A nők tudatosabban készülnek a nyugdíjas évekre, mint a férfiak. Leginkább a városokban jelentős a különbség a két nem nyugdíjcélú megtakarításai között. A nők általában tudatosabban bánnak a pénzzel, így jó hír, hogy tízből nyolcan aktívan részt vállalnak a családi kassza kezelésében is az Aegon kutatása szerint.  A magyar nők tudatosabban bánnak a pénzzel, így a nyugdíjas éveikre is nagyobb arányban gondolnak, mint a férfiak. Különösen igaz ez a nagyobb városokban, ahol az Aegon nyugdíjbiztosítási termékeinek 54 százalékát nők veszik igénybe. A szebbik nem a kistelepüléseken is vezet, de itt a legkisebb az előnye, mindössze 2 százalékpont.  A biztosítótársaság korábbi kutatása arra is rávilágított, hogy a nők 80 százaléka aktívan vesz részt a családi kassza kezelésében is, ami a nagyobb pénzügyi tudatosságra tekintettel kifejezetten jó hír a magyar családoknak.  A nők még a fizetésben is tudatosabbak: a legkevesebb vesződséggel járó csoportos beszedést választó ügyfelek 55...

Forrás: antikporta.hu
Feltöltő: antikporta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vacsi
Már a nagyszüleimnél, szüleimnél is így volt, hogy nagyapa, apu dolgozott, nagymama és anyu meg kezelte a pénzt. Ez az ismerős családoknál is így volt - és a pénzt mindenki tudta kezelni, a férfiak csak a nagyobb kiadásokba szóltak bele. A gyerekek már ebbe nőttek fel.
RonaGyuri
sőt számos példa mutatja, hogy egyenesen zseniálisan elbánnak a férjük, volt férjük pénzével! =))
kokopelli
@vacsi: mi sem voltunk mások,de a három fiú (mi) különbözően álltunk a pénzhez! Érdekes
módon azt az iskolai végzettségünk is kissé befolyásolhatta! Sofőr,szakmunkás, vill.mérnök! (;-))
vacsi
@RonaGyuri: Én természetesen azokról a családokról beszélek, ahol komolyan veszik azt, hogy a család akkor működik, ha ketten tolják a szekeret, és egy irányba. Ha valami miatt nem így van, az nagyon szomorú!
papa.49
IGEN ha van mivel bánni !!!
A NINCSBŐL még egy asszony se tud mit csinálni !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.