A 2010-es államosítás idején a kormány azt ígérte, mindenki egyéni számlán vezetheti majd a nyugdíjmegtakarításait. Amikor a kormány még 2010-ben államosította a magánnyugdíjpénztári vagyont, akkor azt mondták, a korábbi megtakarítások egyéni számlákon jelennek majd meg az állami rendszerben. Ez azóta sem valósult meg, ezért Mesteházy Attila MSZP-s képviselő írásbeli kérdéssel kereste meg Rétvári Bencét, az EMMI államtitkárát a témában. "Nincs értelme" írta Rétvári Bence államtitkár

Forrás: index.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Hogy is lehetne elvárni egy tolvajtól, hogy felleltározza, mit lopott el?...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
„Nincs értelme" írta Rétvári Bence államtitkár

persze úgy is érhetjük, hogy Bencusnak kevés, sőt nincs értelme, persze azok, akik bevették ezt a süket maszlagot azok sem voltak maguknál

Na jó ez így túlzás, csak nem értették meg a dolog lényegét, s az is igaz, hogy kevesen nagyon kevesen hívtuk fel rá a figyelmet. Ráadásul az ellenzék megmondó-emberei sem a legjobb érvrendszert választották, ha egyáltalán értették a problémát.
Azt írja az újság, hogy „Amikor a kormány még 2010-ben államosította a magánnyugdíjpénztári vagyont, akkor azt mondták, a korábbi megtakarítások egyéni számlákon jelennek majd meg az állami rendszerben. Ez azóta sem valósult meg, ezért Mesteházy Attila MSZP-s képviselő írásbeli kérdéssel kereste meg Rétvári Bencét, az EMMI államtitkárát a témában.”.
Bencus szerint „Nincs értelme a korábbi magánnyugdíjpénztári megtakarítások feltüntetésének az egyéni számlákon”
Mesterházy: „az államosítás idején nyíltan hazudtak annak céljáról és módjáról az embereknek.”
egy szakértő szerint „a magyar nyugdíjrendszer miatt egyéni számlát nem is lehet ígérni. A mostani, úgynevezett felosztó, kiróvó rendszerben a dolgozók fizetik a nyugdíjasok nyugdíját, ezért fogalmilag kizárt az egyéni nyugdíjszámla.”! =))
Qqberci
Hogy is lehetne elvárni egy tolvajtól, hogy felleltározza, mit lopott el?...
justhpeter
Egy tolvaj, álkeresztény koalíció tolvaj miniszterelnökkel és tolvaj kormánnyal, primitív tákolmánnyal,hazug és manipulált törvényekkel, amit benyal 2,5 millió birka.
sokanvagyunk
Lehet hogy már eleve folyószámlát terveztek... - elfolyót.
kereső
Ezt már akkor is lehetett tudni-hogy hazudnak róla. Tisztán felosztó-kirovó rendszerben nincs erre lehetőség. És a manyup ellopásával ezt állitották vissza.A második pillér- a manyup volt az egyéni számla-és mint ilyen magántulajdon. Ha magyar csak egy kicsit is értett volna/értene a saját pénzügyeihez akkor nem tudták volna megvalósitani. Mára már a manyupok beszálltak volna a nyugdijkifizetésekbe, tehermentesitve az állami nyugdijkaszát- és akkor nem lenne ok siránkozásra. Orbánék megfőzték- az ország meg zabálja. És még mindig 51%-os a támogatottsága- ez az ország buta,és "genetikusan" alattvaló. Nem lát tovább az orránál.Ha beszopják a kormány legújabb tervét is! a nyugdijkötvényről, akkor végképp megérdemeli mindenki, hogy öregségére majd eltartják a családtagjai. Mert nyugdijat nem fog kapni, ami a megélhetéséhez elég lenne. Éhenhaláshoz elég lesz.
RonaGyuri
@kereső: köszönöm a kiegészítésedet, erre céloztam a post-om első mondatában
papa.49
A retekbence igazat szól ,,nincs értelme,, mert már a PÉNZ SINCS MEG !!!
RonaGyuri
@durbincs: te szerencsétlen retardált barom, takarodj haza és ott idétlenkedj! =))
Nessy
@durbincs: Lehet, hogy a te pénzed nem lopták el, akkor viszont ne szólj hozzá értelmetlenségeket!
Ha te természetesnek tartod, hogy sok éves befizetést a kormány egy tollvonással elvegyen, és eltüntettessen, az téged minősít!
RonaGyuri
@Nessy: ez egy ócska román tróger - magysrul sem tud rendesen -, onnan ugat bele a dolgokba! =))
Jozefina
Kifli lopással kezdődőtt és mi lett belőle??!!!
Hazudtak már akkor és ezt teszik azóta is. A lpásokat viszont már minden szemrebbenés nélkül nyilvánosan csinálják!!!
Mellesleg mindenki megérdemli a sorsát!!! Miért hagyták, hogy így legyen???
Nessy
@Jozefina: Régi mondás: Aki hazudik, az lop is! Ime itt van rá a bizonyság!
silber13
@durbincs: Kuss pakulár! Bújj vissza a fitymádba, ha van olyanod te barom!!
Eladott Ország
A miniszterelnök válaszol: youtu.be/6A7lo1sEvag
2012. május 7.-én az ATV műsorában Selmeczi Gabriella, aranykoszorús nyugdíjvédő, a házi sütésű vaníliás karika titkos receptjének birtokosa elmagyarázta, mi a helyzet a nyugdíjvagyonnal.
youtu.be/XtCBnQchhOE
2013-ban a 24.hu ismét nekifutott a kérdésnek:
youtu.be/135EDiEkyJ8
Jelen állás szerint itt tart a történet. Összefoglalom: elvitte a cica.
Végül egy szívmelengető videó, hogy mindenkinek jól induljon a napja:
youtu.be/kQld6YVgmDs
A magánnyugdij pénztárakba befizetett 3000 Mrd elveszítette magánmegtakarítás jellegét 2010-ben, csakúgy mint az MNB alapítványoknak adott 250 Mrd a közpénz jellegét. Mit nem értel ezen? Most komolyan bekérdezel a Főninek ilyen aprópénz miatt?!! Mit csinálsz majd ha az OLAF vizsgálatok alapján visszavett EU-s milliárdokat elkezdi vonni a kormány adó formájában a havi jövedelmedből?!
papa.49
A lábuknál fogva történő akasztás sincs arányba azzal amit az ország, a nép kárára tettek !!!
emerencia
@justhpeter: Azok a Magyarországon született és felnevelkedett magyarok pedig akik nem tartoznak a fideszhű 2,5 milliós létszámú birkanyájba O1G szemében nem számítanak, sorstalanok. Egyetlen feladatuk, hogy dolgozzanak a végelgyengülésig és fizessék az adókat a vezér hobbijaira. A szavazataik sem számítanak, hiszen van helyettük elég külföldi szavazó, választási manipuláció és csalás.
silber13
Húúú apám!!! Ez ám a hejjessíás!!!:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
könnyű lelki sértés
www.facebook.com/dk365/videos/428870534342641/

Úgy tűnik ez még sincs elfelejtve, elengedve.
Van vizsgálni való bőven: zsarolás, fenyegetés, hitegetés, csalás, hatalommal visszaélés, hűtlen kezelés, stb; plusz sikkasztás - hová lett a pénz!?
Volna abban valami sorsszerűség, ha ebbe bukna bele Orbán. Megérdemelné.
desir62
@durbincs: És mi a vélenyed a cikkről?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.