártunk és kormányunk vezetőjének! De a 2,7% emelésért is el lehet totyogni a békamenetre! Legalább is azoknak, akik erre is tapsikolnak!
CsipkeRózsa
Minimálnyugdíj 1990 = 4 300 Ft 2019 = 28 500 Ft % = 662,8

Minimálbér 1990 = 5 600 Ft 2019 = 150 000 Ft % = 2 678,6
Yoda69
@CsipkeRózsa: Ezt nem nagyon kell magyarazni.
Jozefina
Gondolják addigra még kevesebben lesznek, akiknek esetleg emelni kéne!!! Nagy keresztény Harrag ez normális??? Szijjártó ez keresztényi cselekedet??? Akkor miért is nincs igaza Junckernak???
Nessy
Na, kedveskéim jöhet a kézcsók, az imalánc és egyéb hódolat pártunk és kormányunk vezetőjének! De a 2,7% emelésért is el lehet totyogni a békamenetre! Legalább is azoknak, akik erre is tapsikolnak!
kereső
A cim már megint "csalfa"- mert,rengeteg olyan "családtámogatási ellátás" van, ami ehhez a számhoz van kötve- és az főleg nem a nyugdijasokat érinti. Családbarát és mélyen keresztény ( mélyen a béka segge alatt) pártunk és kormányunk kedveskedése.Boldog új évet!
Peller Anikó
Ez a 28 500 forint órabér lehet kedves képviselő urak?

Vagy nektek nem is éri el a semmitevésért kiutalt fizukicsitek a havi 5 milliót?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.