Újabb részleteket árult el a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.

A gyermekvállalás előtt álló fiatalok

akár úgy is hozzájuthatnak a tízmillió forintos, szabadon felhasználható babaváró hiteltámogatáshoz, hogy abból végül egyetlen fillért sem kell törleszteniük

– mondta a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár szombaton Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

Novák Katalin a babaváró támogatás részleteit ismertetve kifejtette,

nem kell elkezdeniük a babaváró támogatás hitelének törlesztését azoknak a házaspároknak, akik július 1-jét követően, a terhesség tizenkettedik hete után igénylik.

A fiatal házasok akár törlesztés nélkül is kaphatnak babaváró támogatást

Ebben az esetben ugyanis három évre felfüggesztik a visszafizetést, ha pedig ez idő alatt megszületik a második gyerek, akkor további három évig nem kell törleszteni, ráadásul a tőketartozás harminc százalékát el is engedik

– hangsúlyozta az államtitkár.

Ha pedig a következő hároméves időszakban a házaspár harmadik gyermeke is megszületik, akkor a teljes tartozást elengedik – emelte ki.

Cikk- és címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

(MTI)

69 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
elég a Fideszes párttagsági könyv felmutatása!! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
polar450
Kedves gyerekek, közeleg az EP választás, ma este Novi-csok Katalin mond nektek mesét, akinek az a dolga, hogy mesét mondjon azoknak, akik megközeltőleg sem rendelkeznek akkora havi lével, amekkorával a mesemondó.
No persze seha semmi nem úgy valósul meg, ahog azt könnyek között bejelentik!
cikicakk55
@verőce21: Igazad van. Annyi kis verem van ebben az új kedvezményben,hogy ha jól megnézzük inkább hasonlít a Svájci Frankos átvágásra. Az biztos,hogy a cigányoknál megugrik ezek után a szaporulat,de,hogy leszoknának arról,hogy már 14 éves korban az első gyereket várják nem sok a remény. Ez a kor meghatározás nekem alapból sem tetszik. Miért 40 év a felső korhatár? 18-48-ig lenne a reális. Vannak nők akik valamiért csak akkor tudnak szülni,ha már betöltötték a 40 évet. A lombik program például olyan drága,hogy mire azt összespórolja a család,már ki is futottak még az első gyerekből is.
papa.49
Na bár ne lett volna igazam DE LETT, itt a legújabb, bárhol akár a Unió területén kívüli cég is igazolhatja a ,,munkaiszonyt,, tehát felkészülnek az alvó offshore cégek és szakmányba gyártják az igazolásokat !!!
cikicakk55
@papa.49: Egész biztos sok olyan lesz,ahol csalással igazolnak 3 év munkaviszonyt,de én bízom benne,hogy ennek a kormánynak meg vannak számolva a napjai az új kormány meg utána jár az eddigi 9 év kiadásainak. Az biztos,hogy aki vállaja,hogy leigazolja bár kinek is a munkaviszonyát fél lábbal már a börtönben van. Arról nem is beszélve,hogy anyagilag nem biztos,hogy megéri a pároknak ez a csalás.Gondolom nem pár ezer forintot kér az ál munkaadó.
papa.49
@cikicakk55: Akkor nem érted mire írtam ezt, csomó olyan ország van amelyikkel nincs kölcsönös információ átadási kötelezettségünk ezek jönnek a képbe, meg az unión kívüli országok, ott a nav se ellenőrizhet semmit ..
Én még nem látom hogy a vége közeledne a csutitetű érájának, vannak még dobásai !!!
Itt van pl. a holnapi nap !!! LESZ-E NYUGDÍJ VAGY MEGINT KÉSIK ???
Ludas Matyi
most nösültem, tehat fiatal hazas vagyok. 70 eves vagyok, es ugy döntöttünk, hogy mi is varni fogjuk a babat. Kapunk mi is baba tamogatast?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.