Az ügyben érintett Márki-Zay Péter és a felesége is, aki az intézményen kívüli szülést levezette. A bizonyítási eljárás során ma meghallgatták a szülésznőt, Márki-Zayné Vincze Feliciát, aki a kis Endre születésénél egy gyakornokkal együtt segédkezett. Bár a protokoll szerint a szülésnél a szintetikus K1-vitaminból, az ún. fitomenadionból a születéskor kell megkapni az első adagot az újszülöttnek, ezúttal ez nem történt meg. A bíró kérdésére Vincze Felicia azt felelte, csak akkor szokott K-vitamint adni, ha a szülő kéri, és ő ellátta azzal a tanáccsal L-éket, hogy legkésőbb öt napon belül adjanak a babának K-vitamint, és ez szerepelt a születés után átadott dokumentációban is. A vádlottak azt vallották, nem emlékeznek arra, hogy ilyen információ elhangzott volna. A bíró szerette volna látni a szülészeti cég szerződését a vádlottakkal, de a szülésznő azt felelte, hogy az már nincs meg. A Te Szülésed Kft. ügyvezetője ebben az időszakban a hódmezővásárhelyi polgármester,...

Forrás: 24.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
@karma1: Gondolom lézerjankó mancsa van a dologban, mivel ez a takony akar visszakerülni a polgármesteri székbe. Ez is olyan mint a geci főnöke, elégtételt vesz lejáratással, mert más eszköze nincs MZ ellen. Sajnos a vidéki lapok mind lőrinc baráté, így mindenki ezt a család ellene irányuló ocsmányságot fogja olvasni. És ez még csak a kezdet. Szörnyű hónapok elé nézünk a választások miatt. Amúgy feltett szándéka ennek a faszorrúnak Botka elmozdítása is.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Mukodik a ner,... Ha nem sikerul kinyirni Marki-Zay-t politikailag, akkor megprobaljuk a felesegen es az uzleten keresztul. Valamelyik menni fog.
Pedig en nagyon ugy latom, hogy ez egy eroltetett vad, hiszen a tarsasaguk torvenyesen mukodott, a K-vitamint nem volt koteles beadni csak a szulok beleegyezesevel, tehat Felicia is erzi mar, hogy ennek a pernek semmi koze sincs a jogszabalyok betartasahoz, sokkal inkabb akarjak oket uzletileg-erkolcsileg padlora tenni. Ez azert egy kicsit veszelyesebb palya, mint Gyurcsany-Dobrev eseteben, mivel ott nem volt kar embereletben - itt viszont igen.
Azzal egyutt rendkivul erdekesnek tartom, hogy Agard es Hodmezovasarhely mennyire kozeli helysegek lettek, ahol egy gyerekorvosno ekkora teruletet tud lefedni a munkassagaval. Hiszen az agardi fenyevo kisfiut valoszinuleg Agardon kezelte, Felicia viszont nagy valoszinuseggel Hodmezovasarhelyen mukodhetett a vallalkozasaval. De hogy kerul a doktorno mindket esetben az ugybe?
Erdekes lenne megtudni.
Esetleg valami otlet, magyarazat?
Rockxy
Mi a büdös francér kellene egy újszülöttnek k1 szintetikus szart kapnia?
lampa laz
@karma1: Gondolom lézerjankó mancsa van a dologban, mivel ez a takony akar visszakerülni a polgármesteri székbe. Ez is olyan mint a geci főnöke, elégtételt vesz lejáratással, mert más eszköze nincs MZ ellen. Sajnos a vidéki lapok mind lőrinc baráté, így mindenki ezt a család ellene irányuló ocsmányságot fogja olvasni. És ez még csak a kezdet. Szörnyű hónapok elé nézünk a választások miatt. Amúgy feltett szándéka ennek a faszorrúnak Botka elmozdítása is.
karma1
@Rockxy: Nagy valoszinuseggel hogy novelje az eletbenmaradasi eselyeit. Es te tudod, hogy a szuletesedkor mit kaptal? Mert en csak annyit, hogy az '54-ben kotelezo oltasokat...Es azota is elek.
karma1
@Rockxy: Nem kene visszamenned a barlangba a kokorba? Akkor nem kinoztak az ujszulotteket mindenfele baromsaggal, igaz, a 28 eves matuzsalem ritkasag volt abban a korban. Vajon miert is?
Nessy
@karma1: 1969-ben sem volt K vitamin. Akkor a BCG oltást kapta meg minden újszülött, kérdezés nélkül.
karma1
@Nessy: Szerintem en sem kaptam, en is csak a BCG-t, a DIPERTE-t meg asszem a feketehimlo ellenit. A lanyom az utolsok kozott kapta meg a feketehimlo oltast 79.okt.31-en. November elsejetol mar nem kaptak a csecsemok ilyen oltast. (Szerintem en sem kaptam, az anyukam mindig azt mondta, hogy amit kotelezoen kellett, azt megkaptam idoben. Kaptuk az oltasokat az iskolan belul, nem kerdeztek akkor senkit sem, de nem is halt meg egyetlen gyerek sem sulyos gyermekbetegsegben.)
karma1
@Nessy: Meg a Sabin cseppeket is kaptuk, a csorunkbe,...:)
Levendula
@karma1: ... a Sabin cseppek ellenére is történtek bénulások. Nem egy iskolatársunk mankóval, bottal járt annak idején...
karma1
@Levendula: Sajnalom,... Nalunk nem votl ilyen eset, pedig 45-49-es osztalyletszammal indult 7 elso osztaly a sulinkban. (na meg elotte is, utana is legalabb 10 even keresztul, Ratko Annanak koszonhetoen...)
emerencia
@karma1: tegnap 23:50 Én is megkaptam az oltásokat '56-ban, az tuti. + egy kórházi fertőzést is. Az orvosok azt mondták a szüleimnek, hogy meg fogok halni, erre nem létezik orvosság. Mégis itt vagyok. (Hála a szomszédék stelázsiján tárolt svájci segélycsomagból származó lejárt szavatosságú antibiotikum injekciónak.) Így megy ez a diktatúrákban. Több mint hat évtized múlva megint oda jutottunk, hogy aki teheti nem mer kórházba menni a fertőzésveszély miatt. Szakmailag nem tudom megítélni a történteket de az az érzésem, hogy a kisbaba halálát politikai okból akarja az O1G maffiabanda MZ és felesége nyakába varrni.
karma1
@emerencia: Nagyon kilog a lolab, foleg ugy, hogy Felicia maga mondta, hogy mindenkeppen betartotta az eloirasokat, es megkerdezte a csaladot, hogy engedik-e beadni az oltast, es ok mondtak, hogy NEM!
(Ez is micsoda baromsag: en, mint laikus honnan tudjam, hogy mi a jo a gyereknek? Vannak dolgok, amiben egy orvosnak kell donteni, nem egy laikusnak, plane, ha egy pici gyerekrol es annak a tovabbi eleterol van szo)
Dr plágium
"nem adták be neki a véralvadáshoz szükséges, kötelezően előírt K-vitamint, és amikor agyvérzés miatt rosszul lett, nem hívtak hozzá orvost.
Később pedig, amikor egy segítőjük orvost hívott, próbálták megakadályozni a baba megmentését. A kisfiú néhány nappal később a kórházban elhunyt."
Nyilván ennek is a szülésznő az oka...
Egyébként protokoll ide vagy oda én például otthon születtem bába segítségével nem volt nála K vitamin, mégis itt vagyok...
karma1
@Dr plágium: Ha melyebben elolvasod a cikket, akkor benne van, hogy ezt a K valamit NEM kotelezo a torveny szerint beadni, hanem csak ha a szulo beleegyezik. Tehat Marki - Zayne MINDENT torvenyszeruen csinalt, megkerdezte a csaladot, az nem akarta az oltast, es innen meg kovetkezett a tobbi tortenes... Marki-Zayne IS kikezdhetetlen, mint Dobrev Klara. Azert lezerjanko beprobalkozik,...Szerintem en sem kaptam 65 eve ilyen oltast...
Dr plágium
@karma1: Teljesen nyilvánvaló, hogy mire megy ki a dolog.
Azzal együtt a K vitaminnak mi a f@sz köze van ahhoz, hogy a szülők nem hívtak orvost, és meg akarták akadályozni a babájuk megmentését.
karma1
@Dr plágium: Gondolom, a Te idodben nem volt kerdes a szulok fele, hogy akarjek-e azt, hogy ilyen-olyan betegseg ellen beoltsanak Teged, vagy sem, mert ami elo volt irva, es amit kellett, azt mindenki megkapta, es nem biztak ra "demokratikusan" a szulokre, hogy mit akarnak azok beadatni a gyerekuknek.
Jo, hogy itt vagy es megmaradtal - vagyunk igy meg paran ezzel. Szerintem en sem kaptam K vitamin oltast (vagy mi a gyaszt)
karma1
@Dr plágium: Nekem meg me'g mindig az az egyik fontos kerdes, hogy hogy lehetett UGYANAZ a gyerekorvos Agardon es Hodmezovasarhelyen. Nem veletlenul arrol lenne szo, hogy talaltak valakit, aki hajlando exponalni Marki-Zaynet? (persze negativan)
anima
Öt évvel ezelőtti ügy - ???
Öt évvel ezelőtti ügy miért tart még mindig? - !!!
Isten majd úgy is feltámasztja... Ja, hogy te nem hiszel ebben? Milyen keresztény vagy te mégis?

Hogy a végén, kb. 2 év múlva (amikor már nem ellenfél) ártatlannak nyilvánítják Márkit?
Senkit nem fog érdekelni.
Karaktergyilkosság ezerrel, fideszes patkány módra !!!
Meg kéne törni ezt a fajta jeget, és visszatámadni, mert a legjobb védekezés a támadás!

A Fidesz öl, butít, és nyomorba dönt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.