A bevándorláspárti politikusok ámokfutása folytatódik, mindig, minden uniós dokumentumban hivatkozni akarnak az ENSZ globális migrációs csomagjára, annak ellenére, hogy kilenc uniós tagállam nem szavazta meg azt – válaszolta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap az MTI érdeklődésére.

Több magyar honlap német hírügynökségre hivatkozva korábban azt írta, hogy egy uniós diplomata szerint a magyar kormány ideológiai okokból a legmesszebbmenő kompromisszumos ajánlatokat is elutasította, és ellenállásával elszigetelte magát az EU-n belül.

Szijjártó Péter az MTI-nek hangsúlyozta, a magyar kormány soha nem fogja elfogadni az ENSZ migrációs csomagját, amely meg akarja szervezni a bevándorlást.

Mi azonban zéró toleranciát hirdetünk a migrációval szemben. A migrációs csomagot nem szavaztuk meg, és semmilyen olyan dokumentumot nem támogatunk sem az Európai Unióban, sem az ENSZ-ben, amelyben hivatkoznak rá. Nem lehet hivatkozási alap egy olyan dokumentum, amellyel nem minden tagállam ért egyet

- jegyezte meg.

Hozzátette: "a magyar diplomácia elszigetelődése a bevándorláspártiak régi vágyálma. Továbbra is mindenki szövetségesünk, aki nemet mond a bevándorlásra. A májusi európai parlamenti választás tétje, hogy mi legyünk többségben".

Forrás: MTI

Címlapi kép: MTI/Illyés Tibor

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Csak egyszer látnám, hogy Szijjártó Péter verbálisan félvállra fekteti az Erdogan-Putyin tengelyt, lehetőleg ugyanazzal a vehemenciával, amivel egy uniós tagország külügyminisztereként harcol reggeltől estig az ország európai szövetségesei ellen.Kicsit hiányolom, hogy Soros ezúttal kimaradt a habzó szájú, neoprimitív visításból, ellenben azért egy kínzó kérdés így is a levegőben maradt: ha Szijjártó Péter kilenc uniós tagállamra mutogat (hogy bezzeg azok sem szavazták meg az ENSZ migrációs csomagját, beeeee), akkor hogy lehet az, hogy az EU közös álláspontjának kialakítását mégis egyedül a magyar kormány blokkolja? Vagyis hogy lehet az, hogy egyedül a magyar kormány akadályozza azt, hogy az Európai Unió az arab államok segítségével megállítsa a Földközi tengeren át zajló illegális bevándorlást? Már csak azért is jó lenne tudni ezt, mert Európában senki nem ordít olyan hangerőn a migráció megfékezésének fontosságáról, mint annak a Magyarországnak a nevében eljáró kormány, amely ország egyáltalán nem határos a Földközi tengerrel.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gauntlet
közben ugyanők megfúrnak, tudatosan, minden rendezési javaslatot !
bencemacska
@Eladott Ország: ma,17:00
Lehet, hogy Szíjjártó elméletben már el is foglalta Romániát?-:)))))
kakaósbögre
a többi pedig igen.hallott már valaha ez a féreg a demokráciáról?
Qqberci
@bencemacska: Az lehet, de ezen az úton csak Grazig juthat...
polar450
Gruevszki elítélt bűnöző moilyen diploméciai jogsértésekkel és visszaélésekkel került be az országba?
Ez a tyúklétra erről miért nem csacsogí?
nevemnick
@fideszes gyökér: lófüttyöt. Vannak mások, akik hamarosan menekülnek helyettünk. Már készítik maguknak az egérutat Oroszország és Kína felé.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.