A kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a húsvétvasárnap Srí Lankán elkövetett, több mint kétszáz halálos áldozatot követelő merényletsorozattal kapcsolatban az M1 aktuális csatornának.

A miniszter hangsúlyozta: mélységesen elítélik ezt a támadást, amely ismét bebizonyította, hogy a terrorszervezetek támadásainak kiemelt célpontjává váltak a hívők közösségei, ezen belül is elsősorban a keresztények. A terroristák ezúttal misék alatt támadtak a hívekre, ami rendkívül gátlástalan cselekedet – fűzte hozzá.

Szijjártó: a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon

Fotó: MTI/Külgazdasági- és Külügyminisztérium

Szijjártó Péter együttérzéséről biztosította az áldozatok családtagjait.

Elmondta, hogy a merényletben esetleg érintett magyar állampolgárok számára vészhelyzeti telefonvonalat létesítettek, amelynek száma a konzuli szolgálat honlapján megtalálható. A magyar hatóságok hét, Srí Lankán tartózkodó regisztrált magyar állampolgárról tudnak, nekik nem esett bajuk.

A miniszter azt kéri a térségbe utazóktól, hogy regisztráljanak a konzulátusi szolgálat honlapján, adják meg a tartózkodási helyüket, hogy baj esetén minél hamarabb segítséget kaphassanak a magyar hatóságoktól.

Húsvétvasárnap délelőtt Srí Lankán 8 robbantásos merénylet történt, ezek közül három keresztény templomban, négy pedig szállodában. A jelenlegi adatok szerint több mint 200 halálos áldozata és félezer sérültje van a támadássorozatnak. A Srí Lanka-i kormány országos kijárási tilalmat rendelt el vasárnap kora estétől hétfő reggelig.

(MTI)

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Ez igaz zselés fejűkém, csak magadat hagytad ki az üldözők közül . Tőletek kevés lény árt többet az egyházaknak. Lásd még a nyugdíjak megvédését és a többi hazugságokat.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Ha van Isten a világegyetemben azoknak NEM OSZTANA lapot, akik POLITIKAI CÉLRA HASZNÁLJÁK az akármilyen vallásukat, lopnak, csalnak, hazudnak, karaktergyílkolnak, hontalanokkal, menekültekkel, szegényekkel úgy bánnak, mint rendes gazda még a kutyájával sem.
.

.
Nessy
Drága külügyérünk! Aztán a szállodákban csak és kizárólag keresztények szálltak meg???
Igaz, az olyan "keresztényeket", mint pártunk és kormányunk megvilágosodott tagjai, Jézus korbáccsal kergetné ki a templomból!
Hiszen ha a Szent Család ide tévedne manapság, kapásból karanténba zárnák, lehetőleg élelem nélkül, hacsak nem vesznek kötvényt!
Úgy mellékesen, a kormányunk is meghatározza, hogy melyik egyház, egyház! Aztán azt támogatja is! A többit meg ellehetetleníti.
tudode
Még annyit!
.
Az ORDIBÁL, akiknek az EGY házacsKÁJUK ég, hiszen 2019. április 15-én lépett életbe a "közjogilag érvénytelen" EGYHÁZÜGYI TÖRVÉNYÜK. amellyel ismét megbuzerálják az egyházakat
.
hvg.hu/itthon/20190415_TASZ_ujabb_perek_jonnek_a_ma_eletbe_lepo_egyhazi_torvennyel
,
Kis hazánkban ki/kik üldözik a KERESZTÉNYEKET polgártárs!
Sámannus
Ez igaz zselés fejűkém, csak magadat hagytad ki az üldözők közül . Tőletek kevés lény árt többet az egyházaknak. Lásd még a nyugdíjak megvédését és a többi hazugságokat.
tudode
Az álszentségek miatt
.
---- JÉZUS KRISZTUS NEM ALAPÍTHATNA EGYHÁZAT MAGYARORSZÁGON
.
nepszava.us/jezus-krisztus-nem-alapithatna-egyhazat-magyarorszagon/
.
Mit érdemel az a BŰNÖS Isten színe előtt, aki ezt a gyalázatot elköveti, POLITIKAI CÉLRA HASZNÁLJA fel a vallást, úgy dicsekedve azzal ami nincs, mintha a répájukat mutogatnák, vagy a hálószoba titkaikat osztanák meg az átvert keresztényekkel!
.
Gusztustalan SZEKTA!
Eladott Ország
Nagy szerencséjük, hogy Jézus Krisztus nem jön mostanában, mert a keresztény kormányt és a parlamentben hesszelő keresztény naplopó bagázst korbáccsal verné ki még az országból is, messzebbre, mint annak idején a kufárokat.
dr. prédikátor
Te geci gunárnyakú zselés kakadú!!!Már megint hazudsz te ganyé!!!Anyád jól van???
simmering73
Nektek se kell a szomszédba menni, ha a keresztény magyar népet kell vegzálni.
könnyű lelki sértés
Sajnos nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy ezek, - közöttük Szijjártó - örülnek ennek.
Kéztőrdelve várták, hogy történjen már valami az ünnepek alatt, hogy a választások előtt ezek az aberrált lelki nyomorékok kiárasszák a bennük lévő sötétséget az emberekre.
Igaz, nyilván jobban örültek volna, ha Európában történik valami hasonló, mert akkor aztán nem ezerrel, hanem százezerrel nyomatnák az apokaliptikus hülyeségeiket, de hát a semminél ez is jobb...
Undorító gazemberek!

Minden magyarázat nélkül, hogy ki a hibás ezért, és miért, csak két adat::
- 7,5 milliárd emberből 2,2 milliárd keresztény, vagyis 5,3 milliárd, nem!
- Srí Lanka vallási összetétele: 70%-a buddhista, 12%-a hindu, 10%-a muszlim, 8%-a keresztény.
luiz
Mikor adjátok vissza a magánnyugdííjamat? a keresztén kurva anyátokat!
SystemError
Nem csikefej, csak az álkeresztény tolvaj geciket fogják üldözni nagyon!
papa.49
Futsalospipaszárlábúzselésmajom !!!
Ebben tik is az élen jártok !!!
iluminati
Nekem az óta van hányingerem a vallástól mióta el mentem egy misére s a szertartás alatt dőlt a pap szályából politika, uszítás gyalázkodás...a narancssárga reverenda dícsérete...Állami pénz szaga járta át az ima helyet...
Desischado
Szépen kárdem, miféle istn az olyan, aki megtűri ezeket a parazitákat?!
justhpeter
Kakadu ! Most mesélj Iványi Gáborról !
Hány éve üldözitek ?
Megfizettétek már ami neki jár ?
namihami
Még szerencse, hogy legalább itthon ott a honi menekülési lehetőség. Be tud a sok üldözött keresztény menekülni a jól védett stadionpk falai közé menni és ott meghúzhatnja magát. Ezért épültek. Hiszen a meccsnézők száma csupán töredéke a stadion-férőhelyek szàmának. Biztos előre tudták, hogy jó lesz keresztény azilumnak.
CsipkeRózsa
Srí Lanka lakosságának 8 %-a keresztény, tehát, az áldozatok szám nem kizárólag a keresztényeket érintette.
A vallási megoszlás: "A lakosság 70%-a buddhista, 15%-a hindu, 8%-a keresztény és 7%-a muszlim."

A szállodákban és a pályaudvarokon is vegyes a lakosság vallási előfordulása.
simmering73
A képen ez a beállás mindent visz Mint az igazi, nagy néphülyítők.
kereső
Nem a "kereszténység" ellen irányult.Az egész világ ellen- a vallási fanatizmusból származó gyűlölet.És tudd petya, hogy az isis is igy kezdte- mint ti. Gyűlöletkeltéssel, a másik iránti tolerancia elvetésével, az uszitással.Vigyázzatok, mert ez semmi jóra nem vezet. Csak azt nem értem, hogy a keresztény eghyázak miért is állnak szóba veletek-miért szolgálnak ki benneteket. Bár, ha jobban belegondolok, megtetteték ezt anno hitlerrel,mussolinivel-és francoval is. Szóval hiába bujtatjátok a vallás mögé a gyűlöletbeszédet, attól még a lóláb kilóg.
kereső
Most láttam az euronews-on, a colombói polgármester nyilatkozatát- " emberiesség elleni" bűntettról beszélt, a miniszterelnök példás büntetést helyezett kilátásba. A mentésről is közöltek képeket-mindenki segitett, aki ott volt, vallásra tekintet nélkül.
tudode
EZEK nem átallják még Jézusból "is" bohócot csinálni azzal, amit a GYÖNGYÖMBÖNGYÖM vizionál KISFIÚS zavarában, hogy
.
Jobban "járt" volna Jézus, ha Bicskén születik!
.
Több bibi van ezzel, mégpedig az, hogy kr.előtt nem is volt Bicske!
kereső
Azért nem ártana emlékeztetni ezeket a farizeusokat, hogy orbán volt az első európai vezető-és máig az egyetlen- aki egy vallási fanatikus gyilkost engedett szabadlábon, aki terroristaként gyilkolta meg (gyáva módon), alvó keresztény katonatársát. Miről is papoltok akkor most?
advocat
És a szállodákra! Petike! Ennyire nem lehetsz hülye. Ez nem az uniós választások bevezetése!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.