A bankok nem kérhetnek biztosítékot az állami készfizető kezességen túl a babaváró támogatással nyújtott kölcsön biztosítékaként. A hétszemélyes autókra járó támogatás adómentes lesz. Péntek délután benyújtotta a kormány a családvédelmi akciótervhez kapcsolódó törvénymódosításokat. A tervezet szerint az állam készfizető kezességet vállal a központi költségvetés terhére a hitelintézetektől igényelt babaváró támogatással nyújtott kölcsönökre. A maximum 10 millió forintos kamatmentes hitelt 2019. július 1-jétől 2022. december 31-ig lehet kérni, és az állam a készfizető kezességen túl a kamatokat is fizeti majd.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Ezt írtam le már többször is. Miután az "állam" a készfizető kezes, valamint fizeti a kamatokat, ezt az adófizetők, azaz az egész ország fizeti!
Ha delikvens közben kimegy külhonba dolgozni, ha nem tudja/akarja fizetni az alapjában véve kamatmentes hitelt, majd helytállunk helyette.
Igy könnyű adakozónak lenni!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
egy igazi statisztikai trükk, amivel persze lehet fenyegetőzni (a bornírt Járai-féle lakáshitelüknél is így tettek), ha menniük kell! =))
kereső
Az adómentesség végleges?Tehát ha nem teljesitit a feltételeket a delikvens,és fizetni se tud, akkor is adómentesen kapott 10 millát?És gyönyörű ez az állami garancia ,nem teljesitésre is! A bank nem veszit semmiképpen-tehát nem érdeke kemény adósbirálatot lefolytatni a hiteligénylővel szemben. Aztán meg, aki nem jogosult a hitelre-koránál, egészségi állapotánál fogva,vagy csak mert nem szándékozik 3-4 gyermeket bevállalni, az majd fizeti a révészt. Ez egy igazi akna lesz a magyar költségvetésben.
kereső
@RonaGyuri: Ezért háborgok állandóan- mert ha a népeknek egy lepkefingnyi ismerete lenne a költségvetésről, az adókról- akkor felfognák ennek a jelentőségét.A kormány=orbán más faxával veri a csalánt, mert nem a kormány=orbán adja, hanem az ország adófizető állampolgárai.A kormánynak/államnak nincs pénze!!!-ha ezt az egyet sikerülne megértetni,kicsit már beljebb lennénk.
verőce21
Tévedés! Azért kell az adósbírálat, mert nemteljesítés esetén kamatosan jár vissza a hitel a banki hitel.
RonaGyuri
@kereső: a nép az isten adat nép mely ...
verőce21
@verőce21: ...a babavárótól! Akkor már nem az államtól.
kereső
@RonaGyuri: sajnos!-és ez nem a negyven év sara,sokkal inkább az utóbbi harminc évé.Mindig csak Gyurcsányhoz lyukadok ki- "nincsen ingyenebéd"-micsoda felháborodást váltott ki.
Nessy
Ezt írtam le már többször is. Miután az "állam" a készfizető kezes, valamint fizeti a kamatokat, ezt az adófizetők, azaz az egész ország fizeti!
Ha delikvens közben kimegy külhonba dolgozni, ha nem tudja/akarja fizetni az alapjában véve kamatmentes hitelt, majd helytállunk helyette.
Igy könnyű adakozónak lenni!
verőce21
"nincsen ingyenebéd" a babaváróknak sem! Ne terjesszetek rémhíreket!

"A babfőzeléket is megette, a rumot is megitta, és még fel sem akasztják"
lusta
@verőce21: Ha nincs kin és hogyan behajtani, akkor majd az állam fizeti a delikvens helyett vissza a banki járandóságot. Az állam pedig nem a Napkirályként tetszegő Soros-bérenc tolvaj felcsúti kis zsebcézár, hanem az állampolgárok.
kereső
És ha ezt az egész agyrémet kiterjesztik "Kárpát-medencei magyarságra is, mint a "nemzet tagjaira"-akkor lesz csak igazán szép ez az egész. Már kérték!
kereső
@verőce21: ha az "értő" olvasás nem jelentene gondot neked, akkor nem irnál rémhirekről.
verőce21
@kereső: Te nem értelmezed "értően" a törvényt!
Csak a szokásos rémhírkeltésed.
kereső
@verőce21: Hülyékkel nem vitatkozom.Amit eddig "rémhirtkeltettem",még mindig bejött. És ezt én sajnálom a legjobban.
verőce21
@kereső: Hülyékkel én sem vitatkozom. De most bedobtál egy feltételezést, és azt hiszed majd igazad lesz. Amit ma semmi nem támaszt alá, csak a rosszhiszeműség.
kereső
@verőce21: Na ja, ezt is úgy fogja "behajtani" az állam, mint a kamu pártok állami támogatását.Kamatostul. Hát persze.
Nessy
@verőce21: Ahogy 3 milliós "támogatást" adott pártunk és kormányunk a mi adónkból házvásárlásra illetve bármire, határon túliaknak , úgy hogy már semmin sem csodálkozom.
vacsi
@Nessy: Tökéletesen igaz, de még hozzátenném: lesz egy réteg - jó széles - amelyik ezek után meg sem kísérli fizetni!
Nessy
@vacsi: Tökéletesen igazad van! Sok esetben a közös költséget is attól a lakótól lehet a legnehezebben megkapni, aki jól áll. Aztán mikor már áll a balhé, akkor símán több százezer forintot kifizet egybe.
lusta
@Nessy: Nagyon, de nagyon régen postásként is dolgoztam. Gyakorlatilag a legkevesebb borravalót a gazdagabbaktól kaptam. Persze itt is voltak kivételek, de ők csak a szabályt erősítették.
verőce21
Hamarosan jelentősen meg kell emelni a háztartási gépek, hűtők, tűzhelyek árát is! Annyi pénz áramlik ki a lakosságba, hogy minden pénzt megadnak értük. Aki eddig nem cserélte le a konyha és fürdőszoba berendezéseit, vessen magára!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.