Tízezer forinttal magasabb lett volna a 2018-ra érvényes nyugdíjprémium, ha a tényleges gazdasági növekedés alapján számolnák ki az összeget – állítja az Országos Nyugdíjas Parlament Egyesület.

Tízezer forinttal több nyugdíjprémium járna

Az átlagos 18 ezer forintos karácsony előtti kifizetés helyett 28 ezer forint járna összesen a tavalyi évre minden nyugdíjasnak, aki 80 ezer forintnál magasabb ellátásban részesül, az ez alatti nyugdíjak mellé pedig a kifizetett 11 250 forintos prémium arányos részét kellene odaadni a szervezet szerint. Az egyesület elnöke, Karácsony Mihály azt mondta lapunknak, az lenne a tisztességes eljárás az államtól, ha az elmaradt pénzt is kiutalnák minden járadékban részesülő idős embernek.

(Népszava)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
ez piskóta az elmaradt emelésekhez képest!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
ez piskóta az elmaradt emelésekhez képest!
kereső
@RonaGyuri: ez a nyugdijprémium egy nagy parasztvakitás.Befogni sokak száját- arra talán még egy ideig meg is teszi-de,ha igy növekdeknek az árak, akkor már nem!
tudode
Legkisebb gondja a maffia kormánynak a nyugdíjak legalább szinten tartása akkor, amikor betonteknőkön túl már külföldön is cuccolnak, elhúzva a mézesmadzagot a nyuggerek szája előtt
.
--- Már ment is az előleg a kormány szlovéniai üdülőközpontjára
.
444.hu/2019/06/07/mar-ment-is-az-eloleg-a-kormany-szloveniai-udulokozpontjara
.
Különben ŐFÉLESÉGE étvágya határtalan:
.
www.blikk.hu/aktualis/belfold/atlagnyugdij-4-ev-alatt-16-ezerrel-emelkedhet/jdsp1ec
.
"""– A nyugdíjak reálértéke inflációkövető, a vásárlóértéke viszont a 11%-os átlagos bérnövekedéshez igazodik – mutatott rá Karácsony Mihály elnök az ATV-ben. – Mivel idén 11%-os keresetemelkedéssel számol a kormány, a vegyes rendszernél, amely fele-fele arányban veszi figyelembe az átlagos bérnövekedést és az inflációt, 7%-os nyugdíjemelés járna """
.
Dübörög a gazdaság, miközben lakhatási-, szociális-, oktatási-, nyugdíjválsággal dicsekedhetnének, ha egyenes lenne a "nemisminiszterelnöknek" az, ami összetartja!
szaboria1
Orbán és bandája már az első megválasztás óta nagy ívben átveri a nyugdíjasokat. ből Anyukám zsebéből 1999-tól 2013-as haláláig kiszámoltam 1.500.000.-f vett el.
Hari
Mit lehet várni egy becstelen, sunyi elvtelenül hazudozó rezsimtől. Megintegyszer Széchenyinek van igaza :minden nemzetnek olyan kormánya van, ami őt megérdemel.
Nekünk egy jó ideje csak ilyen kormányok jutottak...
Dr plágium
Tisztességes eljárás? No ez az ami qrvára nem jellemző mostanság.
jesz
Az állami rádió híreit hallgatva -(természetesen Nagy Katalin hiteles előadásában)- nagy örömmel értesültem, hogy az utóbbi évben 70%-al nőtt az országos NETTÓ átlagbér...hurrá...mondta a kereskedelem, és gyorsan ehhez igazította a fogyasztói árakat...

...nosza, ebből a nyugdíjasnak is csurran-csöppen...irány az osan...

Hát kérem egy nagy lófasz lett belőle. A feleségem morog, hogy ugyanazért mennyivel többet kell fizetni, a nyugdíja meg a 2,7%-al emelkedett csak...

Jobb híján megmutatom neki, hogy az itt kommentelők hány százalékot számoltak ki, és mennyit kellett volna kapnia...
...egy darabig nem szól hozzám...

Mindeközben az alja szemetet összefújja a szél, és arra buzdít, hogy tapsoljak Kálmán Olga felszínrekerüléséhez...

..fasza..
Hari
@RonaGyuri: ki van ez számolva, annak a több százezer pár tízezret kapó nyugdíjasnak ez nagy ajándék, különösen, ha azzal riogatják, hogyha a mirgránsok idejönnek ( ami eszük ágában sincs), akkor el kell azokat tartani, és lehetséges, hogy nem marad pénz a nyugdijra. És ma ez a többség, ezért ezeket célozza meg a fidesz. A többi, szerencsésebb helyzetben lévőknek a havi 800 Ft észrevehetetlen. A nyugdíjak vásárló erejét megőrizzük blabla jólhangzó féligazság, mert lehet, hogy az erő megmarad, de a rohamléptekkel növekvő drágulást nem ellensúlyozza.
dr. prédikátor
@szaboria1: ma 09.27 re. Nem csak tőle lopta el ez a főpatkány a nyugdíjat!!! Nagyos sok nyugdíjast megrövídített legalább másfél millióval!!!O1G!!!
Rockxy
namivan?
ha tízezer alamizsna, akkor a húsz is az.
meg a száz is.
meg minden egy alamizsna, ha a zorbántól jön.
de a multik pénzszivattyúja az áldásos.
desir62
Ha ötezret adott volna a sok birka nyugger akkor is rá szavazna.
RonaGyuri
@Hari: csak a rend kedvéért:
gróf Széchenyi István, akinek az egyik legfontosabb „alkotását” éppen most meggyalázó kormányunk van, a témában azt írta, hogy: „A nemzet nagysága és boldogsága mindig csak magában a nemzetben rejtezik”.
Az említett mondat „Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel” nem tőle van, hanem Joseph-Marie, comte de Maistre –től: «Toute nation a le gouvernement qu’elle mérite.» (Correspondance diplomatique).
Hari
@RonaGyuri: köszönöm a helyreigazítást. Azt hiszem vissza fogom kérni az iskola pénzt. Egyébként utána néztem a dolognak az urbanlegens.hu portálon, ahol hosszas értekezés volt erről olvasható , és az értekezés írója nálam nagyobb tudású történészekre hivatkozva summa summarum arra a feltételezesre jut, hogy a mondás Maistre-től származik. Véleményem szerint akárki mondta, sok igazság van benne.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.